Robert Downey Jr. (nalevo) a jeho otec Robert Downey Sr. (8. května 2008)

Robert Downey Jr. (nalevo) a jeho otec Robert Downey Sr. (8. května 2008) | foto: AP

Zemřel americký herec a režisér Robert Downey Sr., otec Iron Mana

  • 3
Zemřel americký herec, spisovatel a režisér. Bylo mu 85 let. Režisér dlouho bojoval s Parkinsonovou chorobou. Na Instagramu o tom informoval jeho syn Robert Downey Jr.

Robert Downey Sr. zemřel ve věku 85 let. Zemřel ve spánku. Žil v New Yorku se svou již třetí ženou, Rosemary Rogersovou. Mezi jeho filmy patří například Ball´s Bluff, Greaser´s Palace nebo Putney Swope . Jeho nejnovější dílem byl dokument Rittenhouse Square.

RIP Bob D. Sr. 1936-2021…Last night, dad passed peacefully in his sleep after years of enduring the ravages of Parkinson’s ..he was a true maverick filmmaker, and remained remarkably optimistic throughout..According to my stepmoms calculations, they were happily married for just over 2000 years.
Rosemary Rogers-Downey, you are a saint, and our thoughts and prayers are with you.

7. července 2021 v 18:57, příspěvek archivován: 8. července 2021 v 7:27

„RIP Bob D. Sr. 1936–2021 … Otec odešel včera v noci poklidně ve spánku, po letech, kdy snášel pustošení Parkinsonovou chorobou. Byl opravdu velkým filmařem. Po celou dobu zůstával až pozoruhodně optimistický,“ uvedl jeho syn na Instagramu. 

Často do filmů obsazoval členy své rodiny. Právě jeho syn, slavný pro svou roli Iron Mana, se k hraní dostal díky němu.

Robert Downey Jr. a jeho otec Robert Downey Sr.

Narodil se roku 1936. V mládí byl v armádě, hrál baseball, vyhrál boxerský šampionát Golden Gloves nebo psal předlohy pro Off-Off-Broadway. Zahrál si například ve filmu Žít a zemřít v L.A., Otec rodiny nebo Hříšné noci.

,