Diskuse k článku

RECENZE: Omalovánková pohádka se zvířátky. To jsou Troškovy Čertoviny

Lepší než jeho předešlá pohádková komedie Strašidla, ale slabší než Nejkrásnější hádanka, v níž se režisér mohl přidržet předlohy Jana Drdy. Nová pohádka Zdeňka Trošky Čertoviny je ze všeho nejvíce tím, čím se v budoucnu stane, tedy položkou pro televizní Vánoce na koprodukční Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

T93e70r71e35z67a 75N34o57v71o49t74n16á 2954284849275

přeslazené , upištěné , kýčovité omalovánky pana Trošky se doposud nikdy nějak nepotkaly s mým vkusem (ještě tak napůl snesu ševce prťavce , i když ufňukaná Kuklová todost kazí ) ale svou cílovou skupinu si to jistě najde

+3/0
5.1.2018 18:38

M47i96l90o90š 74B60r69a78d84í83k 3576359457828

On snad čeká od Trošky někdo umění? To asi ne, takže předvádí své řemeslo pro nejširší masy.

+1/−1
5.1.2018 16:08

I64v20a23n 64K73o50n61o90p11á64s65e86k 7168320690306

Já už začínám být na ty čerty a barokní ohozy v těch pohádkách alergický. Vymyslete prosím už něco jiného. Děkuji

+2/0
5.1.2018 15:57

M87i37l12o95š 10B67r53a90d24í42k 3116929507838

Kolik je ti let Ivánku? Nechtěl bys raději přenechat hodnocení toho, o čem mají být pohádky, dětem.

0/−2
5.1.2018 16:10

V28á98c21l87a83v 64P91a41v54e43l64e55k 1950356346864

Viděl jsem to před Vánoci. A ačkoliv se mi Troškovy "filmy" moc nelíbí, tak je to pohodová pohádka na televizní obrazovku. Do kina bych na to znovu nešel, ale v TV se na to klidně podívám.

+3/−2
5.1.2018 15:53

V54l47a19d63i95m29í32r 49J82i95r65o32š 6498414496

Pan Troška je hodně velký ubožák. Točí pouze nekoukatelné filmy pro hloupé diváky.

+5/−5
5.1.2018 15:31

M68a50r27t46i66n 75B28e47r14a38n 6569825676411

Ale notak, to je dost zjednodušený pohled :-)

+1/−1
5.1.2018 15:34

M54i71l28o66š 37B87r63a82d85í86k 3976759717158

To je hodně zjednodušené, ale bohužel pravdivé. Řemeslník, který se neprávem považuje za umělce, ale kina umí naplnit, takže dobrý řemeslník.

+2/0
5.1.2018 16:11

L87i98b68o90r 23H93l94a14d77i88k 5669208365987

Tak proto reziruje opery? Pravda klasicky,u nej nejezdi vodnik na babete

+3/0
5.1.2018 16:23

M14i35l49o45š 64B17r37a34d47í65k 3226539857858

Něco jsem viděl a musím uznat, že opravdu, jak už jsem napsal, umí své řemeslo, ale umělec je mizerný. Ovšem velmi dobře ví, co dnes vynáší.

+1/0
5.1.2018 16:32

V64ě39r47a 89T14r22n59k14o68v64á 4696737

Já fandím panu Troškovi. Anděl páně byla fraška. Jedině kdo zde umí páhádky je pan troška. Holt se sluníčkářům a kavárně nehodí, protože si vzal vyznamenání od prezidenta Zemana. A o tom celá recenze je. Umí jenom škodit.!!

+2/−20
5.1.2018 15:21

V45ě49r93a 38T98r26n60k63o77v59á 4476617

Pardon, Troška.

+1/0
5.1.2018 15:22

M21a63r76t62i61n 13B78e68r18a19n 6499475516751

;-D

+1/0
5.1.2018 15:30

M16i23c49h98a66e83l75a 90N71o87v40á18k66o94v91á 8320178158911

Na Troškovy filmy jsem se přestala dívat hnedle po první Princezně ze mlejna, vše novější znám jen z ukázek, které mne utvrzují v tom, že zkouknout to celé, dramaticky by mi kleslo IQ.

Což se zcela evidentně stalo Vám, vy kavárno.

+7/−1
5.1.2018 15:56

J84a78n 49V45e95r52n64e85r 8103657363986

Princezna ze mlejna byla fajn

0/−3
5.1.2018 16:27

Z55u85z32a19n47a 23B78e91n62d85o29v91á 2876322523468

Princezna ze mlejna je to nejhorší, co tu bylo natočeno. Minimálně mezi pohádkami. Hnus fialovej, upištěnej bez děje.

0/0
7.1.2018 15:04

M82i76l85o12š 44B55r66a96d66í77k 3536569117978

Troškovi filmy jsou výsměch filmovému umění, ovšem je to kvalitní filmové řemeslo, které vyhovuje velkému počtu lidí víc. Anděl páně je daleko kvalitnější, proto také někteří lidé trochu nechápou některý humor. Dneska existují lidé, kteří jsou schopni politiku montovat i do hodnocení pohádek a každý člověk, který nepříjímá jejich vepřo - knedlo kulturu, je pro ně sluníčkář a kavárna.

+5/−2
5.1.2018 16:17

L74i35b45o87r 83H32l43a84d54i18k 5389228385987

Stejně tak jako kdyz mravokarce neovládá zakladni pravidla pravopisu ZS

+4/−1
5.1.2018 16:24

M58i57l56o72š 10B28r12a33d78í34k 3646109297358

Kárat za pravopis na netu je stejné jako chtít od Trošky kvalitní umění. Když člověk píše ve spěchu, tak se občas překlepne. Zvlášť pokud není učitel češtiny.

+2/−3
5.1.2018 16:35

J52a69n 68V31e89r63n20e93r 8563987483306

to určitě. mně se líbí ten alibismus těch, co neumí napsat správné "i", že se ve spěchu překlepli ;-D;-D;-D

+2/0
5.1.2018 16:42

M12i97l32o76š 72B32r26a66d47í18k 3306809567828

Nejsem neomylný Jan Verner, který vždy vše napíše správně. Toho by nejspíš měli udělat svatým.

0/−2
5.1.2018 16:56

J95a51n 55V20e33r82n12e17r 8423847493166

já jsem třeba lehký dysgrafik, takže sem i pomotají třebamalá a velká písmena, ale i ybch si nespeltl

0/0
5.1.2018 17:03

M31i74l87o64š 11B56r33a78d25í14k 3106129607428

To máte dobré. Já si zase občas spletu i a y, ale Troškovy filmy si nespletu, protože ty jsou prostě naprosto neomylně rozpoznatelné. Nejen jeho pohádky, ale i Kameňáky, Babovřesky a podobná veledíla, která naplní kina a tím i kasy, ale jsou do díla naprosto odlišná od těch, která dělají film uměním. Vy asi dokážete rozlišit jaké kde napsat i nebo y, lépe než já, zato asi nepoznáte kvalitní film a pokud vím tak tato recenze je o filmu a ne o pravopisu.

+1/−1
5.1.2018 17:26

Z83u61z87a43n48a 87K74a17u67f67m48a45n75o64v27á 8948654476377

Pozoruhodná logika. Když se někomu nelíbí Troškovy filmy, tak je hned sluníčkář a kavárna. ;-D

+2/0
5.1.2018 21:11

Z10u51z78a81n17a 72B56e76n67d91o51v52á 2596902983498

Skvělá ironie, gratuluju

0/0
7.1.2018 15:05

L97a45d60i40s24l16a29v25a 64S80t68r61n30a47d62o74v92a 3418424821152

Natočit pohádku o dvou přátelích je postaveno hlavně na hereckém kumštu obou protagonistů. V tomhle směru není konkurence nad pány Ivan Trojan a Jiří Dvořák. Plus pěkná t dívka k tomu ...Troškova Princezna ze mlejna, která byla koukatelná, také stála, na dobře zahraném čertovi a vodníkovi , plus hezké děvče k tomu.

