Úterý 31. března 2020, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 31. března 2020 Kvido

Diskuse k článku

RECENZE: Ze slavné značky Star Wars si novinka Rogue One bere pramálo

Jsou to vůbec ještě Hvězdné války, nebo ne? Do kin jde první z nové série samostatných filmů odvozených od hlavní linie vesmírné ságy, příběh povstalců, kteří chtějí ukrást plány nepřátelské zbraně – Hvězdy smrti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M16a32r37t91i47n 84L20o23p77a46t53k80a 8891957640174

Na to, že jsem skalní fanoušek Star Wars mi tohle příšlo jako nejlabší díl.. Celý děj byl opravdu slabý. Žádný zvrat, vše čekané dopředu. Jedinnou útěchou byla poslední minuta filmu a VADER jak masakruje vojáky. Tohle je Star Wars.. a ne "můj tatínek by tohle nikdy neudělal!" (pět minut filmu dobré - ale s prominutím, řešít 1,5 hodiny filmu, jeslti je ten otec špatný či ne, kor když divák to ví od začátku filmu ) je BLBOST!

0/0
10.2.2017 15:33

F85i11l13i25p 72G30a87l76a87š 2517257434178

Aha.. A teď co budeme dělat? Paní Spáčilová už jste slyšela o tom, že od dob Epizody V (Empire Strikes Back) se jedná o nejlepší Star Wars? Kdo tomu rozumí líp? Vy nebo fanoušci?

+2/0
29.12.2016 6:38

M75a67r28t65i98n 79K77u23č93e26r47a 8769399699982

Bylo to nudné. Málem jsem v kině usnul;-D.

Navíc rebelská sebevražedná jednotka měla 100 % ztráty, takže to nemá potenciál, ve smyslu pokračování alespoň části hlavních představitelů. Nic moc.

0/−1
27.12.2016 21:08

F31r72a80n30t97i28š96e59k 55N19o69v85á44č60e13k 1954683760151

Tentokrát musím s paní Spáčilovou souhlasit. Film obsahuje vše, co už tu jednou bylo. Nic nového, nic překvapivého. Jedinou novo věcí, která se neobjevila v žádném jiném filmu o SW je, že autoři nechali pomřít všechny hrdiny do jednoho.

V jednom z minulých článků jsem četl, že ve filmu není hudba Johna Williamse. Je, na krátký okamžik se při prvních záběrech Dark Vadera ozve Imperial March

0/0
27.12.2016 9:57

J12a77n 35K25a90r26e85l 92N91o84v65a48k 5426594878546

vcera jsem zasel... Spacilova je mimo. Kdo zna SW ne jen z par filmu bude nadsen.. takovéhle spinoffy si dam rad znovu.. v Únoru se zacina s HanSolo movie tak snad dopadne take dobre. Je to pecka

+2/0
20.12.2016 12:16

M24a69g94d44a87l78e18n71a 55S39l93e43z62á89k29o77v10á 3343675304955

Ty jo. Už jsem si rezervovala lístek. Jak je tu tahle recenze, je jistota, že se mi to bude líbit.;-D

+1/0
19.12.2016 16:05

R57o89b13e21r35t 14V73a89l70e36n35t55a 6156879357734

Mirko, nevím co jste dělala před recenzema na iDnesu, ale zkuste se k tomu vrátit, třeba vám to půjde mnohem lépe, než recenze. Rouge One je i dle fanoušků lepší, jak EpVII, ale tady zcela nelogicky má vyšší hodnocení.....only on iDnes by Mirka

0/0
19.12.2016 10:33
Foto

F41i26l32i69p 62J68a60r31a52b 1393127640867

Po tragické EpVII byl pro mě tenhle film jako zážeh světelného meče v temnotách. A nová naděje, že Star Wars si i pod vládou Mickey Mouse udrží svůj ksicht a dokáží naservírovat film, který mě posadí na zadní část těla a donutí dvě hodiny nábožně čumět na plátno. Revenge of the Sith je pro mě asi nepřekonatelný, ale tohle je jasné stříbro. Nehorázná pecka.

