Diskuse k článku

RECENZE: Tílko Lary Croft má užší ramínka. To je jediná změna

Neexistuje jediný rozumný důvod, proč se příběh hrdinky počítačové hry točil znovu. Počátkem tisíciletí ji hrála Angelina Jolie ve filmu Lara Croft – Tomb Raider, dnes přichází do kin Tomb Raider, kde roli přebírá Alicia Vikanderová. Rozdíl mezi nimi se blíží nule.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P53e28t30r 55B21á28č48a 8175596425395

imdb 7.0, csfd 72, MS 40 ;-D

Zacne tady konecne recenzovat taky uz nekdo normalni?

+2/0
17.3.2018 9:35

J66i39ř34í 50F88r97o57l54e88c 7235854692207

Tak ono to pujde dolu...

0/−1
17.3.2018 23:29

P32a34v31e77l 70D91v32o35ř48á52k 4405520550580

Tak ramínka jsou užší, jelikož nesou menší náklad, to je fyzika :)

+5/0
15.3.2018 20:42
Foto

J21a28n 21S41t85a61c23h 9734765578641

40% je výsměch! Film je příjemné překvapení! Mezi filmy na motivy her je to skvělý počin. Alicia za něj sice určitě žádného dalšího Oskara nezíská, ale je to velmi solidní dobrodružný film. Bere si hodně z restartu herní série Tomb Raider a možná právě proto je dobrý. Samozřejmě před tvůrci filmu stál velký problém. Herní TOMB RAIDER je hra, která má herní dobu hlavního příběhu kolem 20 hodin. Nacpěte to do 2 hodinového filmu :( ..... takže dělali co mohli a já si myslím že se jim to v rámci možností povedlo. Pokud chce někdo kritizovat postavy jejich chování apod. tak vše věrně kopíruje herní předlohu a tak stěží něco vyčítat. Co se mi trochu nelíbilo, je množství CGI a to i na scénách, které kdyby udělali prostě pořádně „naživo“, tenhle film mohl být mnohem lepší. Na druhou stranu je tu rozpočet, problém filmů podle her, které nemají příliš dobré výsledky a tak studio hrálo na jistotu. ALICIA je dobrá volba, do nového stylu moderní Lary přesně sedí, ačkoliv ještě lepší volbou by byla Camilla Luddington, která je Larou v herní předloze. Bohužel tady bude asi problémem věk, kdy ALICIA zvládne určitě další 2-3 případná pokračování, ale u Camilly (35 let) by to byl asi problém, zejména kdy má hrát mladou Laru (21 let). Takže ALICIA (29 let) je zkrátka jediná volba. Film má napínavé momenty, má dobrodružné momenty ala Indiana Jones (i když má potenciál na víc) ... nejslabší stránkou je méně kvalitní a jednodušší CGI. Stejně jako herní předloha (z roku 2013) končí naprosto otevřeně s perfektní scénou zrození Lary, jak ji známe a s příslibem pokračování, kdy jedno herní už máme za sebou, vynikající Rise of the Tomb Raider z 2015 a třetí herní dorazí letos, takže námětu na další filmy je dost. Doufejme, že se bude tenhle první film líbit a nebude to finanční propadák, tohle má velký potenciál na hodně kvalitní dobrodružnou a originální sérii. Příště snad bude více live akce místo CGI ... méně než 70/100 si to nezaslouží, mezi hrami podle filmu jeden z nejlepších počinů vůbec.

+7/−2
15.3.2018 19:51

J49i39ř11í 78F41r67o31l92e97c 7775504352257

Skoda ze neudelali ten film podle starsich dilu TR ale podle nejnovejsich...

0/0
16.3.2018 5:59

M81a21r89t97i24n 83H74e39r70z86i26g 5676367987210

Naprosto souhlasím. Mimochodem, nedávno jsem koukal na Jumanji a tam je herní mechanika zvládnutá dokonale! ;-D

0/0
29.3.2018 15:47

M92a61r66t83i91n 76M91a60i64k13s54n53a61r 3114293438392

Menší poznámka, původní Lara Croft je podle původní serie, nová Lara Croft je podle nové serie, naprosto rozdílne stylizací a způsobem podání hlavní hrdinky, kdy nová Lara je více křehčí než původní.

