Diskuse k článku

RECENZE: Věčně tvá nevěrná následuje normu, že co český film, to ostuda

Novinka kin s názvem Věčně tvá nevěrná dokonale naplňuje zvyklost, že tuzemské romantické komedie jsou špatné, dojemně špatné, lacině špatné, případně tak špatné, až zábavné, ale hlavně naprosto zbytečné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M10i10l10a10n 10S10o10u10š10e10k 9106107101102

české komedie a obecně filmy? Cca 1965 až 1980. Od té doby jeden kvalitní cca za 5 let. Chybí kvalitní scénáře, kvalitní režiséři, kterým s tématem opravdu vyhrají. Dnes je to o penězích a času... Spousta dialogů se prostě odrecituje, chybí jakýkoliv prožitek, uvěřitelnost, hereckost plně vystihující postavu a situace. Bohužel české filmy v posledním dvacetiletí hodně vycházejí ze seriálovách metod. Ne všechny, ale těch je doslova jako šafránu. Často zírám, co dostává nejvyšší česká filmová ocenění. Bojí se organizátoři toho, že by jednou vyhlásili "První tři místa nezískává letos žádný film"?

0/0
13.3.2018 23:58

L10u10b10o10s 10B10a10r10t10a 8107104104103

Souhlasím s hodnocením, ne ale s titulkem. Vloni jsem viděl minimálně tři české filmy, u nichž jsem se opravdu dobře bavil a dvě hodiny v kině mi nepřišly ztracené - Anděl páně II, Bajkeři a Po strništi bos. A zejména Bajkeři - bez nároku na umění - mi přišli jako po dlouhé době vydařený film schopný oslovit a pobavit jak rodiče (třeba ta vtipná reminiscence na Sharon Stone a Základní instink), tak!! malérovou generaci pařících na mobilech a tabletech.

0/0
13.3.2018 18:15

J10o10s10e10f 10F10i10l10i10p 3101102100

Krásný a pravdivý nadpis. Ale proč jím cpou tolik peněz za ty braky?

0/0
12.3.2018 18:21

I10v10a 10V10a10l10č10í10k10o10v10á 3100109109

ČSFD 25%. Hmmm.

0/0
12.3.2018 8:07

R10a10d10e10k 10D10u10b10s10k10ý 4102105106105

Jo,jo.Zlaté staré filmy s Vlatou Buriánem, Novým a ostatními skvělími herci té doby. Jsou sice černibílé ale pořád se na ně dívá dost lidí. Některé novější filmy dají jen jednou a víc už je nikdo nechce vidět protože je to hrůza na kterou se ani nedá dívat.

+1/0
8.3.2018 8:37

J10a10r10o10m10í10r 10K10u10l10h10á10n10e10k 5102104109100

Cinema City (Liberec, sál 01):

Přístupnost: Nevhodné do 12 let

Dospělý ... 169,- Kč + 7,- Kč manipulační poplatek ... blbý vtip za tuto kvalitu :-P

Dítě (do 12 let) ... 139,- Kč + 7,- Kč manipulační poplatek ... dobrý vtip ;-D

+1/0
7.3.2018 11:56

Z10d10ě10n10e10k 10B10e10n10í10š10e10k 4109107102101

A dotace od ČT rovněž.

0/0
6.3.2018 19:38

M10a10r10e10k 10N10e10t10o10l10i10c10k10ý 6104100108

Spáčilový se to nelíbí, tak by to zas tak špatný být nemuselo.

0/−4
6.3.2018 15:40

J10a10n 10Š10e10s10t10á10k 3108109109104

To píšete u každé recenze paní Spáčilové Vy? Nebo se s někým střídáte?;-D

0/0
11.3.2018 11:12

M10a10r10e10k 10N10e10t10o10l10i10c10k10ý 6104100108

Mozna tomu nebudete verit, ale to jsou leta zkusenosti. Jsem holt primitiv, a jsem nekompatibilni se vkusem p. Spacilove :)

0/0
11.3.2018 13:41

J10o10s10e10f 10F10i10l10i10p 3101102100

A ještě dodám, že se strašně ve filmech chlastá.

