Richard Gere byl hostem Marka Ebena v pořadu Na plovárně (5. července 2015).

Richard Gere byl hostem Marka Ebena v pořadu Na plovárně (5. července 2015). | foto:  Dan Materna, MAFRA

Mrazík je u vás konkurencí pro Pretty Woman? divil se Richard Gere u Ebena

  • 160
Na závěr svého pobytu v Karlových Varech přijal americký herec Richard Gere pozvánku Marka Ebena a v neděli pozdě večer se stal hostem speciálního festivalového natáčení pořadu Na plovárně.

Eben Gerea do křesla pro hosta uvedl se slovy, že jeho nejslavnější film Pretty Woman u nás vídáme tradičně o svátcích a že o přízeň diváků bojuje s pohádkami Tři oříšky pro Popelku a Mrazík. „Venku je třiatřicet stupňů, ale my si můžeme připadat jako o Vánocích,“ zahájil Eben natáčení.

„Mrazík je konkurencí pro Pretty Woman?“ divil se Gere poté, co mu Eben do angličtiny přeložil ruskou pohádku jako „Freezie“. Na otázku, zda ruský snímek viděl, jen zakroutil hlavou a podivil se českému vkusu.

Gerea nadchlo sobotní promítání Pretty Woman v karlovarském Letním kině, které osobně uvedl a kam dorazilo na sedm tisíc diváků (fotogalerie zde). „Bylo tam tolik mladých lidí a ten film je přitom starý pětadvacet let,“ divil se Gere. „Stále to milujeme,“ vysvětlil mu Eben lakonicky. „Vy ho milujete? Já ho pořád miluji!“ reagoval Gere a během večera Ebena sám ponoukal, aby se ho na jeho nejslavnější roli klidně ptal.

Americký herec pak ke konci pětadvacetiminutového natáčení, kde se vedle Pretty Woman dostalo i na filmy Chicago či Americký gigolo, trochu narušil formát pořadu, když na pódium neplánovaně přizval svoji delegaci včetně režiséra Andrewa Renziho. Právě on totiž s Gerem natočil film Franny, který měl po skončení talkshow následovat.

Gere režisérovi bez okolků předal mikrofon a uvolnil mu křeslo, načež si sedl lehce vykolejenému Ebenovi na opěrku za záda. „Richard Gere je požád fešak,“ nasadil pak lámanou češtinou Renzi nečekanému závěru korunu, když zahajoval řeč o svém filmu. Eben pak horko těžko získával pořad opět pod kontrolu, aby mohl pronést alespoň závěrečnou větu. V ten moment ho stále mu v zádech sedící Gere chytl pevně za ramena a začal se smát.

Pro amerického herce to byla po pátečním přijetí Křišťálového glóbu, sobotní tiskovce a již zmíněném vystoupení v Letním kině poslední účast na programu letošního filmového festivalu.

Richard Gere bavil novináře a nabízel jim oříšky: