Úterý 31. března 2020, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 31. března 2020 Kvido

Diskuse k článku

RECENZE: Krimi Vraždy v kruhu zdobí Trojan a hyzdí stopy podle zvěrokruhu

Brutální smrtí mladé ženy začne v pondělí večer seriál ČT Vraždy v kruhu, ve kterém dvanáct znamení zvěrokruhu tvoří linii zločinů, typických vždy pro dané sluneční znamení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P20e81t62r 48A36n78d27e41r97l47e 6786897574773

První díl jsem usnul a u druhého taky. Je to nuda , nějak mi nesedí ten tým policajtů, takové divné a horoskopy s pro mě nesympatickou Vagnerovou + Krajčo na vozíku, herec u kterého jsem zvyklí na spíš dynamické role než na invalidní. Můj názor, nelíbí se mi to. Možná je to i tím , že těch kriminálek je najednou nějak moc.

+1/0
13.1.2015 10:14

K93a17t11e65ř84i21n90a 58H81a51v46e17l42k98o31v86á 2128559261913

Člověk se vždycky rád podívá na Pepíčka Beka a pana Bacínka...:-),,Trojan zahraje všechno,,no jo to má blbý....

0/0
7.1.2015 14:23

K42a17r56e81l 46N25e86č82a96s 5373639800290

Trojan zahraje vše. Jinak všechny nemoci současné naší tvorby:patos,všudypřítomná hudba, scénář jako obvykle špatný,nedynamická akčnost. Neměli bychom se snažit o nápodobu severské krimi,ale navázat na českou

psychologickou detektivku šedesátých let. Vycpávka profánní astrologií tomu též nepomohla. Chyběla rutina policejních pitomin z dovozu a kvalita těch dobrých.:-)

+2/0
6.1.2015 12:13
Foto

F61i10l20i12p 28J45a27r20a21b 1443327720647

Jako bych to viděl, měl byste vzít místo Mirky.R^

Klidně by se dalo navázat i na Pitaval, ale to, co byla pro Dietla rutina, je nedosažitelný strop pro 99% současných scénáristů.

+2/0
6.1.2015 14:54

S21t55a37n73i18s28l35a17v 33O14š37m30e40r71a 2637296514369

Docela solidni detektivka. Prvni dil nebyl nejaky dokonaly, ale bylo to dostatecne koukatelne. Ze spojeni s astrologii jsem mel take docela obavu, ale nakonec to tam je jako velmi okrajovy element, ktery jen slouzi aby byl nejaky spojovaci clanek mezi dily, takze se to da v klidu odpustit.

Kdyz bych chtel hnidopissky neco kritizovat, tak zaver vcerejsiho dilu kde vraha honi major v aute a misto toho aby ho normalne chytil (treba vrah naprosto bezne naboura), tak to muselo skoncil "efektnim" vybouchnutim auta. To nevim proc se bez toho nemuzou ti filmari obejit, jeste to chapu u nejake strilecky na ktere se diva takovy divak ktery chce vybuchy, ale tady to bylo dost nepatricne.

+6/−2
6.1.2015 10:38

J15o24s62e13f 75D90r21á93s28a11l 2304605281

to bylo v kontextu, kdy Trojan v jedné replice říká, že on "vrahy nezavírá" (tedy souhlasí s jejích likvidací)...takže ho nemohli nechat jenom vybourat do škarpy, trojan ho k té skále defakto dotlačil

+3/0
6.1.2015 12:00

M17a38r96c60e75l 72B33a36b59i87č 6324966791671

Seriál je koncentrát žánrových klišé za posledních x let::

- hlavní hrdina bez rodiny, bydlící ve velmi skromném podnájmu

- kriminalista na vozíčku

- "nezbytné" scény z prostředí pitevny s drsnou patoložkou a emočně nevyrovnaným    laborantem

- "syrová" kamera

a věcných nesmyslů:

- další kriminalista se při vyšetřování vraždy přesouvá na kole ( v obleku)

-  německá přítelkyně vraha nedbá varování před svým možným fyzickým napadením

+10/0
6.1.2015 9:48

J74o23s31e64f 16D44r52á20s78a46l 2194345761

tak on každý film(seriál) nějaká klišé obsahuje...ale Krajčo na vozejku mi taky připomněl Potměšila v jiném seriálu...tady aspoń bylo vtipné, že mu udělali kancelář v garáží místo výtahu za 5M

+2/0
6.1.2015 12:03
Foto

F55i11l89i37p 55J57a40r14a93b 1793827400327

Nic není v recenzentském životěMirky jisté... jenom Trojan! A to, že každý týden napíšealespoň jeden článek, kde zmíní Nymfomanku. Trojan a Nymfomanka,to jsou jediné dvě jistoty, kterou my lidé u Spáčilové máme!