+1/−3
5.1.2018 14:28

P35e74t40r 97A48t74m26e94l 5848839651760

Dobře zahraném čertovi a vodníkovi ? Momentálně mě nenapadají otravnější postavy než tyhle 2....trapný, uječený, upitvořený.

Princezna ze mlejna je možná přesně ta křečovitě podbízivá, kýčovitá líbivost prostředí, o které je řeč v týhle recenzi.

Troška točit pohádky neumí a výběr herců tomu odpovídá. Ale spousta lidí holt víc ocení v roli známého zpěváka než kvalitního a dobře zrežírovaného herce.

+10/−1
5.1.2018 14:36

M74a66r11t75i36n 85B44e58r65a51n 6909875256471

Je to tak. Troškovi pohádky jsou takový bulvár mezi pohádkami...

0/0
5.1.2018 15:37

M53i87l77o66š 58B66r66a24d71í69k 3306429747408

Pro mne ti dva pitvořící se a pištící jsou tak hrozní, že jim konkoruje jen zelený mužíček Alza.cz

+2/0
5.1.2018 16:38

Z13u30z79a96n13a 83B54e80n60d98o66v55á 2976332483838

S tou první částí souhlasím, ten mínus je za tu Princeznu. Větší paskvil neznám.

0/0
7.1.2018 15:07

J83i51n82d11ř31i37c27h 27Č34e98r20m60á93k 6416544926200

Strašidla byl běs,nedokoukal jsem,takže jestli je tohle jen o kousek lepší tak ztráta času

+3/−1
5.1.2018 13:53

V13l55a45s71t93a 84P40i91t72t37n77e98r13o68v42á 7747873854773

Paní Spáčilová, ona je v jiných pohádkách nehezká příroda nebo nehezcí lidé? Když to není líbivé, tak je pohádka koukatelnější? :-/ To mi připomíná, jak byl za mého dospívání odsuzován střední proud populární hudby jako "líbivý". Já jsem už jako dítě přemýšlela, proč, aby byla hudba kvalitní, musí být nelíbivá. Já mám teda vždycky raději to, co se mi líbí, než co se mi nelíbí.. :-/

0/−1
5.1.2018 13:02

P58e73t19r 74A12t61m71e14l 5738939851290

Asi jste to nepochopila. To líbivé pozadí (myslím tím scénu ;-D), které je u Trošky vyloženě kýč) samo o sobě nestačí.

+5/−1
5.1.2018 14:47

J53a72r45o93s77l12a21v 88R66i51e18s57s10n48e28r 3318400766840

O věcech vkusu se těžko debatí, pač neexistuje jediné, neokecatelně objektivní měřítko. Do určité míry s Vámi člověk musí souhlasit, ale, víte, ona je to také otázka míry: mezi jímavou krásou a přeslazeným kýčem je hranice tenká, ve vizuálním umění dvojnásob! Režisér Troška bohužel tu hranici soustavně překračuje (a to samozřejmě směrem k tomu špatnému pólu), takže se nelze divit, že – když si odmyslíme intelektuálskou pózu některých – má u části veřejnosti a mnoha kritiků tak špatný zvuk.

Pro mě osobně je škoda, že se tak režisérsko-scénáristicky zkazil; když se člověk podívá na začátek jeho kinematografie ("Bota jménem Melichar", "Poklad hraběte Chamaré", "O princezně Jasněnce a létajícím ševci" i to "Slunce, seno, jahody"), tak může pouze litovat, kam to vše u něj došlo...

