Diskuse k článku

RECENZE: Jak X-Men: Dark Phoenix nenápadně ohlašuje éru X-Women

Ohleduplnější zahraniční recenzenti filmu X-Men: Dark Phoenix píší o „neuspokojivém konci jedné série“. Však to také není konec, nýbrž jen ilustrovaný seznam dalších herců, kteří z komiksové fabriky dostali konečně propustku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J71a69n 18S87o61u88k23u68p 1154824856855

Nicméně ten film je fakt slabý.

0/0
10.6.2019 22:34

J65a32k36u78b 85B47o65h13o22n11ě65k 8775826249467

Ovšem naděje, že teď vyprávění konečně nabere spád, se rozpustí ve vleklých polemikách – „Proč riskujeme pro lidi? Jen aby nás mutanty strpěli?“

Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/recenze-x-men-dark-phoenix.A190606_480532_filmvideo_spm

Není to náhodou docela zásadní filosoficko-etický základ celé téhle série? Těžko takhle od stolu poznat, jestli tam takových debat není skutečně až moc, ale čekat je tam člověk prostě musí

0/−1
6.6.2019 14:34

M81i12r25o34s44l17a15v 30Č50e91c79h48u68r22a 3154526422368

Doporučuji recenzentovi si napřed zjistit něco o x-menech a přečíst si alespoň shrnutí vydaných komiksů aby měl alespoň potuchy o čem píše jinak bude mezi fanouškama marvelu za pitomce. Jinak tyhle filmy se točí hlavně pro ty fanoušky podle komiksů, ne pro frantu z horní dolní co píše na idnes a nemá šajna o čem.

+2/−10
6.6.2019 12:12

M80a78r16t49i70n 56R66ů18ž77i37č69k14a 9394151468519

a co tam má špatně?

+2/−1
6.6.2019 12:41

J41a65n 88S57v51o78b59o12d84a 3867164989953

No to, že o Xmen nic neví, dokazuje už jen to, že je dle ní Jean Grey (Phoenix) nepříliš akcentovaná (známá) postava. Zbytek už nemusela vlastně ani psát a to se většinou Spáčilky zastávám.

+5/−1
6.6.2019 13:07

J90o16s57e32f 51D12o45l40e42ž41a67l 1676367381

Tak já bych řekl, že ten komentář byl myšlen pouze ve spojitosti s touto filmovou sérií a ne X-men obecně, kde to prostě vedlejší postava doteď byla (když to srovnáte zejména s Wolverinem, Magnetem a Xavierem).

+2/−2
6.6.2019 15:23

J77a59n 45S61v73o11b27o79d48a 3637834849113

To sice byla, ale již v Apokalypse měla ke konci velký prostor a byla naznačena jako v budoucnu naprosto stěžejní postava. To musel zaregistrovat i člověk, který byl do té doby X-meny naprosto nepolíbený. Bylo z toho celkem logické, že bude další film primárně o ní.

+2/0
6.6.2019 16:12

J28o14s63e82f 50D67o21l86e30ž22a81l 1876137101

Aby člověk pochopil Pána prstenů, tak také nejdříve musel přečíst celou knižní ságu? A co Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank, Dark Knight trilogy, Přelet nad kukaččím hnízdem a mnoho dalších, to je s prominutím naprosto prázdný argument. A tvrdit o filmu s rozpočtem 200 miliónů dolarů (bez marketingu), že není určen masovému publiku, je taky trošku vtip.

+11/0
6.6.2019 12:41

E21d98a 34S30t89á25r50e81k 6516494352416

Upřímně, zrovna u toho Pána prstenů si myslím, že ano, protože kinoverze je natolik zkratkovitá, že to mohlo dělat problém zcela uchopit. Režisérský sestřih pak mnohé napravil.

+5/−1
6.6.2019 12:48

A96d78a20m 67Š93k47a66c10h 5268364773574

Tak jasný, že asi myslel Director's cut... Na některé filmy se ani nedá ve zkrácené verzi pořádně dívat (Králoství nebeské).

