Ze seriálu Anatomie života | foto: TV Nova

Televize Nova uvede seriál o sestřičkách z traumatologie Anatomie života

  • 14
Od úterý 26. ledna bude televize Nova vysílat nový seriál Anatomie života, který přiblíží svět čtyř zdravotních sestřiček z oddělení traumatologie. Hrají je Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá, doplní je Aňa Geislerová, Karel Heřmánek ml. či Ondřej Veselý.

„Vrchní sestra Helena, kterou hraju, má velmi komplikovaný osobní příběh. Její manžel je totiž už téměř dva roky v kómatu, a to velmi ovlivňuje život jí i její dvacetileté dceři,“ říká o své seriálové roli Jitka Schneiderová. Její postava řeší i otázku, jestli má ve svém věku a situaci ještě právo na lásku.

„Jana se vrací se po několika letech z mateřské dovolené. Má však vnitřní touhu jít za svým snem – stát se doktorkou. Její manžel by naopak chtěl třetí dítě,“ odhaluje dilema své hrdinky představitelka další hlavní role Ester Geislerová. 

Anatomie života otevírá podle tvůrců různá témata, která řeší (nejen) ženy různých generací. Zrcadlí aktuální sociální otázky jako vyváženost osobního a pracovního života nebo problémy osamělého rodiče spojené s péčí o dítě. Vedle dlouhodobých dějových linek čtyř sestřiček se v každém díle odehrají dva výrazné epizodní medicínské případy. 

Pořad mohou diváci sledovat již od 19. ledna výhradně na Voyo, poté každou epizodu sedm dní před její televizní premiérou. Bude také na Facebooku nebo na Instagramu. Televizní premiéry se diváci dočkají v úterý 26. ledna od 20:20.