+3/0
18.12.2016 23:51

V47e18r90a 67P58r66o79c90h32á62z74k43o81v84á 6120685864576

Mne to prislo na Star Wars dosti neotrele... dobra soucast mytologie, ktera vystupuje z rady... prolomeny byly i nektere hrdinske stereotypy a klise... nemel to byt dalsi jedi film a to vedeli vsichni, kdo se o Star Wars universe zajimaji byt I jen o drobet vic, nez madam Spacilova. Krom jineho - star wars neni fantasy, kdyz uz tak sci-fi fantasy... ale ja vim, to by recenzentka musela mit hlubsi znalost latky, kterou recenzuje, to bych ovsem nejspis chtela uz moc... jenze kdyz nectete komiksy, knizky a tento zanr a prakticky zadny zanr vas do vetsi hloubky nezajima, pak je vareni z vody asi pohodlnejsi... ja si k vasim recenzim nad 50% tradicne pridavam tak 20%... jste zapskla postarsi dama, ktera zapomnela, jake to je, nechat se unest pribehem...vasim recenzim davam tak 40% ... nejsou totiz nezaujate... howgh

+2/0
18.12.2016 19:58
Foto

J12i93ř13í 67T17ř44e60s42o87h38l81a68v94ý 7120190120

Rytíř = fantasy, to je spacilovska logika :)

0/0
2.1.2017 21:27

M32a28r43e86k 55T30u54č82a18n 4634571352

"Protože kromě ohlašované krádeže plánů se nic jiného nestane" je asi tak trefné jako "Kromě ohlašované záchrany vojína Ryana se nic jiného nestane" :). Ta úvodní montáž a seznamování se s postavami nastavují scénu a odhalují jejich motivace - a kromě tuny referencí si příběh z původní Nové naděje bere hodně - a stejně hodně dává.

Nevím, co se autorce recenze nepozdává na "plebejském povstání". Naopak - jen to dokresluje příběh a všechny ty bezejmenné Povstalce (i Imperiály) kteří v hlavní séeii filmů jen slouží jako kanónenfutr, zatímco si Skywalkerovic klan řeší své rodinné záležitosti.

+2/0
18.12.2016 18:45

Z79u82z57a62n64a 81B10e70n83d78o10v56á 2176262783518

Přiznám se, že nějak nevím, jestli na to jít nebo ne. Nejde o to, jestli se to recenzentům líbí nebo ne, spíš o to, že jsem viděla 2 trailery a ani jeden mě nezaujal. A většina herců působila dost nesympaticky. Ale zase jsem zvědavá, SW mám ráda.

0/0
16.12.2016 18:43

M18i63c67h71a34l 79K62v83a34k 8107110805493

nebudete zklamana, je to klasika SW, sedi to jak poklice na hrnec, krasny film, vyborne odvedena prace, konecne neminimalisticky svet, takto mohli nafouknout i sedmicku a bylo by to dokonale, pro me oba filmy za 9, ten bodik dolu proste tam je

+2/0
17.12.2016 17:15

L29u59k52á85š 34N61e14j79e29d13l22ý 4115483283534

Jsem fanouškem SW od dětství, filmy jsem viděl tolikrát, že bych se nedopočítal, četl jsem několik knížek, hrál jsem nespočet her na několika platformách, v obýváku mam zarámovane plakáty na stěnách, na policích mám sem tam něco SW, mám prečtenou asi celou Wookiepedii. Takže se považuji za fanouška... A víte com Tenhle film se mi sakra líbil. Uznávám, že první půlka byla pomalejší, ale druhá jen gradovala. Posledních 20 minut bylo naprosto dechberoucích a návaznost na IV tento díl ho krásně zařadila do řady mezi starou a novou trilogii. Film ma samozřejmě své mouchy a k nekterým scénam bych měl výhrady, ale jinak jde k dobře odvedenou práci. Jako nadšený fanoušek bych dal 80 - 85%, chápal bych ale i hodnocení 75, protože ne každému to musí sednout a nebo může mít kritičtější pohled než já... Jen paní Spáčilová nám opět ukázala, že je úplně mimo a měla by svůj pracovní notebook pověsit na hřebík.

+8/0
16.12.2016 17:42

I27r86e79n39a 51K13r73o53u95p84o10v10á 4300733377642

Tak za co tedy těch 60%?

+1/0
16.12.2016 8:47

M79i29c30h63a29l 57K69v81a63k 8737700885603

stejne jako neumi davat nad 75 neumi davat ani pod 60, no proste trdlo

0/0
17.12.2016 17:09

P54e70t85r 60H19r65a47b29á70k 6380467552150

Jak se tohle líbí Lucasovi? SW začínají být filmem pro děti, což asi původně být nemělo. Velká škoda.

