VIDEO: Zpět do říše Harryho Pottera. Rowlingová slíbila pět filmů

  • 10
Před premiérou filmu Fantastická zvířata a kde je najít, jehož děj se odehrává v kouzelnickém světě Harryho Pottera, slíbila autorka předlohy J. K. Rowlingová, že ani nový snímek nezůstane sám. Nová sága se podle ní rozroste na pět filmů.

Příběh, který jde do kin 17. listopadu, se odehrává v potterovské říši kouzel, ovšem roku 1920 v New Yorku. Hlavním hrdinou, jehož hraje Eddie Redmayne, je britský kouzelník na cestách. Podivné bytosti, jež nasbíral a vozí ve svém kufříku, mu uniknou právě v Americe.

Harry Potter v novém snímku nevystupuje, nicméně producent David Heyman fanouškům naznačil, že některé postavy z původní potterovské série se objeví i nové sáze, a to včetně Albuse Brumbála. Napověděl též, že v pokračování Fantastických zvířat si zahraje zas jiná světová metropole s jinými příšerkami.

Zprávu, že vznikne celá nová kolekce filmů, následoval nový trailer, a vzápětí také vzrušené debaty fanoušků. Jedni se těší, druzí se bojí nastavované kaše a vzkazy jako „money, money, money“ vyjadřují názor, že důvodem návratu do potterovského světa je jeho výnosnost. Novou upoutávku najdete na videu.