Seriál Sousedé se stáhne ze čtyř dnů v týdnu na jeden. Účel prý splnil

  • 64
S velkou slávou ohlásila TV Barrandov na letošní podzim průlomový experiment: vlastní seriál Sousedé, vysílaný hned čtyřikrát do týdne. Ale už po šesti dílech je všechno jinak, Sousedům, jimž ubývají diváci, nadále zůstanou jenom úterky.

Podle Barrandovských nejde o ústup, nýbrž o záměr. „Zvýšenou frekvencí vysílání o prázdninách jsme chtěli diváky na nový seriál Sousedé upozornit, což se podařilo. V připraveném podzimním programovém schématu je seriálu vyhrazen úterní večer v hlavním vysílacím čase,“ vysvětlil šéfdramaturg a ředitel vlastní tvorby Honza Musil, který v seriálu také hraje sám sebe.

Původně však tvůrci prohlašovali, že čtyři díly každého týdne - pondělní, úterní, páteční a sobotní - mají vždy uzavřít jeden příběh. Úvodní epizodu vidělo 295 tisíc lidí, následující tři spadly pod 170 tisíc. Pátý díl našel 134 tisíc, šestý jen 90 tisíc zájemců - a sedmý už se stěhuje.

Podle plánu se měla sedmá část vysílat v pátek a osmá v sobotu, aby se tak uzavřel druhý týdenní cyklus. V novém výhledovém programu barrandovské stanice však Sousedé hlásí svou sedmou epizodu až na 29. srpna a osmé pokračování teprve na 5. září, tedy s týdenním odstupem.

Není to poprvé, kdy některé ze stanic mění nasazení své novinky. Loni na jaře Nova stáhla z vysílání seriál Drazí sousedé, jenž neobstál vůči konkurenčnímu Ohnivýmu kuřeti, a právě před rokem Prima vyřadila na konci srpna z vysílání cyklus mikrokomedií Jetelín, který nasadila začátkem téhož měsíce.