+4/0
6.6.2019 12:53

J27a98n 24Š51t56e47f63a73n 9701105151797

R^R^

0/0
6.6.2019 20:44

K43a93m68i60l 46P61y23t57e18l69a 8422750621279

Tak uprimne, kdo necetl Pana prstenu, tak z toho mel asi tak desetinu, nebo vubec nepochopil proc se nektere veci ve filmu vubec odehraly. Mnohokrat overeno.

+4/−1
6.6.2019 13:29

J43o31s12e83f 84D30o76l12e89ž11a97l 1346147851

No já bych se nebál tvrdit, že většina lidí co viděla Pána prstenů ty knihy nikdy nečetla, i přesto je ten film obecně brán jako jeden z nejlepších blockbusterů jak u odborné, tak laické veřejnosti. Nehledě na to, že základní dějová linka je ve skrze dost jednoduchá a průměrného diváka podle mě moc netrápí, že mu pár vedlejších narážek, propojení mezi postavami atd. uniklo. Celovečerní film, ať už je podle předlohy nebo ne, tak by měl být uchopitelný a pochopitelný bez ohledu na to, jestli divák tu předlohu četl, nebo ne, pokud to tak není, tak je to prostě vždy chyba toho filmu a ne diváka.

0/0
6.6.2019 15:13
Foto

F61i70l95i72p 40J53a59r53a96b 1493797730647

A z čeho vychází to vaše "nebojácné tvrzení"?

Pán prstenů je jeden z nejznámějších a nejprodávanějších románů všech dob...

Respektive, jak tak koukám, tak je vůbec nejprodávanější:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_books

0/0
6.6.2019 17:46

J98o19s38e80f 75D93o29l30e52ž67a26l 1306597461

Tak uznávám, že je to těžko doložitelné tvrzení, ale stejně těžké to bude vyvrátit :-). Nesmíte ale zapomenout, že první vydání vyšlo skoro 50 let před uvedením Společenstva do kin, takže pravděpodobně plno čtenářů nikdy ani nemělo možnost ty filmy (myslím tím Jacksonovu trilogii) vidět. Ale vycházím hlavně z mé domněnky, že filmová produkce má dnes větší dosah než knižní, takže ta možnost, že filmy vidělo víc nečtenářů než čtenářů, je podle mne dost reálná.

+1/0
6.6.2019 18:34

J40a13n 67S61v21o57b37o95d46a 3737684459183

Za mě je třeba filmový Pán prstenů uchopený velmi dobře a je tam přesně to, co tam má být, aby to nějak dávalo smysl. Na rozdíl od Hobita se mi knižní verze zrovna dvakrát nelíbila, ale film považuju za zdařilý a naopak. To takový Harry Potter nedává pro čtenáře smysl od čtvrtého dílu (holt z 800 stran se 2,5 hodinový film udělat nedá - pro mě je ideální poměr cca 100 stran na hodinu filmu, což šlo pouze u prvních 3 knih) a přesto ho neznalí diváci údajně bez problémů chápou.

0/0
6.6.2019 16:19

T66o88m33á62š 14K20u65t76á92l60e29k 5324406838648

Ty máš dojem, že film podle komiksu nejde doprasit? ;-D

+1/0
6.6.2019 12:46

O19n13d79r52e80j 16M29a50c38h86a67c26e36k 9124710642226

Hm, takze podle Vas film natoceny dle komiksove predlohy muze byt sebevetsi hnupovina a kritici nemaji pravo to hodnotit, protoze je to prece tocene pro fanousky komiksu a tem to nevadi, nebot jsou radi, ze nekdo natocil pribeh s jimi oblibenymi postavami? Tak to je opravdu 'kvalitni' nazor8-o;-D

+5/0
6.6.2019 13:28

J39a84n 61S40o28u15k22u19p 1924684466515

To je přesně problém fans mcu. Kdo to jakože nechce chápat, ten je Franta z horní dolní. Kritika není na místě, protože prostě proto a nerozumíte tomu. Mcu onanisti mají občas dost citlivé ego. Jak se jim sáhne na bebinko, tak kolem sebe metají pánve. Uznat, že Phoenix je prostě jako film fakt slabý, to se prostě nedělá. Mě fascinuje, jakou auru Marvel vybudoval,to už je pomalu náboženství. PS. Comixy jsem četl dřív než to bylo cool.

0/0
10.6.2019 22:40

Najdete na iDNES.cz