Kate Beckinsaleová

Kate Beckinsaleová | foto: Reuters

RECENZE: Zastydlá romance Lásce na stopě

Autoři amerického snímku Lásce na stopě rozvinuli odvěké téma hledání toho pravého nebo té pravé v příběhu Jonathana a Sary. Oba jsou profesionálně úspěšní, žijí ve spokojených partnerských vztazích se svatbou na spadnutí a ve vzdálenosti několika tisíc kilometrů.

Pár „náhodných“ událostí jim připomene setkání před lety – stopováním osudových znamení, které se náhodami jen zdají, se pokoušejí najít jeden druhého.

Jejich poněkud pošetilé, nicméně osudové rozhodnutí, je oba přivádí do řady komických situací a nakonec jednoho k druhému...

Lásce na stopě

30 %

USA, 2002

Režie Peter Chelsom, scénář Marc Klein, kamera John de Borman

Hrají John Cusack Kate Beckinsaleová Jeremy Piven

Hudba Alan Silvestri

Původní název Serenditpity

Délka 90 minut

Žánr romantická komedie

Kinobox: 69 %

IMDb: 6.8

Náhodou se setkali v obchodě. Náhodou se potkali ten samý den na tom samém místě ještě jednou. Pak se neviděli řadu let. Když už mají oba před svatbou, celý řetězec neuvěřitelných náhod je znovu přivede k sobě. Jsou to ale všechno opravdu jenom náhody? A je láska náhoda? Nebo je to osud, kterému člověk nemá šanci uniknout? Jsou zdánlivé náhody, vedoucí k tomu, že se lidé setkávají a míjejí, ve skutečnosti znameními osudu? A může mít osud smysl pro humor?

V hlavních rolích snímku Lásce na stopě se představí Kate Beckinsaleová, kterou známe jako představitelku hlavní role ve filmu Pearl Harbor, a John Cusack, jehož jsme mohli vidět ve Zlatíčkách pro každého či V kůži Johna Malkoviche.

Zastydlá romance

Kritický metr Mirky Spáčilové: 30 %

Pokud se taková pěkně řízná a veselá romance podaří, je to vážně radost; zato když se nepovede, je k nepřežití. Což je tenhle případ.

Autor scénáře si hodil šlofíka a všechno nechal zařídit náhodu či osud: první setkání, druhé setkání, setkání po letech. Pak už hrdinové jen sprintují a honí taxíky, aby stihli dorazit před oltář dřív, než si jeden z nich vezme nepravého partnera.

Přesto se vyplatí vydržet: ve finále totiž On zasněn uléhá na kluziště, Ona přicupitá nalehko, mrzne, až praští, ledové hvězdy září... Zkrátka love story jaksepatří zastydlá, o zápalu plic se taktně pomlčí, děvče pláče škubajíc ručkou ve vzduchu, jako by si sušila nalakované nehty. Jen postavička protivného prodavače je z tohoto světa.