Třináct důvodů, proč. Kontroverzní seriál o sebevraždě točí druhou řadu

  • 0
Jednoho dne chlapec najde na zápraží krabici s nahrávkami, na nichž jeho spolužačka, kterou tajně miloval a která nedávno spáchala sebevraždu, vysvětluje třináct důvodů svého činu.

Seriál Třináct důvodů, proč, který vychází z knihy pro náctileté, se stal letošním hitem sítě Netflix a už ohlásil druhou řadu – vzdor polemikám o jeho dopadu na mladistvé.

První řada vyprávěla hlavně o středoškolačce Hannah, která si vzala život, v pokračování, které má rovněž třináct dílů, mají tvůrci sledovat cestu ostatních postav k očištění. Natáčení druhé série, která se bude vysílat příští rok, již začalo, ale muselo být dočasně přerušeno kvůli požárům v Kalifornii.

Seriál se dočkal vysokého hodnocení kritiků mimo jiné za způsob, jak udržuje napětí, nicméně také vyvolal polemiku kvůli zobrazování sebevražd a sexuálního násilí, takže Netflix musel připojit varovná upozornění na obsah pořadu. Data o sledovanosti Netflix nezveřejňuje, nicméně na Twitteru se stal seriál Třináct důvodů, proč nejvíce glosovaným pořadem letošního roku.