VIDEO: Akta X se vracejí. Fanoušci předpovídají fiasko

  • 30
Agenti Mulder a Scullyová mají po světě stále mnoho fanoušků. Po fiasku posledního filmu Akta X: Chci uvěřit však nikdo příliš nedoufal v další návrat. Americká stanice Fox se i přesto rozhodla natočit pokračování a nyní přichází s prvními záběry z plánované minisérie. Ty však ničím nepřekvapují.

Šestidílná série by měla obsahově navazovat na seriál, nikoliv předchozí film, jak by se dalo čekat. Více tvůrci snímku prozradit nechtěli. Fanoušci ale už teď na internetu předpovídají, že se bude jednat o absolutní fiasko.

Trailer totiž naznačuje děj, který není ničím odlišný ani inovativní. Jiní v tom naopak vidí velkou výhodu. Všichni chtějí starého dobrého Muldera a Scullyovou, ne jejich nové a vylepšené verze.

Z časových důvodů se psaní scénáře nemohli znovu ujmout dvorní scenáristé Vince Gilligan a Frank Spotnitz. Zůstalo ale trio režisérů James Wong, Chris Carter a Glen Morgan, kteří se podíleli už na původní sérii z devadesátých let.

Premiéra seriálu je plánována na 24. ledna 2016 na americké televizní stanice Fox. Dalších pět dílů se poté bude pravidelně vysílat od osmi hodin v pondělí večer.