Středa 3. června 2020, svátek má Tamara
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 3. června 2020 Tamara

Diskuse k článku

RECENZE: Malý velký Neznámý voják. Válka Finů s Rusy je věc národní cti

Válka, která přiměje diváka sdílet bolest, zimu, strach i třas ruky, která si nedokáže zapálit cigaretu. To je finský snímek Neznámý voják, líčící u nás málo známou, pro Finy klíčovou etapu národních dějin, kdy se postavili Rusům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J84a92k30u79b 79B21o72h14o75n46ě50k 8885616109167

Pro všechny, co kritizovali hodnocení Avengers. Tady je vidět, že film, který je v podstatě chválený dostane 70%, takže logika, že 60% je špatné hodnocení nesedí :-)

+3/0
3.5.2018 10:45
Foto

P46a28v11e36l 22P67o31s58p55í12š65i70l 7280182488868

To nerdům, pro které jsou Avengers nejlepším filmem všech dob, stejnak nikdy nevymluvíte ;-)

0/0
3.5.2018 15:18

S46t28a47n49i64s98l79a63v 15K77r43e39j34c19a71r 6237626563574

Nu nevím - Avengers - je sci fi pohádkou. Kdežto Neznámý voják je postaven na skutečné předloze děje. Souhlasím s vámi, že dnešní generace se spíše spokojí s nereálnem než s .........! Je škoda, že po vzoru finů nedokáží něco podobného dnes natočit i poláci s připomínkou krutého osudu krátkého boje na dvou frontách německé a sovětské z roku 1939!!

+1/0
3.5.2018 15:37

J22a54k69u83b 72B63o44h73o77n24ě50k 8535956379597

Říkal jsem si, že bych na tohle určitě šel do kina. Tak jsem se díval, kdy to budou dávat. Nic. Dvě multikina a radši budou dávat Avengers v 7 sálech pořád dokola, ale tenhle film v nabídce prostě není.

Tolik asi k tomu, co chce dnešní generace (tedy ne, že by ta starší byla za mlada jiná, jenom to nebyl Ironman, ale Old Shatterhand)

+3/0
3.5.2018 15:49

S13t69a24n59i51s47l47a47v 31K44r34e91j34c46a39r 6527176713594

Jak by asi v 21. století v ČR vypadal remark filmu Neporažení ? Proč se dnes nenajde režiser jenž by dvacet osm let po návratu do Evropy natočil podobný film jako finský Neznámí voják - z doby a událostí v československém pohraničí v letech 1938-1939?

0/0
4.5.2018 7:09

S35t41a76n44i74s85l29a34v 12K49r64e33j46c11a74r 6157126983134

Měli Čechoslováci někdy svého Manerheima ??? Ano, měli jsme své válečné hrdiny v RAF nebo Buzuluku. Ale jen a pouze v cizích službách podobně jako tomu bylo v případě Moritze Benovského v Madagaskaru, nebo Antonína Čermáka v Chicágu.

0/−1
4.5.2018 7:15
Foto

M14i20r74o17s47l49a47v 71S19t37e47i70n42e80r 2466120270366

Na rozdíl od Finů vládli v ČSR zbabělci. Zejména Beneš nedokázal jakoukoliv účinnou politiku proti německému dělnickému socialismu.

Slibnou mobilizaci zase odvolal a odletěl do Anglie, v tom průšvihu nechal sedět úředníka Emila Háchu. Ten ovšem nějaký odpor klást nemohl, jenom přibrzďoval. Generála Eliáše Němci popravili.

Obrana národa byla slabě zakonspirovaná, na Vánoce 1940 ji měli Gestapáci pod zámkem a likvidovali její členy.

Došlo to tak daleko, že kvůli lepším potravinovým lístkům spolupracovala polovina národa.

+2/0
5.5.2018 7:52

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Xaver: Klobouk dolů před Klausem. V ČRo zůstávám, spory s ČT házím do jímky

Premium Ve středu ho poslanci zvolili do Rady České televize. Přesto, že spolu s ním byli zvoleni i Hana Lipovská a Pavel...

Prezidentova nemoc. Neuropatie je tichá epidemie moderní doby, říká lékař

Premium Brnění nohou, mravenčení, vrávoravá chůze, zakopávání a pády, ale i krutá bolest chodidel. To je hrubý výčet příznaků...

Najdete na iDNES.cz