Diskuse k článku

RECENZE: Slibná pohádka. Jenže máčením v politice Čertí brko zplihne

Výpravná, zpívající, herecky pestrá, jazykově důvtipná. Mohla to být kouzelná pohádka, kdyby si tvůrci Čertího brka, které právě vstupuje do kin, odpustili politické proklamace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P27e29t98r 61U32t70ě51k73a72l 9400328488

Za 50 let se na to nikdo dívat nebude. Zas taková pecka to není.

+1/0
18.12.2018 17:07

A81r70n59o28l27d 26A85r22n52o27l58d 3604752377903

Viděl jsem a moc se mě to líbilo.Politika tu měla své místo a dokreslila příběh.Čerti tu byli ztvárněný trochu jinak nežli je zvykem,lidštější.

+2/0
13.12.2018 15:56

M27a12r93e29k 81H31r63u47b18y 6767762521648

Myslim, ze za padesat let po tomhle uz pes nestekne. Troufam si hadat, ze ani za 3 roky, pokud se nepodari natocit jeste neco udesnejsiho.

+3/0
11.12.2018 13:24

M57a18r11t11i50n 10S54t84a49n71k67o 2703165878981

Já si myslím, že i za padesát let bude platit, že se u voleb nemáme nechat uplácet klobásami, pivem nebo koblihami. Souhlasím max. s tím, že to tam bylo možná až trošku moc na sílu, ale proč by ne? Mne spíš trošku zarazilo, že mocný vládce pekel celé Země včetně všech podpeklí, se může nechat přemoci pár neschopnými vojáky - ve smyslu - když je asi vyváděli z vězení, tak se jen tak nechali vyvádět jako oslíci? Prostě - schopnosti čertů, odkázané jen na kouzelnou výbavu, mi přišly podivně osekané:) Ale jinak OK:)

+2/−2
7.12.2018 13:52

R69a47d85k94a 78T84r55u70h45l12á65ř59o17v22á 1190504483429

Panebože, tak tato recenze mi opravdu připomněla dobu totality, kdy se u nás na kulturním středisku před vystoupením musely všechny texty, které se budou říkat na hledišti musely poslat soudružce Kružíkové a ta kontrolovala a odvozovala, co by mohla být provokace a mít narážky na socialistické zřízení. No a co uznala za vhodné vyškrtla, takže nakonec to, co mělo být vtip vtipem nebylo.

+3/−2
7.12.2018 7:08

J57o58s35e36f 45Š80o77l40t35e58s 8754438630763

Jo no, třeba Trautenberk, to byl jinačí politik...

0/−1
6.12.2018 14:32

M70i89c81h72a79l 12Z47e64l98e83n50k47a 3725394319281

Politická agitka by se měla pohádkám zdaleka vyhnout. Od toho jsou pořady s Moravcem.

+11/−2
6.12.2018 8:09

J37a57n 92P89š22e87n59i68č43k13a 2760398193532

Ani to cist nebudu. Kdyz se v pohadce objevi jak zly politik uplaci v volice kolbasama a pivem, je jasne ze v listu strany která uplácí volice koblihama a sousedskýma vecerema se pochvalne ody pet nebudou.

+4/−5
3.12.2018 9:28

J89á26n 53B44a48d59i66o69v77s91k70ý 2919594516856

přesně tak! Spáčilová zklamala... Já ji mám rád a respektuji, ale tohle je její nejhorší recenze...