0/0
6.1.2015 9:28

J71i67ř39í 11Š41e48d68a 3560689821481

formálně slabá záležitost, a navíc Aleš z Křečka v noční košili jako vrah předvídatelnej asi hodinu předem... ale aspoň sme se mohli podivat, japa nám zrzoun vyrostl do krásy :-P

+4/0
6.1.2015 8:29

J64a21n 35R51a61d36e17c33k29ý 5256914317656

Názvem dílu předem napovědět vraha?

Astrologie zbytečná.

Konec jak americká akční béčka 80 let.

+7/0
6.1.2015 7:11

I49v66a 56R95ý17z82n29a32r67o74v94á 4511956964541

Já  shlédla a byla spokojena, lehká česká detektivka, určitě lepší než americké krváky. R^

+5/0
6.1.2015 6:18

J23a50r13o48m62í30r 32B37l25i22n71k24a 6744905659244

Trojan vynikající,jinak ,jak už bylo napsáno předvídatelný konec.

+5/0
6.1.2015 5:28

L71a31d27i21s25l11a81v72a 40S51t66r66n22a10d57o86v53a 3128964871762

Hezký večer, první dojmy :90 MINUT -příliš rozvláčné ,zbytečná postava Astroložky . předvídatelný konec

Pan Trojan , výborný , kvůli němu jsme se dívala ,  hrát tam někdo jiný po první půhodině přepínám  Za mne Kriminálka Anděl  a případy prvního odd. to nejsou . Koukat se na to dá ,de facto díky Panu Trojanovi .....skvělý herec

+9/0
5.1.2015 21:42

A19d92a93m 73K74ř90i80v45s60k12ý 1203524730233

No, při první zmínce o tomhle seriálu jsem čekal, že budou pronásledovat vraha, co vraždí podle zvěrokruhu... A oni ho zatím budou za pomoci astrologie hledat. Asi tomu šanci nedám.

+6/−2
5.1.2015 18:12

P78a65v54e86l 56S38l12a90m74a 9759292391367

Okoukneme, uvidíme. Pokud tam astrologie bude fungovat jen coby odlehčení, pak proč ne. Jestli ne. tak se obávám, že to bude slátanina....

+1/−1
5.1.2015 17:08

S44t62á30ň80a 26K89o32m89o85r66o19u15s57o18v59á 3615853227799

Po shlédnutí mám pocit, že astrologie tam byla jen jako něco, co má přilákat další okruh diváků - byla to celkem okrajová záležitost.

+8/0
5.1.2015 22:21

V64l71a55d95i78m36í76r 57Š49t73ě40r72b92a 2572111572557

"Detektivka" vyšetřovaná s pomocí známé pavědy astrologie - děkuji nechci. Aspoň vím, na co se nepodívat.

+5/−4
5.1.2015 16:43

M74a45r10t46i25n 14S28t14a68n73k76o 2723405458781

Astrologie je překvapivě velmi přesná "pavěda"...

+3/−7
5.1.2015 17:02

P96e92t61r77a 93Z87r89u17b32e41c31k42á 3400901730140

přesná? Možná tak v nepřesných a nekonkrétních předpovědích ;-D

+10/0
5.1.2015 18:27

T21o91m54á42š 80K52n15a87i97f24l 6603100387820

Přesná? jo .. v jedny věci .. většinou vi, kde byla která planeta... ale to je tak všechno.

+1/0
5.1.2015 20:14

J95a71k79u51b 81M85a35t68o35u23š 3445532362423

To už rovnou k odhalování zločinů můžou použít sinerycké kyvadlo.

+4/0
5.1.2015 18:47

S14t21á73ň71a 86K31o70m83o41r30o27u95s63o78v81á 3325183487349

Většina detektivek je tak trochu pohádka - a na trochu tajemna občas přistoupil i komisař Burnaby - tak o co jde?

+11/−2
5.1.2015 16:39

J46i16ř62í 16Š26e56d30a 3770789871421

reklamní kašpar trojan v pseudotajemné numerogolické slátanině? děkuji, již jsem dávil :-/Rv

+1/−30
5.1.2015 15:24

M67a19r65t82i26n 23S82t39a81n41k28o 2273885568421

RvVy musíte být slušný tragéd...

