Šéf sadista svádí sekretářku masochistku

Na "báječnou směs zvrácenosti, bolesti a vášně" zve do kin film režiséra Stevena Shainberga Sekretářka. V hlavní roli nevšední erotické romance se představí James Spader. Hraje šéfa právnické firmy, který naváže nevšední sado-masochistický vztah se svou sekretářkou. Humorně odlehčený příběh o jedné z mnoha podob lásky získal Zvláštní cenu poroty za originalitu na Sundance Film Festival 2002.

Lee Hollowayová (Maggie Gyllenhallová) je citlivá a inteligentní mladá žena se sebedestruktivními sklony, které ji dostaly až do psychiatrické léčebny. Otřesená Lee se doma na Floridě pokouší dát se dohromady a začít žít nový, normální život, což ovšem není v neklidném lůně její špatně fungující předměstské rodiny možné.

Bez problémů není ani její pokus znovu navázat kontakt s dávnou středoškolskou láskou Peterem (Jeremy Davies). Lee se proto rozhodne nastoupit na do místní právnické firmy, kde se jejím šéfem stává elegantní ženatý právník E. Edward Grey (James Spader).

Vedle profesionálních vazeb mezi nadřízeným a podřízenou se do společného zorného pole šéfa a jeho nové sekterářky rychle prosazuje vášnivý, tajný milostný vztah založený na skrývané skutečnosti, že Lee je masochistka a pan Grey sadista. Lee potvrzuje sama sebe v mimořádně uspokojivém poměru plném vášně a odevzdání. Co se však stane, až všechno vyjde najevo?

Sekretářka
USA, 2002

režie Steven Shainberg
scénář Erin Cressida Wilsonová
kamera Steven Fierberg
hrají James Spader
Maggie Gyllenhallová
Jeremy Davies
Lesley Ann Warrenová
Stephen McHattie
a další
hudba Angelo Badalamenti
původní název Secretary
délka 104 minuty
žánr romance, erotický

Sekretářka - premiéry

kina 27. února 2003

Fotografie z filmu Sekretářka.

Fotografie z filmu Sekretářka.

Fotografie z filmu Sekretářka.

Fotografie z filmu Sekretářka.

Fotografie z filmu Sekretářka.