0/−12
3.12.2018 14:16

P97e17t48r 19P17o30l27á49č72e64k 8818408231398

Politiku v pohádce hledá jen ten, kdo ji tam hledat chce..! Jinými slovy zde krásně platí přísloví "O potrefené huse"..! Závěrem jen dodám, že za "komára" byla pohádka bez nějakého politického podtextu vlastně ani být nemohla. Vždy se našel například nepoctivý hostinský (živnostník), líný švec a co já vím, kdo ještě...asi tak..! Inu teď se tu zkrátka našel Andrejko a tak se to řeší..! Jen další šaškárna..! Za mě rozhodně R^

+6/−14
30.11.2018 10:43

K75a34r17e55l 55E92n33d93l38e89r 3703610670795

V Tajemství staré bambitky byla tehdejší politická situace ložená - že Ferenc a Lorenc jsou personifikací živých politiků, nepochyboval nikdo. Dnes po letech to už nikoho ani nenapadne a přesto to té pohádce neuškodilo.

+3/0
30.11.2018 17:31

M11i29l30a38n 17H81o44f95f38m30a12n32n 7726769792792

Tajemství staré bambitky je nádherná pohádka. Dobré herecké obsazení a zejména naprosto přesná a trefná...

0/0
3.12.2018 14:57

J66á28n 52B39a11d66i62o46v14s58k61ý 2139774586476

tomu se říká uhodit hřebíček.... R^

0/0
3.12.2018 14:17

M55a62r46t47i52n 44R53o33s40o93l 4790953862531

To i za komunizmu bylo v pohádkách míň propagandy než nyní. Píši "za komunizmu" protože "za socializmu" máme i nyní.

+10/−7
29.11.2018 8:26

L30u56b23o58š 32R52y18c38h78n44a 1659828331581

Ještě jsem to neviděl ,ale to se tam Babiš musel najít ,že idnes píše takhle:-):-):-):-)

Domnívám se, že to bude pěkné pokračování Werichovské tradice pohádek, tak trochu pro dospělé.:-):-)

+9/−4
28.11.2018 7:59

J30á41n 27B78a81d55i69o35v38s36k44ý 2239944216446

Nová česká pohádka Čertí brko je první film, který bude novým režimem zakázán. Celý sál padal do kolen a deti nechapali na čem rodiče ujížději!

Misto demonstrace, běžte do kina!

Zlo si kupuje lidi za jejich peníze. Staci kdyz jim da klobasu a pivo a uz je ma. Zlo neni čert ale rychtář a líný krejčí co lidi vydírá protoze na ne ma informace a podplácí je luxusem co je směšný a kazde rano je z nej smetí.

Je to neskutečně drzá a vtipná politická satira. Po tomhle začne Bureš opravdu nenávidět pražskou kavárnu.

+16/−8
27.11.2018 23:00

J31i69n75d92ř80i37c15h 89K29a35l94i46n33a 6676122860602

děti nechápaly...děti agitkám nerozumějí.

+7/−2
28.11.2018 0:31

J29o73s20e62f 61K26r14o96u62p93a 7271858235197

Děti nerozumí více věcem. Proč si myslíte, že se literatura dělí na dětskou a ostatní. K pochopení něčeho jsou totiž potřebné i zkušenosti, které děti právě nemají.

+5/0
28.11.2018 8:14

P56e96t93r56a 74H89o89d51o30v24á 4519961535869

V pohádkách byly odjakživa narážky pro dospělé, kterým děti nerozuměly. To není rozhodně nic nového ani divného.

+10/0
29.11.2018 13:56

O19t45a 67V35o49v83e92s 4307101809686

Když se to Mirce nelíbí tak to bude bezva, už se chystám do kina :-))

+14/−11
27.11.2018 13:48

J52a70n 94K28r43i86e13g16l26e47r 8496394205370

uz jsem se bal, ze se nekdo nenajde... nasel, gratuluji.

+18/0
28.11.2018 11:54

M96a69r77t53i94n 21N64e72v27r87l27a 2367901464387

Už je to tu zas! Neuvěřitelné.

Kurz 1,01 na to, že tenhle blábol se diskusi pod článkem od Spáčilky objeví. ;-D

+11/0
28.11.2018 11:58

J25o36s95e22f 87K31r28o93u33p86a 7371488905377

Já chodím taky na filmypodle toho, který kritik je vychválí, nebo shodí. Každý má jiný vkus, co se nelíbí jednomu, líbí se jinému.