+3/0
15.3.2018 17:38

M17a31r42t71i77n 47H44e16r70z48i80g 5136117667470

Jo no, bližší realitě.

+1/0
29.3.2018 15:37

P15e63t18r 16K11o57l74á59ř 2778657454451

Ta holka není vůbec rajcovní ... Rv

+5/−8
15.3.2018 16:05

P23a63v40e98l 63N64ě82m95e57c 5610768863890

To záleží na vkusu. Mě se líbí víc než Angelina za mlada.

+3/0
18.3.2018 13:25

J28a13n 88P75ř34i22b59y49l 7469463603522

Paní redaktorko, z hlediska (heterosexuální) ženy máte asi pravdu, jenomže četné filmové blbiny (mezi nimi LC) byly zajímavé právě pouze kvůli vzhledu a sexappealu Angeliny Jolie, který byl epochální, dokud se o něj sama zbytečně nepřipravila. Bývaly doby, kdy film stál na hrdinech a hrdinkách a jejich kouzlu. Na čem to stojí dnes, že na něj nikdo nechodí?

+2/−1
15.3.2018 12:40

J54a83n60a 50B84e95n57e24š 3168446526157

Zbytečně nepřipravila, tak to máte dosti málo informací, proč o ně Angelina přišla.

0/0
15.3.2018 19:51

M64a83r54t48i89n 60R25o44s15o27l 4350333612981

U nové verze Lary zmenšují prsa, zvětšují krk. No nevím, jestli nebudou časem dámy s malým krkem frustrovaný z těch krkatých a nezačne to znovu.

+3/−1
15.3.2018 12:27

J37a29k97u84b 69L19í56s47k22a 3797856478425

Spáčilová by si měla najít chlapa (nebo ženu). Tyhle její žlučovýté výblitky to je fakt něco. A Indiana Jones se snad neskloňuje ne :)

+1/−14
15.3.2018 12:08

R54o41m44a83n 63Š28i43m36ů44n61e44k 4149408291

Nebo si zahrat PC hru Tomb Raider, aby mela vubec tuseni vo co go.

+5/−5
15.3.2018 12:15

J35a29n 91B83í33l31ý 8854217877159

pochopila by to i z konzole?

+1/0
15.3.2018 16:25

P59e95t39r 35K77o45l21á93ř 2588257404801

Rv

0/−1
15.3.2018 18:31

J85a83n 98V87e10r64n33e87r 8783597493276

proč by se neskloňoval?

+1/−1
16.3.2018 21:46

M71a24r89t92i74n 59P37e93t44ř14í58k 4842819311411

Vidím, že velikost ňader tu již byla zmíněna ;-)R^ já bych ještě přidal, že - ačkoli série Lara Croft stojí celkově za starou bačkoru - tak Lara Croft v podání Angeliny Jolie byla tak nějak přesvědčivější, více k uvěření. Lara Croft v podání Alicie Vikander je taková nemastná neslaná; tato herečka se hodí spíše na romantické role (řekl bych)...

+4/−6
15.3.2018 12:06

P84e45t14r 33Š53e44v35č40í90k 3281985427175

Nezapomněla jste paní Spáčilová, že je to celé na motivy PC hry?

+7/0
15.3.2018 12:03

O61n48d86ř86e81j 48S41t13a85r83o98c24h 5200803952134

A proto nemá hodnotit filmové kvality díla? Nebo jak jste to myslel?

Protože je to natočené na motivy hry, může to být pitomost a stejně si to zaslouží super hodnocení?

