Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

RECENZE: Pán prstenů podruhé. A ještě líp!

Každé slovo o snímku Pán prstenů - Dvě věže je staré dříve, než se vůbec dopíše. A takový je i sám film. Sotva i seberychlejší prst vyťuká, že dosud utržil 554,6 milionu dolarů na celém světě, naskočí na jeho kontě další miliony. A sotva divákovy smysly vstřebají jeden úžasný záběr filmu, už je tu druhý, ještě úžasnější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

honza

10. 4. 2003 12:01
proč?
budu stručný: film má spoustu kvalit, ale znásilnění charakteru postav mu neodpustím: 1) z Faramira je tupý hlupák, který snad nemyslí, 2) Aragorn a Legolas mají strach před bitvou u Hlásky - vždyť Aragorn je král, člověk vyšších kvalit než ostatní, strach mít může, ale dávat ho najevo? a proč ta hádka s Legolasem?  3) Aragorn a Arwen - láska má mnohá úskalí, ale tihle už se nějakou dobu znají a jsou to dospělí a zralí lidé (Aragornovi bylo v knize 90 let!, o Arwen nemluvě). Co zamená scéna, kdy Arwen někam odchází, to jsem nezjistil. Upravování děje taky není vždy nejlepší: 4)vyhánění Sarumana z Théodena mi přišlo dost laciné, kdyby se drželi knihy, udělali by líp 5) co dělali elfové v Helmově žlebu? 6) Příjezd Éomera s družinou na poslední chvíli bylo jako z romantického filmu 7) Enti v knize dlouho rokovali, ale řekli válce ano, film vsadil na "vyčuranost" hobitů a sentimentálnost diváků. Film sám o sobě by byl vydařený, pokud by nebyl ztvárněním knižní předlohy. Nechci vypadat jako nafoukaný kritik, spíš je mi to líto, protože dle mne autoři zahodili příležitost.
0 0
možnosti

Josef A. Cerny

27. 2. 2003 9:55
Výborné
Bylo to výborné. Asi na to zajdu znovu. V nejhorším si to půjčím v půjčovně. Těším se na Návrat krále.
0 0
možnosti

skřítek

28. 1. 2003 15:24
S troškou do mlýna
Nedá mi to, abych nenapsal pár větiček a vmísil se do akademické diskuse... Nevím čím to, že jsem se v sobotu odpoledne na tomto představení nemohl dostat konce... Prvním dílem jsem byl úplně nadšen - dokonale zhmotnila moje představy do naprosté reality. Takto natěšený jsem využil 1. volného víkendu, rezervoval lístky a po povinných rodinných nákupech zasedl do pohodlné sedačky - ale ouha, za necelou hodinu jsem se už ošíval, pátravě se rozhlížel po sálu a ujistil jsem se, že vůbec nejsem sám, kterého dvojka moc nechytila. Věřím, že je obrovsky těžké zachytit rozeklaný děj, odvíjející se v předloze, ale p. režisérovi se podařilo natočit jenom další typickou americkou selanku ( takovou, kterou jsme mohli videt u desítek jiných akčních filmů ) pro tentokrát zasazenou ve Středozemi... Jsem fandou Tolkiena a tak doufám, že si tvůrci trilogie tentokrát pouze vybrali time-out a že příští rok se dočkám, co do dějového spádu, lehkosti a akčnosti opravdového pokračování Společenstva..
0 0
možnosti

jarda

28. 1. 2003 10:18
lez jako 2 veze!!
jsem znechuceny vsemi bezohlednymi kritiky. Co ma znamenat to bezmezne obdivovani banalniho, dlouheho, ale sakra draheho filmu.
Vzdyt to bylo plne patosu, nikam neposunujicich scen, zmatecneho nesrozumitelneho deje.
Baromtr "koukani se na hodinky" jsem nepozoroval jen na sobe, ale u spousty jinych navstevnikuu filmu.
Kam jste se to pani Spacilova dostala? Mate delat objektivni praci, za kterou jste placena.  To co jste predvedla vy i ostatni pro mne znamena pouze to, ze prestavam clanky tohoto typu cist. Neda se vam verit. A nejde jen o osobni nazor. Drive clovek mohl s necim v clanku souhlasit a s necim ne, ale udelal si obrazek o cem to je a jake to asi bude, nez za to vyhodi penize v kine. Tohle bylo nefer vuci Vasim ctenarum.
0 0
možnosti

Nefi

27. 1. 2003 15:52
Co vadilo
Musím říct, že ve filmu jsou dva záběry typu pěst na oko. Již zmiňovaný Legolas na skateboardu ale ještě horší byl záběr na olympijského běžce s pochodní. Místo aby tomu skřetovi dali do rukou nějakou hořící větev, tak mu dají stříbrnou olympijskou pochodeň, jejíž zdrojem ohně je evidentně hořčík. Jinak režisérovi neupírám určitou licenci, ale třeba souboj Gandalfa s balrogem jsem si představoval naprosto jinak. Je tam spousta dalších scén, které trochu haprovaly, ale to už vesměs bylo řečeno jinými.
 