0/0
28.11.2018 14:43

J49i68n15d56ř97i52c23h 25V76á15g69n13e79r 9531176116161

Obviňovat současné umělecké aktivisty z toho, že tvoří normalizační slátaniny by bylo nespravedlivé. Tak slintat už za normalizace nešlo. Oni si svazáci prožívají obdobu Kohoutova revolučně rudého nadšení z padesátých let.

+7/−1
27.11.2018 10:22
Foto

M95a65r76t10i21n 53F27a31l16t77ý74n 9541666674728

Vtip je v tom, že oni netočí filmy ke koukání za 50 let.

Oni je točí hlavně pro sebe, ani divák je příliš nezajímá. Zkrátka, další "přemluv, bábu, dědka". ;-)

+26/−12
26.11.2018 23:15

T72o44m76á28š 21B79r92a93b25e98c 2598906525836

Tak to je úplná zhovadilost

+4/−5
29.11.2018 14:10

K50a73r86e32l 79E41n81d24l37e37r 3253870340915

Přesně. Neměli by to dělat.

+3/0
30.11.2018 18:05

J73a47n 70P19š46e95n40i45č75k88a 2880368123712

Videl jsi to?

Nebo hodnotis neco ani nevis co?

+1/−2
3.12.2018 9:30

M61i10c61h61a73l 47H64o13r87s32k85y 2362896586170

Faltýn je režizer

0/0
17.12.2018 1:08

Z49b12y33n54ě10k 29C76e38r49a53d55s53k15ý 9973960424526

Navrhuji vrátit se k Okresu na severu. Od té doby se toho zas tolik nezměnilo, že :)

+3/0
26.11.2018 8:19

J38o20s62e36f 75K62r23o86u37p69a 7591488335197

Chyba, od té doby se změnilo mnoho, jen to teď opět směřuje k tomu severu

+3/0
28.11.2018 14:44

M15a80r38t36i85n 65S80e12d51l84á71č21e17k 1280929590154

Ach jo, koukám, že záchrana demokracie se cpe už i do pohádek. Kam čert nemůže, nastrčí Kalousky. Nebo je to naopak?;-O;-O;-O

+8/−16
26.11.2018 7:30

M90a88r42t97i79n 95S80t72a48n19k67o 2723595268881

Proboha, tohle je blábol...

0/0
7.12.2018 13:53

P26e43t49r 72N76ě70m21e76č71e35k 1682764632643

Mirka už se vážně zbláznila, to co jí dřív nevadilo najednou vadí...její recenze jsou absolutně bezcenné!

+9/−9
26.11.2018 7:03

R54a94d93i77m 64K67a59l89a21s 2350836562631

Pohádku jsem viděl a žádné politické drama jsem z ní necítil. Ano, je tam pár narážek, ale nic přehnaného.

Spíše to vnímám jako tzv. zábavu pro všechny, která je dnes v rodinných filmech běžná aneb něco pro malé i velké.

Vadily mi především prvky, které jsou v pohádce sami pro sebe a nemají žádný dopad na děj. Ale to je problém většiny nových pohádek. Žvaní se, žvaní a nic z toho.

+17/0
25.11.2018 22:10

A46n55t23o38n91í67n 81P94o73l77i29c81k44ý 9790212701717

Dnes jsme s dětmi absolvovali. P. Spáčilové děkuji, na začátku napsala, že to je fajn, tak jsem byl na vážkách, jestli na to vůbec jít, ale jak začala o tom vadnutí, bylo rozhodnuto, jdeme. A jako většinou, co p. Spáčilová sepsuje je slušně koukatelné. Pohádka je proložená občasnými vtípky, aby to bylo koukatelné i pro dospělé a děti byly nadšené. Za mě rozhodně nadprůměr a z české tvorby solidní nadprůměr.

