za plotem

za plotem - Fotografie z filmu Za plotem (2006) | foto: Bontonfilm

Satan odchází, na tahu jsou zvířátka

Týden po avizovaném příchodu Satana je ve znamení Salmy Hayekové, ať už v roli Fridy, nebo v objetí Colina Farrella. A taky ve znamení zvědavých zvířátek.

FILMOVÉ PREMIÉRY
Ve čtvrtek 15. června mají premiéru tyto filmy:

Salma Hayek - Zeptej se prachuRomantické drama Zeptej se prachu, natočené podle románové předlohy Johna Fanteho, se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Salma Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou.

za plotemZa plotem je dalším animovaným snímkem z dílny tvůrců filmů Shrek, Příběh žraloka či Madagaskar. Želví sameček Verne a jeho kamarádi z lesa po procitnutí zjistili, že jim kolem domova vyrostl vysoký živý plot. Světácký mýval RJ jim ale vysvětlí, že svět za plotem je "bránou k lepšímu životu", kde podivné bytosti, zvané lidi, žijí, aby jedly, na rozdíl od zvířat, která jedí, aby přežila. Svět lidí je proto logicky k prasknutí nacpaný jídlem, které čeká jen na to, až ho po zimě vyhladovělá zvířátka ukořistí a zbaští.

Tento týden měly premiéru tyto filmy:
Přichází SatanPřichází Satan! - více ZDE, recenze ZDE
16 bloků - více ZDE
Pět překážek - více ZDE, recenze ZDE
Tajemství oceánu - více ZDE, recenze ZDE
Scary Movie 4 - více ZDE

TELEVIZNÍ VÍKEND
V pátek vás čekají leda Dobrodružství kriminalistiky (ČT1, 20:00), zbytek nestojí za řeč.

Frida - Salma Hayeková - foto 1V sobotu stojí za shlédnutí Frida se Salmou Hayekovou (ČT1, 21:05) v hlavní roli.

V neděli své umění ukáže Mazaný Filip (ČT1, 20:00).

VŠEDNÍ DNY NA OBRAZOVCE
V pondělí se Clint Eastwood předvede jako Drsný Harry (Prima, 21:55).

V úterý bude mít práci Vymítač ďábla (Prima, 23:10).

Ve středu Ondřej Vetchý dokáže, že s Čerty nejsou žerty (Nova, 20:00).

Gérard DepardieuVe čtvrtek zavelí Gérard Depardieu Drž hubu! (ČT1, 20:00) a Mel Gibson se bude rvát s motorkáři coby Šílený Max (Prima, 23:15).

POKOUKÁNÍČKO (a posloucháníčko)
Pátek
se neobejde bez Monty Pythonova Létajícího cirkusu (ČT2, 23:05) a Červeného trpaslíka (ČT2, 23:30). A nezapomeňte na Karel a Máňa uvádějí (ČT2, 23:55)! V neděli postraší nezletilé děti koncert Slipknot (ČT2, 0:30). V pondělí zahraje Pat Metheny (ČT2, 23:30). Ve čtvrtek na vás čeká Nora (ČT2, 23:00) a Ewan McGregor.