0 0
možnosti

Jenda

27. 1. 2003 13:03
Hodnoceni
 Skvele zpracovany film, ktery si vypujcil jmena nekterych hlavnich hrdinu a nektere realie ze znameho Tolkienova dila. Oznacit to za filmovy prepis dila by byla velka drzost. Nakolik byla jednicka vzdalena od predlohy, dvojka ji prekonava. Musi se to sledovat jako samostatny film, kdyby to znalec dila sledoval jako ztvarneni knihy, bude celou dobu jen skripat zubama zlosti. Za vypravu a efekty 11 z 10-ti, za scenar 0 z 10-ti. Film je moc dlouhy. Nakonec je to ani kocka ani pes. Odbornik je pohorsen znasilnenim predlohy, laik je ztracen v mori postav a situaci. S prihlednutim k nadhernemu zpracovani... slusnych 6/10. Stoji za to to videt... jednou.
0 0
možnosti

Antares

27. 1. 2003 10:41
Úchvatné zpracování úchvatné knížky
Včera jsem viděl dvojku a ještě teď jsem omámený. Nemá moc smysl mluvit o tom, jestli dvojka byla lepší než jednička, je to zkrátka jeden film rozdělený na tři. U některých filmů může trochu nudit, když znáte děj z knížky. Ale zde jste u vytržení z toho, jak se zhmotňují vaše fantazie. Jen hnidopichové se pitvají v detailech a odlišnostech. Ach, dočkáme se také někdy zfilmování Hobita nebo něčeho ze Silmarillionu, "bible" Středozemě?
0 0
možnosti

Katka

25. 1. 2003 17:24
:))
Tenhle příběh znám asi 14 dnů a musím říct, že mu začínám propadat. První díl jsem viděla na PC a musím říct, že mě fakt vzal, byl doslovana nabitý emocemi a možná proto, že jsem nebyla zrovna OK, jsem se buď smála nebo jsem brečela. Těšila jsem se na dvojku. No, nevím... jsem na vážkách.. asi jsem čekala víc. Dokonalé zpracování, to ano... ale ty emoce jsem tam kapku postrádala. A téměř 40 minut nám obraz doslova a do písmene skákal před očima, protože promítač si zřejmě skočil na sváču. Mojí nejoblíbenější postavou se stal Glum, jeho zpracování bylo dokonalé. Takže snad za rok budu trojkou nadšena stejně jako jedničkou, kdo ví...
0 0
možnosti

zvedavy

25. 1. 2003 3:01
anglicky nebo cesky ?
Muzete mi nekdo rict, jak to slo v ceskych kinech? Anglicky s titulky nebo cesky dabing ? A vubec , dabujou se filmy tohoto typu? Jak je to s filmy pro deti? Diky.
0 0
možnosti

cikor

24. 1. 2003 14:24
kultura diváctva....
Snad jste měli při sledování filmu větší štěstí než já, protože jsem seděl mezi dvěma páry, které si projekci ukracovali synchronizovaným chroupáním snad desetikilového balení popcornu, takže jsem neměl nouzi o roztodivné mlaskací a křupací efekty... když jsem se tiše začar radovat, že už to konečně dojedli, uplynulo 10 minut a začla přestávka, ve kteté se oba mužští zástupci vydali dokoupit nějaké to nové chroupání... když se jeden z nich vrátil až po 15 minutách po začátku druhé části filmu a ihned chtěl po své drahé, obtlousté polovičce povyprávět o co zatím přišel, už jsem to nevydržel a taktně ho upozornil, aby byli potichu... dialog omezili, chrupot však začal nanovo a chupavěji než kdy předtím... ach jo, své sousedy si prostě nevybereš...
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

13. dubna 2024  9:22

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil...

Zbrojířka filmu Rust půjde do vězení za zabití na 1,5 roku. Viník je Baldwin, míní

15. dubna 2024  21:44

Sedmadvacetiletá Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kde budeme hrát? Populární Dejvické divadlo hledá útočiště

10. dubna 2024  14:42

I tak oblíbená scéna, jakou je Dejvické divadlo, nemusí mít kde hrát svá představení. Na sociálních...

KVÍZ: Jak dobře se orientujete ve filmech a rolích Rudolfa Hrušínského?

13. dubna 2024  10:30

Stačil mu jeden pohled a vyjádřil všechno, co si jeho postava v danou chvíli myslí. Rudolf...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fiktivní román měl být jen vtip. A on se stal bestsellerem, líčí spisovatel Kyša

15. dubna 2024

Premium Úspěšným spisovatelem se stal na základě aprílové mystifikace. V žebříčku nejprodávanějších fantasy...

Vystupovat v Praze je často za trest. Lidé jsou tam zpovykaní, říká brněnský komik

16. dubna 2024

Premium Říká, že je cholerik a je snadné ho vytočit. Umí si však vystřelit sám se sebe a je přesvědčený, že...

Předobraz dívky 50. let, Třískova Julie. Tomášová oslaví pětadevadesátiny

16. dubna 2024  14:10

Divadelní i filmoví diváci obdivovali její křehkou krásu, uchvacovala však také uměleckým projevem....

Asi se už budu víc cenzurovat. Proč dávat bulváru náboje, říká Mirai Navrátil

16. dubna 2024

Rozstřel Českým éterem zní melodie kapely Mirai už deset let, v pátek vydali novou desku Tomodachi a před...

Jeho prastrýc založil Primeros, teď Nicholas Lowry provází Identitou

16. dubna 2024

Čeští filmaři právě dotočili první celovečerní projekt s názvem Identita. Film o českém grafickém...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!