Pátek 23. října 2020, svátek má Teodor, Theodor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 23. října 2020 Teodor, Theodor

Diskuse k článku

RECENZE: Holá zbytečnost. Veksláci z Bony a klid se vrátili bez důvodu

Jsme světoví, začali jsme křísit legendy. Jenže na to nemáme ani peníze, ani nápady. Pokračování vekslácké balady 80. let Bony a klid v režii Víta Olmera navíc postrádá smysl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

S34t77á59ň32a 11K73o30m53o21r30o45u33s92o32v24á 3965613187459

Počkám si až bude v TV - a uvidím. Na hodnocení paní Spáčilové kašlu a rozlišuji - nudím se, tedy přepnu - a zaujme, dokoukám. Sněženky a machři 2 jsem dokoukala.

+2/0
23.5.2014 15:53
Foto

M14a44r24t96i40n 54K75r94u41t82ý 1988321909165

upřímnou soustrast.

0/0
26.5.2014 15:29
Foto

J48a62n75a 65H47o30ř32e73j36š86í 8577247977

Vydržela jsem 30 minut a jsem ráda, že jsem to měla zdarma, protože za takovou s**čku bych snad žádala vrátit vstupné! Teď jen proklínám kolegyni, která mě donutila jít, ačkoli jsem jí říkala, že to bude nesnesitelná kravina. A nemýlila jsem se

0/0
23.5.2014 12:41
Foto

L60u34m67i85r 78N34o15v33a91k 8201803286768

Mirko, relax don't do it! ;-D;-D;-D

+1/0
23.5.2014 12:26
Foto

J34i78r87i 70C22e96e 5535271542698

Vít Olmer zase dostal průjem... Akorát by ten průjem nemusel trvat 90 minut.

Jinak paní Spáčilová napsala v recenzi více méně totéž, co recenzent Fuka. Cituji:

"... děj je podobnou snůškou debility a prvoplánovité nenávisti na všechny strany, jako Ulovit miliardáře, Dědictví 2 a několik dalších podobných českých výtvorů, na které se mi nechce vzpomínat.

Zápletka je zcela odtržena od reality a film se odehrává v jakési alternativní současnosti, ve které například poznáte elitní hackery a bojovníky proti establishmentu podle toho, že se radostně projíždějí v drahém terénním autě s maskami Anonymous na obličejích a jako maximální akt rebelství jim připadá "nahackovat webovky města". Pokud toto vymyslel Vít Olmer, bral bych to jako důkaz jeho senility a totálního odtržení od současné reality..."

Spáčilová hodnotí 25, Fuka 70 %. Tenhle rozptyl nějak nechápu. Já osobně bych šel ještě níž. Jako oneman show Romana Skamene je to celkem za 15 %.

+1/0
23.5.2014 10:50
Foto

L48i41b23o86r 22K40o18u36t 4493251566258

Olmer je v posledních dvaceti letech  trapná postava. Ať již se představuje coby režisér, nebo politik, kdy se snažil ozdravit naši politiku, ruku v ruce s Vítem Bártou a Radkem Johnem. Olmer je, společné s těmito pány, tak nějak eklhaft.

+4/0
22.5.2014 22:47
Foto

J70í72ř96í 29N96o85v81o55t51n93ý 2462705954539

Bony a klid 2 je super film a ma smysl. Ukazuje v jakem marastu zijeme. Je dobre, ze ho Olmer natocil. Spacilova asi zije v Matrixu nebo CICO. Protoze by nemohla napsat takovou kritiku. Uplatky, korupce, konexe, protekce, smelina, levoty, intriky, corky atd. to je prece realita dneska.

+1/−13
22.5.2014 22:39
Foto

P84e64t73r 59H70e80l16l64e29r 5533646474924

Ukazuje leda tak to, v čem většina našeho obyvatelstva žít chce. Chce žít ve světě, kde "my" jsme chudáci, "oni" nám lžou, podvádějí a okrádají nás.

+1/0
23.5.2014 9:21
Foto

M92a83r82t41i12n 30S19e18d24l72á92č10e67k 1450979280544

No a co? Vy to snad nevíte, že vám to musí film ukázat a vy si pak řeknete "ten jim to teda nandal"? Film jsem neviděl, ale jako blbost a křeč se mi zdál už díl první, nevidím proto žádný důvod utrácet hromadu peněz za díl druhý.

0/0
23.5.2014 9:43
Foto

D93a52v90i67d 54M52a62c88k54ů 8750199150531

Martine, kdy jste tu blbost a křeč viděl poprvé? Někdy nedávno v 21. století v TV nebo v době vzniku filmu v kině, kdy to byl skutečný hit?  Potřeboval jste někdy bony na rifle? Dvojka bude asi kravina, ale na jedničku nesahat, RELAX! Škoda jen, že Evička byla vždycky "v akci" v tričku :-/

+2/0
23.5.2014 14:53
Foto

M52a63r59t92i87n 71S67e62d43l50á85č45e70k 1910809590124

Teda já nevím, ale vždycky jsem to podvědomě řadil do kategorie "Kamarád do deště" a podobných "děl". Bony jsem nepotřeboval, Tuzex jsme nikde poblíž neměli.;-D Jinak, je mi 41.