0/−2
16.12.2016 7:40

M56i10c34h60a83l 16K90v47a41k 8817270635333

vy ste to nevidel co? ste uplne mimo, tenhle SW je nejvaznejsi snimek ze vsech a rekl bych i nejkrutejsi

+4/0
17.12.2016 17:10

M69a26r97e75k 77T41u84č92a50n 4244231482

"Dirty Dozen" ve vesmíru.

+2/0
18.12.2016 18:45
Foto

F21i17l89i45p 19J89a83r18a24b 1103697570127

Ewokové nebo Jar-Jar cílili podle vás na muže středního věku?

+2/0
18.12.2016 23:55
Foto

J89i64ř97í 22T22ř87e68s95o84h95l30a31v94ý 7600140700

Naopak, tohle je prvni SW film, ktery neni mireny primárně na dětské publikum.

0/0
2.1.2017 21:29

J21a15k84u20b 21K71o97r10e12c 6324910421553

ČSFD 84 %

+1/0
15.12.2016 21:22

R19a68d56i49m 72S87l76á85d79e37k 3361542523359

den po premiéře? Čekal jsem 95% ,do roka to bude tak 65% a to jen díky skalním fandům akčních trikovek ;-)

+1/−1
16.12.2016 7:02

O21n69d23ř23e39j 79L46o12š93o83t46h 1895275655971

No a o fanoušky jde. Důležité totiž je, aby byli spokojení lidé, kteří jdou na film do kina.

Jak hodnotí jedinci, kteří si film někde stáhnou a koukají na to jen proto, že film mají zadarmo, je celkem jedno.

+1/0
16.12.2016 7:05

R20a89d95i35m 49S74l36á73d80e31k 3711372833419

Fanoušci SW či dobrých filmů tohle určitě moc dobře neohodnotí. Těch odhadnutých 65% bylo asi moc ;-)

0/−2
16.12.2016 7:15

O76n58d64ř68e45j 86L40o87š18o61t62h 1195175745711

Pročítal jsem různé komentáře a fanoušci SW to hodnotí poměrně dobře :-)

+1/0
16.12.2016 8:38

R12o82s69t20i86s68l47a40v 28J12a59n83d94a 5429919666510

Právě naopak, jsem tímhle univerzem v podstatě odkojený, a RO je z celé série pro mě nejoblibenější.

0/0
19.12.2016 1:04

M62i70c26h35a81l 30K80v78a67k 8317800435723

sorry ale CSFD ma hodnoticich uzivatelu min nez jeden rocnik na stredni skole

kooukejte radsi na IMDB

0/−1
17.12.2016 17:10

J40a67k61u11b 77K48o12r27e96c 6714390271463

Aktualne csfd 83 %, imdb 8,3 (z 10)

+1/0
17.12.2016 18:17

R66a84d12i44m 55S26l93á20d56e45k 3571462303619

Dost milosrdná recenze,jinde z toho strhali i spoďáry. Další akční natrikovaná smršť,bez mozku.Ale dnes se takových točí desítky ročně.Od legendy k tuctovosti :-)

0/−4
15.12.2016 18:25

M88i40c29h46a66l 95K55v70a91k 8327930635533

opet nekdo kdo to nevidel, nebo to prosedel na zachode....tento dil je naopak pribehovy, bitka je prakticky halvne na konci, v prubehu je jen par potycek, scenar je opravdu dobry a promysleny, mluvi se az az, neplka, odehrava se tam skutecne dej, proto i nekteri si stezuji na pomaly rozjezd, a co se tyce teech kritik, pokud se koukate na dve tri recenze tak asi tezko mate meritko, doporucuji metacritic, tam uvidite kolik jinych tomu dalo nad 80-100, je to ale uplne jedno, dulezity je jaky byl film pro vas

+4/0
17.12.2016 17:13

P64e34t65r 97M86a17r44š63á94l76e33k 9755632484629

Tak vypadá to na další film, který unudí k smrti.

0/−3
15.12.2016 17:20

O83n31d13ř63e56j 85L22o85š76o34t71h 1305895955921

Tak pokud dáte na recenze Mirky Spáčilové, tak tenhle žánr není pro vás, stejně jako není pro ní.

