Z filmu Mlsné medvědí příběhy | foto: Aerofilms

RECENZE: Hladoví medvědi jedí česnek. Ideální zábava k rodinné večeři

  • 6
Vedle křiklavě neonových akčních kousků z dovozu působí tuzemské Mlsné medvědí příběhy, které právě posílily nabídku kin, jako malý osvobozující zázrak.

Spoluvytvářejí jej prostá čistá animace, půvabný dvougenerační tandem zvířecích hrdinů a velmi vděčný motiv spojující jednotlivé příhody animovaného pásma, které právě vstupuje do kin, totiž jídlo.

Z filmu Mlsné medvědí příběhy

Režisérky Alexandra Májová a Kateřina Karhánková vyšly z knihy Zbyňka Černíka Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky, hudbu přidal Prokop Holoubek z Midi Lidi, ale leckdo se přistihne, jak si ke kuchařským experimentům dvojice brouká populární písničku Ivana Mládka Medvědi nevědí, v níž si chlupáči ve městě „koupí maliny, med a slané buráky“. 

Jejich animovaní kolegové sice nemají zlaťáky, ovšem věčný hlad zahánějí svépomocí a nápaditě, ať už loudí pamlsky v převleku za pandy, nebo se s prasaty dělí o lanýže.

Nejraději však vaří sami – a co je na milé sérii vůbec nejpříjemnější, hravě přitom vychovávají, aniž se dopouštějí protivně doslovných pouček. 

Mlsné medvědí příběhy

70 %

Režie Alexandra Májová, Kateřina Karhánková, mluví Lukáš Příkazký, David Novotný, Jan Vondráček

Kinobox: 59 %

Takže pomocí palačinek s houbami povzbudí vedle bránice a chuťových pohárků i vědomí, jak důležitý je kompromis, a když si už potřetí v týdnu dopřávají topinky s česnekem, aniž by se ofrňovali, poskytují před rodinnou večeří vítaný vzorec chování. 

Mimochodem: úspěšně testováno na dětech. Vyžadují přídavek.