+2/0
6.3.2018 11:50

M10a10r10e10k 10N10e10t10o10l10i10c10k10ý 6104100108

Přesně. A taky kouří, hulí a nejsou genderově vyvážené.

+4/0
6.3.2018 15:41

J10o10s10e10f 10F10i10l10i10p 3101102100

České filmy a i serialy to je všechno brak, přesně jak píše Karel Novotný.

+1/0
6.3.2018 11:47

F10r10a10n10t10a 10S10t10r10n10a10d 7105106105

já se koukám už jenom na porno. to má šťastnej konec vždycky.

+7/0
5.3.2018 22:26

J10a10n 10P10a10v10e10l10k10a 3107101104101

A zápletku také.

+2/0
7.3.2018 13:02

K10a10r10e10l 10N10o10v10o10t10n10y 2101105109100

Kdyby si to meli tvurci a producenti financovat ze sveho, tak do toho nikdy nejdou. Ale kdyz je to financovani skrze ruzne dotace, fondy na podporu ceske kinematografije, jinymi slovy - z nasich penez - z nasich dani, z nasich koncesionarskych poplatku, a povinneho poplatku z kazde nami zakoupene vstupenky do kina, tak proc ne - z ciziho krev netece...

+24/0
3.3.2018 15:42
Foto

Š10t10ě10p10á10n 10B10i10c10e10r10a 6109102108106

umění jde do kopru, protože kvantita ničí kvalitu. Ti, kteří filmy financují chtějí zisk a dobře ví, že ten se dá dosáhnout jen podbízením většině, které se líbí prosté až přihlouplé filmy.

+6/0
3.3.2018 13:32
Foto

L10u10b10o10m10í10r 10J10a10n10o10t10a 5106104106105

To co se točí teď je KATASTROFA!! Není bad starou klasiku, neblo tolik vybavení a techniky jako dnes a šlo to lépe neš cobdělají dnesbta ty škváry!!!

+10/−1
2.3.2018 14:54
Foto

L10u10b10o10m10í10r 10J10a10n10o10t10a 5106104106105

Pardon píšu to z telefohu

0/0
2.3.2018 14:55
Foto

L10u10b10o10m10í10r 10J10a10n10o10t10a 5106104106105

Telefonu

0/0
2.3.2018 14:56
Foto

K10a10r10e10l 10K10u10l10h10a10n10e10k 5102102101105

R^ konešně :-)

+4/0
6.3.2018 19:10

A10l10e10n10a 10E10l10i10á10š10o10v10á 3104101102108

Ze současných českých filmů nedokáži sledovat naprosto nic. Raději se dívám na české filmy z šedesátých

+8/0
2.3.2018 10:17
Foto

Š10t10ě10p10á10n 10B10i10c10e10r10a 6109102108106

šedesátá léta přála umění v celé škále. Dnešní úroveň svědčí o úpadku západní společnosti.

+5/−2
3.3.2018 13:34

J10a10k10u10b 10Z10a10c10h 3105106103100

No ona upadá i ta východní společnost... už 100 let... Nicméně je pravda, že současná česká kinematografie stojí za pendrek.

+2/0
4.3.2018 23:09

I10v10a 10V10a10l10č10í10k10o10v10á 3100109109

jj, dílo nastavuje zrcadlo zahnívajícímu kapitalismu.

;-D

0/0
12.3.2018 8:09

D10a10v10i10d 10M10a10c10k10ů 8100109100101

Zlatej JUDr. Mráček...

+4/0
1.3.2018 19:27

K10a10r10e10l 10S10e10i10d10l 8100108107107

Otázka zní. Proč z peněz koncesionářů platí ČT takové filmy. Potom sama ČT vysílá filmy roků 1950 v lepším případě 1970.

