Jonny Lee Miller jako Sherlock Holmes v seriálu Jak prosté | foto: AXN

Ještě jeden seriálový Sherlock. S Watsonovou rozjíždí čtvrtou řadu

  • 5
Detektiv Sherlock Holmes, nejfilmovanější literární postava všech dob, má více moderních podob než jen Benedicta Cumberbatche v kultovním britském cyklu Sherlock. Seriál Jak prosté, v němž má místo dr. Watsona po boku ženu, už nasazuje čtvrtou řadu.

Od 29. února na AXN bude hrdina napravovat, co minule způsobil, včetně svého návratu k drogové závislosti. Je ohrožena jeho spolupráce s Watsonovou i s newyorskou policií, takže si čekání na verdikt a na příjezd svého otce krátí případem ženy, již údajně zavraždil její manžel.

Sherlock Holmes se na plátně objevil už za němé éry, od té doby si ho zahrálo více než sto herců, mezi nimi Charlton Heston, Michael Caine, Christopher Lee či John Cleese. V současnosti má ve filmu tvář Roberta Downeyho Jr. a v britské sérii Benedicta Cumberbatche.

V americkém seriálu ho hraje Jonny Lee Miller, známý už z Trainspottingu, jeho životní i profesní partnerku dr. Joan Watsonovou, s níž žije v dnešním New Yorku, zosobňuje Lucy Liu, akční hvězda Charlieho andílků či filmu Kill Bill.

Paradoxní je, že oba herci před natáčením nikdy Sherlocka Holmese v původní dobové verzi nečetli. Seriál Jak prosté se ve Státech vysílá od roku 2012, získal několik cen a v současné době premiéra jeho čtvrté řady v zámoří vrcholí.