+20/−6
25.11.2018 22:03

R21a28d26i18m 92K23a72l94a94s 2570396362321

Souhlas

+3/0
25.11.2018 22:11

P24e87t29r 17B73u30r57e96š 7751190801685

Neprodukovala to náhodou Česká televize ? V té jsou až hysteričtí když si každý den alespoň jednou nekopnou do Babiše ;-D;-D;-D

+15/−28
25.11.2018 17:43

M80a27r73t94i29n 87T47e28s48a24ř 2659403553533

A jak kvalitní pohádky produkuje TV Soukupov? Aha, asi řeknete, že není placena z peněz daňových poplaků. A co ruští daňoví poplatníci, ti jsou vzduch? Nebo to všechno mecenáš Soukup nezištně platí ze svých poctivě naspořených penízků čistě pro dobro svých vážených hostů?

+5/−3
30.11.2018 15:52

R41a49d43e96k 19C52o68u50f63a41l 1623378157892

Co je to za úchylku psát recenze ještě před uvolněním do distrubuce, případně u seriálů hned s prvním dílem?;-)

+5/0
25.11.2018 17:37

J23a74r44o18m44i48r 21C95h98a10l74o68u91p17k82a 4109327875607

Rozhodně lepší než napsat recenzi, když už to všichni viděli...

+13/0
25.11.2018 21:04

J30a88n 17P63š78e10n38i98č40k62a 2410418913822

No nevim. Takhle to tu komnetuje spousta troubu co vlastne ani nevi co komentuji.

+1/0
3.12.2018 9:32

J56a14r73o78m56i94r 16C41h44a49l42o32u49p60k60a 4679637195737

No a? Koho zajímá nějaký trouba?

0/0
3.12.2018 9:41

L75u84b11o15š 21R64y18c16h48n80a 1439678671811

TAk to je účel ,aby na to lidi nechodili a ten film se nezaplatil a jejich oponenti nevydělali ,Nakonec je to vždy o prachách. Akorát už Babišovci zapomínají ,že to je skoro jako za totáče, když jejich media něco pohaní a pomluví, tak určitá část diváků z těch 2/3 co je nevolí na to určitě půjde. R^R^ :-):-)

+1/−1
28.11.2018 8:05

O85l44d12ř18i30c75h 92S54c87h53n66a30b56l 4603777480725

Politika byla, je a bude ve většině pohádek, ale paní Spáčilová by mohla psát kladnou recenzi jen v případě, že se nedá z děje vyčíst ́, že se jedná o majitele listu a jeho kamaráda na "českém trůnu".

+3/−8
25.11.2018 16:39

J98a32k67u26b 96L55í98s62k23a 3477886668595

Asi proto, aby se v kině bavili i rodiče...

+2/0
25.11.2018 15:41

P11e81t74r49a 62H25o57d58o42v43á 4809301955579

Jasně, ale tak to bylo vždycky v pohádkách. Nějaký základní příběh pro děti a občas něco, co zpravidla pochopí jen dospělí a děti to neruší. Tak je to odjakživa.

0/0
26.11.2018 7:51

J48a89k18u57b 37L10í18s44k44a 3987646888885

No jasně že jo...

0/0
26.11.2018 15:19
Foto

F13i55l16i37p 13J87a38r51a83b 1543167970617

To jsou hrozné bláboly v diskusi, že politika do pohádek nepatří. Naopak, ta se tam dávala naprosto běžně. A do těch komunistických, nad kterými všichni blahem vzdychají, kór.

+34/−7
25.11.2018 15:34

J89i24ř65í 87Š86e94d10a 3970609721151

pohádka je ve svý podstatě politickej útvar.. komouni spíš jenom využili ten sociální aspekt, případně ho eště prohloubili, ale nic novýho tam moc nervali..

+10/0
25.11.2018 15:54

Najdete na iDNES.cz