+3/0
15.12.2016 17:26

M78i49l90a72n 38Š84e90l47i70g38a 7841964923633

Recenzent by mel drzet nejakou objektivni metu, pokud ma nekdo rad auta a svalovce a napali tak Fast and Furious 13 hodnoceni 90 % jeste neznamena, ze je ten film fakt dobry. U Spacilove mi prijde divne spis to, ze vysledne hodnoceni vetsinou vubec nereflektuje samotny text recenze.

0/0
15.12.2016 20:56

R95o70s12t56i92s85l69a29v 40J16a66n51d48a 5879739246850

To ani náhodou, tohle byl jeden z filmů, u kterého nikdo nemluvil, nežvýkal, nešustil - zvláště v poslední třetině.

0/0
19.12.2016 1:05

V54o66j12t96a 82E83r90b20e76n 5927837423340

na to, že se čekal propadák a Mirka mu dala 60%, tak na to snad i půjdu do kina...R^

+1/0
15.12.2016 17:08

P70e87t29r 31N79ě63m69e72c 4965202332587

Dotaz pro ty co to již viděli: Mám si před tímto filmem pustit SW III a SW IV - abych si osvěžil děj nebo to není nutné.

0/0
15.12.2016 13:15

D19a84v15i86d 46L12e72n55g51y40e39l 3906650237856

Není nutné.

+2/0
15.12.2016 15:04

O21t46a26k91a84r 86F15u44k77a 8321263171204

je to prej nezbytné, pokud chceš vše řádně pochopit. viz recenze F. Fuky

0/0
15.12.2016 15:31
Foto

J54i23ř56í 56T77ř47e73s98o84h33l39a90v21ý 7850810400

Jelikoz New hope zacina par hodin po tom, co konci Rogue One, tak to rozhodne nebude na skodu, ale pokud vite o cem puvodni trilogie je, tak je to asi zbytecne, Rogue One neni nic prelomoveho, ale je to hezka podivana, kdyz se vypne mozek a znalosti SW vesmiru ;-D

0/−1
15.12.2016 15:55

K57r38y64š66t76o58f 35M80á27c47h71a 6147494377631

proč byste vypínal znalost SW vesmíru??

0/0
2.1.2017 12:46

D30a93v62i10d 38L83e82n22g28y48e86l 3356230857106

Na tenhle film jsem čekal 33 let R^

+2/0
15.12.2016 13:12

T73o11m32á14š 29V93r60b49i43c95k86ý 2746392396753

Film skvělý, pro ty co nadavaji a srovnavaji uvědomte si ze se jedna o film mimo sáfu který vyplňuje mezeru před 4. dílem. Proto bych tento díl nepřirovnaval k puvodním star wars, to se opravdu nedá. Pribeh je dobře vymyšlený, postavy propracované a narážky na původní filmy jsou vtipné a zahřejí na duši.

+8/0
15.12.2016 12:23
Foto

J68a59n 57B68r19a95b57e84c 8527557748258

Pochvalila nekdy neco tato pani? Mela by to uz povesit na hrebik :)

+7/−6
15.12.2016 11:55
Foto

J46i27ř88í 32T22ř94e26s73o70h80l44a18v69ý 7680530280

Ja ji mam jako jasnej barometr. Pokud na to peje odu, tak to nestoji ani stahovat a pokud si odplivne, tak stoji za to jit do kina ;-D

+3/−6
15.12.2016 15:32

J14a51n 18S52o82u52k79u37p 1774544756135

To jste musel být na Babovřeskách aspoň 6x, ne?

+6/0
16.12.2016 5:54

T25o25n78í58k 53K77u24t32t53m72a74n79n 6223658142

Zrovna nedávno Anděla Páně přeci!

0/0
15.12.2016 17:21

M87a24r48e97k 50S52e38l79i11n46g31e42r 8931474613542

Ja jsem byl s Rogue One naprosto spokojen. :-)

+5/0
15.12.2016 11:34

M66i28c22h57a54l 11Ž84á63k 8919540319742

Já beru že se navazuje a točí a ze jména se třískají prachy znovu a znovu. Lidi to na to chodí tak proč ne. Mně to nové pojetí přijde trochu vzdálené třem dílum z let sedmdesátých tak na to akorát už nečumím ;)

+2/0
15.12.2016 10:47

K40r76y38š40t27o47f 90M22á38c56h35a 6607854447771

jak tedy můžete hodnotit zda je to dobré nebo ne?

0/0
2.1.2017 12:48

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

Najdete na iDNES.cz