+7/−1
15.3.2018 12:43

M61a66r13t63i60n 98H43e43r33z19i35g 5536247577850

Ne, ale je zbytečné se rozčilovat nad stylem, oblečením a zasazením. Nutno taky podotknout, že Vikander je téměř identická se současnou herní Larou, na rozdíl od Jolie, která měla max. její prsa.

0/0
29.3.2018 15:33

J22i21ř49í 17T61o64m26e80k 3955473427705

pokud vím tak je to v článku zmíněno, pokud si ho četl.

+1/−1
15.3.2018 14:17

F34r32a37n50t81i68š37k36a 66Č10a97n72í37k38o61v43á 5666909559892

Myslela jsem, že celá ta maškaráda kolem slečny Laře je o tom, že to vždy byla prsatá slečna na kterou hráči kluci slintali... Teď v rámci Gender ztratila "své zbraně" a nechápu jak teda plánuje na sebe vydělat, když marketingový tahák zmizel :-D

+6/−4
15.3.2018 11:59

J74a43n91a 61B54e63n24e17š 3248346416397

Franto, zabruš příště na redtube, tam jsou dílka pro tebe:-P

+2/−1
15.3.2018 19:45

L38a71d92a 60N63o80v97a85k 4242583227

jestli se rozdíl blíží nule, tak to musí být docela dobrý....:-P

0/0
15.3.2018 11:49

M84i81c87h72a94e73l 69H89a31m14a 1492194782673

Mirko, vazne neexistuje rozumny duvod "restartovat serii" filmu zalozenych na stare PC hre, kdyz se nedavno uspesne restartovala serie PC her s touto hrdinkou? A tento film vychazi z techto novych her, kde je hlavni hrdinka naprosto odlisna - nezna nezkusena divenka s tezkyma myslenkama, narozdil od badass vykradacky hrobu s velkymi "prednostmi"? Kazdopadne nova Lara me nudi...jak herni tak filmova.

+13/0
15.3.2018 11:08

J22i42ř67í 43Ř94e96h38o37ř 9158218726578

ale jinak příští Lara by mohla být muž. Pokud příští Bond bude žena ;-D

+1/0
15.3.2018 11:00

D62e57n51i42s 43H15u92m54l 4282655805936

Pristi Bond nebude zena, ale cernoch

+1/0
15.3.2018 11:24

J34i85ř20í 83Ř32e59h69o59ř 9598928306848

tak ten přespříští ;-D

0/0
15.3.2018 11:37

P11a56v86e53l 11B21e33r34a25n 9535417360

Kdyby to byla černoška, mohlo by to projít už na příště...;-)

+1/0
15.3.2018 14:28

J83i37ř58í 31Ř52e97h73o86ř 9568578596728

na první pohled módně mladší než dospěleji působící Angela. A taktéž luk v ženských rukou je prostě tak strašně módní, až je za hranici trapného klišé.

Pokud tahle dívenka někomu nakope zadek, bude to uvěřitelné asi jako noční béčko na primě.

+2/−1
15.3.2018 10:58

R47o68b77e54r28t 52V71a61l10e64n88t42a 6936689307124

Já jsem z kina neodcházel úplně nadšen, ale ani zklamán. Rozhodně je to lepší než původní filmové zpracování s Jolie. Scénář se drží novodobého herního restartu. Ale Mirka jediné co dělá, že půlku recenze s něčím srovnává a přirovnává....Kdyby si Mirka alespoň zkusila herní předlohu, tak pochopí, že ten film je o tom, jak se Lara Croft stala tím, kým je...nemusí to být jen o tom, že už od začátku umí ovládat zbraně a že vykropí celej tábor záporáků

+7/0
15.3.2018 10:58

F22r48a66n49t57i60š61e78k 60O95s71t13r44ý 4695221627873

Řekněme to na rovinu: Chce to kozy. Pak nebudou problémy.