0/0
23.5.2014 15:19
Foto

D45a17v45i74d 58M22a55c34k47ů 8400309510571

S tím přirovnáním ke Kamarádovi je to docela přesné, ale ani já z okresního města Tuzex blízko neměl, jeansy se daly sehnat nejblíž v jednom obchodě totoho p.z. v Brně a tam ty bony byly holt nutné. Sehnal jsem je ale jinak, veksláka jsem proto nepotřeboval, tisíce jiných ano ;-)

0/0
24.5.2014 13:18
Foto

J53a98n12a 69H29o38ř49e74j56š36í 8607907607

Ukazuje to primitivně, prvoplánově a populisticky. A takové zjednodušování je nebezpečné

0/0
23.5.2014 12:44
Foto

J12o14z31e83f60a 81N39o52v39a12k69o78v92a 7506145670494

Tak to jeste byla hodna, csfd je ted na 21%

+5/0
22.5.2014 21:52
Foto

V41l46a20d85i95m86í43r 10H71o51l19ý 8374871806847

Veksláci jsou Peltové!!!

0/0
22.5.2014 21:29
Foto

M82a97r20t50i12n 63H79o48r22ň15á24k 7961411902

raději žiju svůj život než abych koukal na plátně na životy ostatních

+2/−13
22.5.2014 17:31
Foto

P36e86t45r 16H16u93b23á80č73e15k 8275870834876

Tak dík za info! omg

+17/0
22.5.2014 18:20
Foto

J40o29s24e50f 30N83o95v94á40k 1620653855

Tak vypadají životy ostatních?

+2/0
22.5.2014 22:33
Foto

D60a97v97i80d 81L88o11r18e45s 9634736302819

dobře napsáno, ale, nebyla tady na iDNES na tenhle film od M. Spáčilové podobná recenze před pár dny?

0/0
22.5.2014 17:13
Foto

T85i71b11o34r 14V32i24z79v90a17r91y 9894724753575

Nebyla.

+1/0
22.5.2014 17:31
Foto

H94o40n56z81a 50B30o43b24u82l92a 9336389853749

Jistě, že byla.

+1/−2
22.5.2014 22:00
Foto

K52a76r54e93l 68P44l22a93c70h35ý 6406506154689

Ano, konkretne tady

http://kultura.idnes.cz/prvni-dojmy-bony-a-klid-2-0wi-/filmvideo.aspx?c=A140520_224843_filmvideo_spm

Ale byvčera.ch i vic. Napr vcera

0/−2
22.5.2014 18:58
Foto

T89i15b90o19r 22V53i23z14v16a91r78y 9614524563285

Ano jistěže nebyla. První dojmy a recenze očividně nejste schopen rozlišit.

0/0
24.5.2014 11:48
Foto

O40s80k93a37r 14K48o40v46a94ř13í41k 8457103696307

Na tento film se rozhodně nechystám, ale rád bych viděl snímek z dílny paní Spáčilové.... kdyby měla tu možnost jej natočit. To by bylo velmi intelektuální dílko s hlubokým duševním poselstvím.

+4/−28
22.5.2014 17:10
Foto

T50o98m24á73š 33K76n12a24i26f42l 6603480697620

Na to, abys řekl, jestli ti jídlo chutná, nebo ne, taky nepotřebuješ byt kuchař s hvězdou od miselina.

+26/0
22.5.2014 17:12
Foto

O25s16k91a64r 75K39o54v45a23ř10í30k 8597683946157

Paní Spáčilová ovšem kritizuje takřka vše.

+3/−16
22.5.2014 17:14
Foto

T79o17m22á43š 85K50n78a47i77f32l 6503380667770

No, vetsinou celkem po právu...

+22/−1
22.5.2014 17:15
Foto

P93e53t98r 70T83o79m96e49k 7802346409746

Není pravda.

+6/−1
22.5.2014 17:37
Foto

P15e85t23r 52J73a18n16o18u45š 7349472142820

Vas problem je, ze nerozumite pojmu "kritika". Zkuste si to vyhledat.

+9/0
22.5.2014 18:01
Foto

R21a45d68o23s41l34a10v 87K67l28a56u30d88a 5834258184402

Protože jsem nikdy nebyl členem vlády, nesmím vládu kritizovat? 8-o

+6/0
22.5.2014 17:13
Foto

P36e87t12r 20J45a92n34o35u58š 7419312572410

A protoze nejste zenska, nesmite mit nazor na zenskou krasu!

0/0
22.5.2014 17:52
Foto

M68a15r94t86i71n 43S37e35d48l98á40č86e46k 1670659310844

A je to tu zase, co je tohle za debilní přístup? To se budeme tvářit, že blbost není blbost jen proto, že netočíme filmy?8-o Nechte se vyšetřit...