+11/0
28.2.2018 7:32
Foto

P10ř10e10m10y10s10l 10Č10e10j10p 8108107108106

ČT dokáže stále vyrábět dobré TV projekty, seriály, filmy. Tam je to myslím v celku v pohodě. Tu celkovou českou kino tvorbu posledních 10-15let přestávám chápat.

+1/−1
1.3.2018 11:41

A10l10e10n10a 10E10l10i10á10š10o10v10á 3104101102108

Obdivuji každého, kdo se vydrží dívat na český seriál déle, než minutu

+6/0
2.3.2018 10:18
Foto

P10ř10e10m10y10s10l 10Č10e10j10p 8108107108106

Svět pod hlavou, Pustina, Vzteklina, Trpaslík, Dobrodružství kriminalistiky a mnoho dalších ... vše není jen Ordinace v Ulici :o)

+5/0
2.3.2018 10:24

M10i10c10h10a10l 10U10r10b10a10n 1105100101107

Dobrodružství kriminalistiky je 1989, to bych se soucasnou tvorbou nespojoval. Jinak za mne (az na Trpaslika, ten mi nesed) dobry. R^

+3/0
2.3.2018 12:30

S10i10l10v10i10e 10W10a10t10s10o10n 9108107102100

Navic je DK koprodukcni, takze nelze povazovat za jenom ceskou tvorbu. Nemci s tim pomahali a je to poznat.

0/0
6.3.2018 20:29
Foto

E10v10a 10N10é10m10e10t10h10o10v10á 1108103103109

Já mám ráda PŘEDEVŠÍM české filmy (!), je jich tu spousta dobrých (!), ty, co jmenoval pan Chalupa, dále co filmy pana Karla Kachyni, Jiřího Krejčíka, Jiřího Menzela, Věry Chytilové a dalších skvělých?! Namátkou - skvělé je Pupendo, Divoké včely, Venkovský učitel, Díra u Hanušovic a mnoho dalších, které si pouštím i opakovaně. Řeknou mi rozhodně víc, než nějaké sci-fi slátaniny ze světa. Ale je to i otázkou osobního vkusu a nastavení. To znamená, že ani ten můj, ani ten váš (co nemáte rádi české filmy) vkus není špatný a není třeba se kvůli tomu řezat (ostré odsudky). Prodejnost našich filmů do světa je ovšem jiná věc. Ovšem ne moje a je mi to ukradené. Ještě na okraj - jsou české (nebo českosl.) filmy, které oslovily i svět.

+1/−3
26.2.2018 22:25
Foto

L10u10b10o10m10í10r 10J10a10n10o10t10a 5106104106105

Tady nic nehrozí tafy už to je!!!!

+5/0
26.2.2018 13:21
Foto

L10u10b10o10m10í10r 10J10a10n10o10t10a 5106104106105

Tady

0/0
26.2.2018 13:21
Foto

D10a10n 10R10u10b10í10n 4103103109

Jo, na slavné FAMU válej. To je samej umělec nebo reklamní režisér. Totální úpadek. Gratulace. R^

+10/0
26.2.2018 10:57

M10i10l10a10n 10S10v10i10t10á10k 9107100108

"Co český film, to studa". Jak jinak. Nesleduji je již dlouhý čas.

+10/0
25.2.2018 14:09

V10e10n10d10a 10B10e10n10d10o10v10á 4102107107

No....při ukázce, při které je vám fakt trapně, úplně chcete cítit trapnost hodinu a půl v kině...:-/ Tenhle pán že zrežíroval skvělý Pramen života? 8-o

+7/0
25.2.2018 0:07

M10a10r10t10i10n 10S10ý10k10o10r10a 1107108107107

,,teď hrozí norma, že co český film, to ostuda ́ ́

Jak hrozí 8-o

+17/0
24.2.2018 15:56

M10i10l10a10n 10C10h10a10l10u10p10a 7104106107103

Hodně se tady kritizuje současnost českého filmu, ale dělají to jinde líp? Podívejte se kriticky na americkou kinematografii: prosazování černochů do historických filmů, remaky s genderovou vyvážeností, dialogy plné pubertálních narážek, laciné vtipy, oblíbené vysvětlující scény, schématičnost a polopatičnost nebo naopak nikdo neví, co chtěl autor scénáře říct, vykrádání a nedokonalé kopírování starších filmů atd atd.