+3/−2
15.3.2018 10:54

M19i97c81h67a61l 72H24a88u52f 4938899685381

Zrovna si říkám, jestli se teď kozám říká ramínka :-)

+3/0
15.3.2018 10:58

T29o40m58á16š 47T98a95t96í93č85e71k 5150512820828

Tentokrát Mirce Spáčilové něco uniklo. Jediná změna rozhodně není, že má tílko Lary Croft užší ramínka. Celý svět se baví o tom, že má nová Lara Croft o hodně menší kozy. To je ten nejpodstatnější a nejzásadnější rozdíl! ;-D;-D;-D

+27/−2
15.3.2018 10:38
Foto

V59l97a22d54i89m59í35r 16Š56ť86a32s95t72n59ý 1871326425473

Proč se Lara Croft točila znova? Protože původní představitelce už opršela fasáda, tak to ve světě filmu chodí.

0/−5
15.3.2018 10:32

J12a88n34a 14B48e72n28e76š 3258136566987

Neodpršela, víte o tom kulové,

+2/0
15.3.2018 19:53
Foto

V84l11a73d12i43m61í44r 63Š61ť80a41s17t61n43ý 1861206735633

Stačí se podívat na fotku a je to jasné, nepotřebuju nic dalšího zjišťovat. To vy si namlouváte něco, co není.

0/0
16.3.2018 6:39

T55o83m82á80š 47M44i19k41u31l96i50č43k59a 6507144810845

Protože starý Tomb Raider s Angelinou Jolie byl na motivy starých her. V minulých letech proběhl restart herní série, podle které je tento film natočen a představitelka je podobná Laře z nových her. Ale Vám stačí podívat se na obrázek a všechno víte. Lidé jako jste vy mě nikdy nepřestanou fascinovat. Víte o tématu kulový, ale máte 100% pravdu a chraň Bůh kdo tvrdí jinak.

0/0
21.3.2018 10:33

Z88d43e38n94ě35k 51S11t39r49n55a46d 1925740186719

Není důležité, jaký je to film, důležité je, zda producentům něco vydělá.

0/0
15.3.2018 10:22

J91a42n 32V18e64r74n69e52r 8143917283836

Viděla Mirka vůbec ten film? To sotva, jinak by musela dát mnohem míň. Už původní film byl kravina a tohle je na entou,

+1/−6
15.3.2018 10:21

M22a56r97t55i28n 28B14e91r83a31n 6629255446361

Paní Spáčilová na filmy v kině kouká většinou jen do poloviny :-P

0/0
15.3.2018 10:41

J43i53ř68í 11F68r39o64l28e34c 7935754442397

No, ten vyber herecky ani styl ala posledni dily hry mi nesedi.

0/0
15.3.2018 10:15

P79e95t25r 54S81o78k52o54l 8202301507541

Zlatíčko jestli tohle sleduješ tak jsem už mrtvý. Našel jsem něco co jsem neměl najít a moc zlí lidičkové s tím chtějí ovládnout svět. Musíš mi holčičko slíbit, že jim to překazíš. Vem si odrbaný baťoh, cepín a zachraň svět. ... ;-D

To je scenáristická past na režiséry a herce..

+6/−1
15.3.2018 10:02

V19l52a55d56i57m15í87r 64J94e72s10e23n49i73c92k88ý 9468228685740

Pokud nemá alespoň čtyřky, není to Lara ;-)

+20/−2
15.3.2018 9:57
Foto

T32o12m59a19s 15C78a17b14a23k 8855885434269

Super recenze ! R^ Mirka nabrousila brk.

+11/−2
15.3.2018 9:15

V55á22c81l59a39v 69H98o12s43c26h 8406318312641

Recenze asi lepší než film.

+12/−3
15.3.2018 9:04

R45a65d83i78m 87H28o90l45í14k 8728478518435

Nemá náhodou ta herečka na Laru moc malá prsa? Ale fuj, to bylo sexistické. Slibuji, že se celý den budu stydět.

+33/−3
15.3.2018 9:03

P29e98t30r 78Š27u87p41i89t44a 7334897442787

;-D;-D;-D;-D;-D

+1/0
15.3.2018 9:05

Najdete na iDNES.cz