Z filmu Válka nevěst

Z filmu Válka nevěst | foto: Bontonfilm

RECENZE: Válka nevěst je stejně nudná jako parta Vina Diesela. I když jsou Rychlí a zběsilí

  • 0
Zamilovaní nemohou do kina. Ani na jednu z premiér týdne se totiž nedá jít v páru, pokud on či ona nemá ukrutně trpět.

Ideální bude rozhádaná dvojice: muž se vydá na akční film Rychlí a zběsilí, žena na romantickou komedii Válka nevěst. Ještě rádi se pak k sobě vrátí – ovšem kdyby si lístky omylem prohodili, rozejdou se navždy.

Oba typy nudy totiž vyjdou nastejno, i kdyby se hvězdy spojily a zběsilí řidiči Vin Diesel a Paul Walker vyvezli válčící nevěstinky Anne Hathawayová a Kate Hudsonovou na společný flám.

Válka nevěst

30 %

USA, 2009, 89 min.

režie: Gary Winick

hrají: Kate Hudsonová, Anne Hathawayová, Steve Howey, Chris Pratt

Streamovací služby: Netflix

Kinobox: 57 %

IMDb: 5.5

Pánská podívaná je na tom možná o půl milimetru líp, neboť alespoň vzdáleně místy připomene film – pokud se tu zrovna nemluví, kdežto v dámském příběhu se žvaní pořád; taky o ničem.

Hrdinky Války nevěst obě hysterčí jako v zastydlé pubertě. Zápletka je stejně pitomá: kamarádky si v dětství vysnily červnovou svatbu v hotelu Plaza a žádná nechce ustoupit, když tam zbývá jediný volný termín. Zkrátka krkolomná nicotnost, s níž si celý film vystačí.

... a dámám staropanenství

Hathawayová hraje obětavou učitelku a Hudsonová tvrdou právničku; jistěže si na konci obě vezmou z druhé to lepší, o prozření pravé lásky před oltářem nemluvě. Předtím se neděje nic, nic a zase nic, kromě plánování dortů a květin. 

V komedii chybí vtip úplně, slovní i situační.

Ženichové jsou trapní panáci, které mohli klidně vystřihnout z papíru, neboť jenom tupě přihlížejí naschválům nevěst, místo aby je zanechali osudu starých panen. Ocenit lze jen vedlejší postavu svědkyně a obě svatební róby. Nicméně o celém filmu plně platí věta, jíž jedna z umělohmotných barbín shrne sňatek: „Není to taková legrace, jak jsem si představovala.“