Od Forest Gumpa snad nic, co by stálo za opakované shlédnutí. Ještě jakžtakž stará dobrá Anglie s Královou řečí (v USA by krále hrál minimálně míšenec nebo gay).

+6/−6
24.2.2018 15:41

S10i10l10v10i10e 10W10a10t10s10o10n 9108107102100

A ony jsou jenom dve? USA a CR? Podivejte se na Evropu a Asii atd. Porad se toci dobre filmy, jsou zeme, ktere nedelaji jen braky, co sezerou penize a nikdy nevydelaji ani floka. Do kina na cesky film pujde 10 tisic lidi a to je uspech. Kde jinde najdete takovou bidu? Americane produkuji brak, ano. Ale do toho dokazou natocit i poradne veci (mensi, nezavisle nebo pro HBO atd.). Ale proc USA? Francie, Nemecko, Dansko, Svedsko, Anglie a x jinych zemi dokaze udelat filmy, ktere nejsou propadaky a vulgarni smesice ubohosti.

+9/0
24.2.2018 17:31
Foto

F10i10l10i10p 10J10a10r10a10b 1103107100107

Váš filmový (ne)přehled je naprosto tragický, tak se dost divím, že jej takto dáváte na odiv...

+8/−4
24.2.2018 17:49

S10i10l10v10i10e 10W10a10t10s10o10n 9108107102100

Tragicka je vase reakce. Mate li co rict, napiste to. Ukazte, jak jsou uspesne ceske filmy. A to se bavime jenom o Cesku. Do ciziny se ta tragedie ani neda prodat. Na rozdil od jinych evropskych filmu. Cesky film je trapny a neuspesny, nejen u kritiku, ale i u divaku. Cisla hovori jasne.

+5/−2
24.2.2018 18:00
Foto

F10i10l10i10p 10J10a10r10a10b 1103107100107

Asi jste si spletla reakci, já odepisoval panu Chalupovi. A ten kritizoval světovou kinematografii...

+3/0
25.2.2018 15:11

S10i10l10v10i10e 10W10a10t10s10o10n 9108107102100

V tom pripade mne omluvte, seradilo se to tak, ze jsem to pochopila jako reakci na mou malickost.

+3/−3
25.2.2018 18:02

J10a10k10u10b 10Z10a10c10h 3105106103100

Ono to taky není 100% pravda s těmi českými filmy... i v tom moři bídy se najdou světlé výjimky... i když to je někdy v koprodukci.. například. "Hořící keř" nebo "Ve stínu"....a taky samozřejmě "Samotáři".. i když věřím, že ty jen tak někdo neskousne.

0/−1
4.3.2018 23:17

R10a10d10e10k 10Z10e10l10y10c10z 1108108102100

Hořící keř? To se vám líbilo? Rád koukám na zajímavé filmy, ale zrovna toto.... to byla snuška klišé a blábolů, nezlobte se na mě...

0/0
7.3.2018 0:07

D10a10n10i10e10l 10Š10i10m10á10n10ě 2101103102106

Omlouvám se, mělo být plus...

0/0
28.2.2018 15:01

K10a10r10e10l 10U10r10b10a10n 2104104101109

V USA je sice úpadek ve smyslu korektnosti, ale řemeslo je tam stále na vysoké úrovni. ;-(

+1/−1
27.2.2018 17:39

M10i10l10a10n 10C10h10a10l10u10p10a 7104106107103

To bylo za Goebbelse taky.

+2/−1
28.2.2018 7:22

Najdete na iDNES.cz