0/0
9.1.2018 9:34

M16a54r75i43o 45P92e79t43r19ů 9327803661971

Vizuální ztvárnění by našim současným filmařům ještě šlo. Kamenem úrazu jsou bohužel dlouhodobě dialogy a dramaturgie, nahrazované hudbou a efekty. Umění je spíše vydržet se dívat na ty díla bez přerušení až dokonce ...

+12/0
5.1.2018 12:44

L86u17k34a36s 67H73a63j71e75k 2961218174657

troska nejakym omylem zvladnul letajiciho sevce, protoze vse ostatni je na trestni oznameni.

+16/−2
5.1.2018 12:43

M60i74c63h43a50e72l95a 18N79o73v76á38k98o10v97á 8680128668841

...a Botu zvanou Melichar. Jinak podepisuji.

+2/0
5.1.2018 15:58

L84i20b70o91r 24H90l62a65d23i23k 5399578635367

A poklad Hrabete Chamare a treba Andelska tvář nebyla špatná

+1/−1
5.1.2018 16:25

M79i41c15h79a74e80l17a 70N88o17v43á56k96o67v72á 8650128738401

poklad jsem neviděla, Andělská tvář byla děsivá. Brrrr.

+1/0
5.1.2018 16:45
Foto

P36e31t54r 88D81v48o51ř86á17k 9824943492265

Tak trošku omylem jsme onehdá shlédli pohádku "Strašidla", aniž bychom tušili, že je to Troškovina. Asi po půl hodině mi to došlo (že by to mohla být Troškovina ;-D) 8-o, ale dokoukali jsme to. Neuvěřitelná ptákovina, a navíc s všudypřítomným rádiem Impuls 8-o No...byl to očistec :-/ A jestli někdo tvrdí, že troška umí pohádky . . . ;-€ Ne, neumí :-/

+9/−4
5.1.2018 12:21

J22i11ř29í 67H91a88v36á84č77e24k 1303630583

Az na to ze to nebyla pohadka a cilova skupina nebyly deti !

0/0
5.1.2018 15:33
Foto

H66a93n94a 92A56n20t65o27n37o15v35á 6517329404334

kachňátko - neříká se spíš káčátko?

0/0
5.1.2018 11:51

V92l10a86s93t66a 27P43i94t48t14n72e22r46o54v58á 7177333354333

Paní Spáčilová jen chtěla být co nejvíc jedovatá, proto to kachňátko.. :-)

0/0
5.1.2018 12:54

J81a57n 91V24e35r83n83e97r 8833957933256

káčátko je od kačeny, kachňátko od kachny

0/0
5.1.2018 16:50

M68i58l13a90n 76Z36e36l96e40n32k97a 1566874828969

Pan Troška umí natáčet pohádky pro svoji cílovou skupinu.

+8/0
5.1.2018 11:42

V28l72a78d97i11m26í98r 57J74i11r85o61š 6198824286

Cílová skupina s IQ nižším, než je dnešní datum.

+1/−1
5.1.2018 15:28

L58i97b53o87r 14H63l43a62d80i79k 5959378915587

Myslíš deti? ;-))))

0/0
5.1.2018 16:26

J58a45n 35V52e86r65n35e15r 8973917983696

ale příspěvek si zvládl napsat, jsi frajer

0/−1
5.1.2018 16:50

J10i37ř89í 90J74o27z24a 3228723100121

Ja nevim kdo kde rekl, ze Troska umi natacet pohadky... neumi. Kdo je natacet v soucasne dobe umi je snad jen Jiri Strach.

+17/−4
5.1.2018 11:14

P10e78t43r 84A19t97m27e14l 5888169971260

Ve srovnání s Troškou Strach určitě obstojí, ale konkrétně oba díly Anděla páně táhne Trojan. Scénář (minimálně u dvojky, jedničku si už tak nepamatuju...tam mě pro změnu iritovali hlavní pozemské role) je teda bídnej,

S trochou nadsázky....Anděl páně bez Trojana je jako Slunce, seno bez Růžičkový.

+1/0
5.1.2018 14:44

Najdete na iDNES.cz