+11/0
5.1.2015 16:34

J43i60ř87í 61Š72e16d27a 3960169631351

nemusíte být hned osobní ;-(

0/0
5.1.2015 17:28

M33i41l13a77n 65B86u66r27i46a86n 4247322592641

On jen reagoval ve Vašem stylu, to přece musíte mít rád, ne?

+10/0
5.1.2015 17:41

P42a61v15e90l 84O27n10d42ř20í38č32e71k 9246620190369

jestli tam ukáže Vágnerová kůzlátka, mohl by to být solidní seriál R^

+4/−7
5.1.2015 15:22

I15v87a27n 39J55i64r91e93š 6273952661348

Škoda, mohlo to být dobré, Trojana mám rád a náměty vypadají zajímavě, ale dílo, které propaguje takové podvodné, ohlupující svinstvo jako je astrologie bojkotuji...

+6/−8
5.1.2015 15:19

T23o80m38á69š 12H43r71a72b17e67c 2828914201699

ech? neviděl jsem, ale opravdu to podporují, nebo je to jen motiv vraha? to snad je rozdíl, ne? co by na to říkal fincher a jeho zodiac například

+3/0
5.1.2015 16:22

I31v76a71n 77J69i37r70e81š 6933292141628

Kdyby to bylo ve stylu Zodiacu, nebyly by žádné námitky, ale u tohoto díla je astroložka-podvodnice představována jako užitečný a potřebný člověk.

+3/−1
5.1.2015 18:19

M96a18r47t33i61n 25S25t65a69n46k31o 2633875328521

Úžasné, takhle odsoudit dílo jen na základě recenze, která navíc není zdrcující. Asi to ČT opláče, že je budete bojkotovat. Možná byste si měl dát na krk ceduli a chodit s ní po městě.

+9/0
5.1.2015 16:35

I48v14a38n 25J49i68r27e93š 6203102971918

Úžasné, takhle odsoudit diskutéra jen na základě názoru, který navíc není zdrcující. Asi to opláču, že jste mne zepsnul. Možná byste si měl dát na krk protestní ceduli a chodit s ní po městě, jestli Vám to astrolog a horoskop na tento týden dovolí.

+4/−1
5.1.2015 18:27

L14i36a14n43a 14V17o86l28k16o13v70á 9466286134866

Taky jsem měla Trojana ráda, ale ty ohavné telereklamy mi ho znechutily.

0/−11
5.1.2015 17:40

I26v82a71n 42J61i29r67e52š 6873822291168

Nemám rád reklamy, ale ty s Trojanem patří k tomu nejlepšímu a nejvtipnějšímu v této sortě, jsou jedny z mála u kterých nepřepínám.

+14/0
5.1.2015 18:06

L69i91a80n42a 89V56o18l37k46o63v43á 9596266684296

Vy si taky myslíte, že každý kantor musí být blbec?

0/−6
5.1.2015 20:06

M64a32r31t65i82n 87V49a58c50h32u26l77k85a 3433438328105

aha takže vy jste učitelka?

+6/0
5.1.2015 21:29

M24a59r78t89i68n 48V36a85c12h43u67l61k60a 3503758778415

no jasně (jak říká váš FCB) a syn je lektor, takže postižená rodina :-)

+1/0
5.1.2015 21:31

L28i92a46n60a 13V37o83l57k46o19v88á 9416576584566

A když to tak pozorně sledujete, jistě jste si přečetl, že syn je výborný lektor. A ten Trojanův kantor byl trapný.

0/−7
5.1.2015 21:40

M94a94r33t39i66n 84V96a69c70h25u17l19k17a 3403568848655

no já to pozorně nesleduji, jen jsem si udělal obrázek proč vás to tak zasáhlo.Reklamy s Trojanem nejsou útoky na učitele. Dobrých učitelů já si konec konců velmi vážím. Ale ty reklamy jsou velmi vtipné a tvůrci jen využili školního prostředí. Navíc je to jen reklama, né film o učitelích.

P.S. : Ve svém životě jsem potkal mohem horší učitele o kterých by se dalo říci, že jsou trapní.

+12/0
5.1.2015 23:23

P74e57t59r 84H84a89n35á27k 8301414226527

copak copak , Jireš ? Astroložka ti poradila , abys všechno vsadil na tutovku a nevyšlo to ? To chce klííííííd ;-)

0/0
5.1.2015 20:13

M41i62c71h75a81l 64H89i78r59k70a 4327206620893

Těším se, i když se tam údajně vloudila chybička ...;-), to ustojím, pardon usedím.

+4/0
5.1.2015 14:01

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

Najdete na iDNES.cz