Roseanne Barrová a Laurie Metcalfová v seriálu Roseanne (2018)

Roseanne Barrová a Laurie Metcalfová v seriálu Roseanne (2018) | foto: AP

Aby navazující sitkom mohl žít, musí populární postavu Roseanne zabít

  • 10
Žena v domácnosti Roseanne, ústřední postava stejnojmenného populárního sitkomu, který slavil úspěch už před třiceti lety i nyní, zemře. Tak začne navazující seriál televize ABC nazvaný Connersovi, který se bude věnovat zbylým členům rodiny.

Informaci potvrdil Roseannin seriálový manžel Dan Conners, tedy herec John Goodmann. Herečka Roseanne Barrová, která vlastní práva na všechny postavy seriálové rodiny Connersových, novému seriálu bránit nebude a ani z něj nebude mít žádný zisk, jak uvádí web Indiewire.

Deset částí navazujícího sitkomu by se mělo vysílat v USA ještě letos. Zbylí členové rodiny se v něm budou muset se ztrátou všetečné a impulzivní manželky i matky vyrovnat.

Konec seriálu Roseanne, jedné z nejsledovanějších komediálních sérií televize vlastněné společností Walt Disney, způsobilo několik slov, které Barrová adresovala bývalé poradkyni exprezidenta Obamy Valerii Jarrettové. Označila ji za společného potomka Muslimského bratrstva a Planety opic. 

Jak upozorňuje ČTK, televize ABC následně poznámku označila za „odpudivou, zavrženíhodnou a neslučitelnou s našimi hodnotami“ a oznámila, že se sitkomem končí. Barrová je známá svými konzervativními názory i podporou prezidenta Donalda Trumpa.

Seriál o ženě z chudé pracující rodiny vysílala ABC v 80. a 90. letech a loni se k němu rozhodla vrátit, což vyvolalo nečekaně vysoký divácký úspěch. Zda bude mít podobný úspěch navazující seriál Connersovi už bez této ústřední hrdinky, se brzy ukáže.