+2/0
23.5.2014 9:49
Foto

O33n90d10ř14e97j 59S11t71a74r52o44c87h 5810913772394

Na csfd to má zatím 19%.

0/0
22.5.2014 16:41
Foto

J36i58ř51í 35H11a21v80á79č14e87k 1883710333

František Fuka tomu dal 70%!!

+1/−1
22.5.2014 16:48
Foto

O98n34d67ř13e73j 18S40t57a36r70o55c92h 5240963892924

No, nad tím taky kroutím hlavou. Ne tedy nad hodnocením, film jsem neviděl, ale nad tím rozdílem v hodnocení.

0/0
22.5.2014 16:50
Foto

F47i65l16i61p 56J19a18r24a94b 1823217200297

To je přesně ono - přečtěte si tu recenzi ! Dojde vám, že to opravdu není dobrý film, ani podle Fuky. Ale nepochybně se u něj dost bavil a navíc byl patrně podplacen svým kamarádem Kubíkem (takto producentem filmu) :-)

+2/0
22.5.2014 23:17
Foto

K10a20r69e39l 48N75e27č75a83s 5183839470810

Spáčilová je stará dobrá lobbystka.Kdysi psávala oslavné recenze na Majora a Severní okresy,nyní miluje americké komedie,Hřebejka  a kýče jako Hořící keř. Také se rozčiluje,že Krkonošské pohádky jsou levicové. Prostě plní zadání chlebodárce. Ale tady asi bude mít  trochu pravdu. I když už za to,že zde nehraje Vica Kerekeš, Vilhelmová apod.zasluhuje nejméně dvacet navrch.R^;-D;-D

+9/−4
22.5.2014 16:00
Foto

P98a86v95e41l 86Ž24e89r86n66í31č82e19k 9762882266532

Paní Spáčilová je filmová kritička, čili hodnotí dílo podle jistých kritérii, ale také podle vlastních subjektivních dojmů, jak na ní určitý film působil. Hledá, jestli splňuje žánr, jestli je tam děj, vyvrcholení, osa, překvapení. Myslím si, že to píše dobře, i když jsem tento film neviděl. Jo, a ty Krkonošské pohádky jsou opravdu levičácké, jsou hezké, ale levičácké, to já říkám spoustu let taky.

+4/0
22.5.2014 22:56
Foto

F17i90l95i29p 37J36a60r84a63b 1753307720267

Já si právě myslím, že to, co jste vyjmenoval, Spáčilová vůbec nehodnotí a nehledá. Jsou to jen ty subjektivní dojmy. :-)

+1/−1
22.5.2014 23:08
Foto

P62e57t31r 24H74e20l30l27e63r 5953956294424

Krkonošské pohádky nemají levičáské, ale utopicko-komunistické poselství. Bohužel, jinak to není špatná věc.

0/0
23.5.2014 9:24
Foto

D42a87n86i29e70l 85S11o32b75o27t87a 9279534726360

Proč je to tu znova? Vždyť s dojmy z filmu tu měla Spáčilová článek před pár dny.

+2/−4
22.5.2014 15:51
Foto

T20i77b20o92r 27V69i14z73v60a94r11y 9784944353535

Sám jste si odpověděl, tak co ještě chcete?

+3/0
22.5.2014 17:32
Foto

H94o98n98z94a 93B71o96b43u14l44a 9706939853409

Sám si odpověděl? Mohl byste mi tu odpověď nějak v tom jeho textu označit? Díky.

+1/−1
22.5.2014 22:02
Foto

R43o95m30a47n93a 17B84a84b13o12r72o38v24á 5366333689177

Že by dojmy a recenze byly odlišný novinářský žánr?

+1/0
22.5.2014 22:41
Foto

H15o96n32z31a 87B27o58b77u63l23a 9436169583559

A že někdo jaksi recenzi označí za osobní dojmy (což recenze vždycky jsou), to vás nenapadlo?

0/−1
23.5.2014 8:51
Foto

T75i27b43o26r 98V80i40z11v28a68r19y 9954964313645

První dojmy. Ne osobní. Pokud to nejste schopen alespoň podle nadpisu rozeznat, tak už nevím.

0/0
24.5.2014 11:51
Foto

M56a70r20t44i36n 65F95a63l18t54ý77n 9711686394928

No, jsou za to dva honoráře místo jednoho ;-D

0/0
25.5.2014 23:52
Foto

J50i78r53i 56B96o20r80o19v34y 7877756147773

Zřejmě Bony a klid recenzenty rozdělí Fuka 70 %, Spáčilová 25%, Dvořák - 60 %. A jak to hodnotí třeba další? http://www.zk4.cz/3R

+2/0
22.5.2014 14:58
Foto

J63a22n 91D30o36č23e16k51a33l 1704316881785

Tak jen tihle 3 dohromady už dávají 155 % :-) - to vůůbec není špatný. Půjdu se podívat :-)

+6/0
22.5.2014 16:25
Foto

J63o34s70e30f 18N71o70v34á27k 1400513495

Musíte jít třikrát :-):-):-)

+2/0
22.5.2014 22:36

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...