RECENZE: Komedie Trable o Vánocích slzavě opisuje Lásku nebeskou

  • 5
Distributor slibuje skvěle obsazenou komedii, recenze v St. Louis Post-Dispatch ji označila za nejdepresivnější vánoční film všech dob. Snímek Trable o Vánocích nyní přichází do našich kin.

Klan Cooperových, jenž se k rodinnému stolu slézá hlemýždím tempem, okatě opisuje schéma Lásky nebeské. Proplétá osudy příslušníků několika generací, jež zastupují vážně solidní, ale bezradní herci v čele s Diane Keatonovou a Johnem Goodmanem v roli páru, který chce po slavnostní večeři oznámit konec svého čtyřicetiletého manželství.

Trable o Vánocích

35 %

Hrají Diane Keatonová, John Goodman, Ed Helms

Kinobox: 56 %

IMDb: 5.8

Dále je tu syn, který už se rozvedl a marně shání práci, ač mu dědeček moudře radí, invalidní tetička s děravou pamětí, cynická slečna, jež v letištním baru svádí a zároveň odrazuje upřímného mariňáka, jiná, která po zatčení při krádeži v obchodě dělá psychoterapii policistovi, servírka, již postrádá letitý štamgast, několik dětí, pes a vypravěč.

Chybí jediný, ovšem klíčový host, totiž humor. Zato se vzdychá, vzpomíná, slzí, lepkavě vydírá a lituje. Otravnější rodinu včetně holčičky, jež se právě naučila první sprosté slovo, aby pohledal. Ale jako kýčovitá reklama na vánoční výzdobu je to velkofilm.