VIDEO: Rami Malek jako Safin. Představuje se padouch nové bondovky

  • 5
Jmenuje se Safin, má zjizvený obličej a chce pomstu. Takový je antihrdina nejnovější bondovky Není čas zemřít, která vstoupí do českých kin v listopadu. Roli padoucha tentokrát ztvárnil americký herec egyptského původu Rami Malek, který se na sebe upozornil hlavní rolí v seriálu Mr. Robot.

Celosvětově se však Malek proslavil až ztvárněním frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho v životopisném dramatu Bohemian Rhapsody z roku 2018. O rok později si za ni odnesl i Oscara.

„Chtěl jsem, aby Safin působil znepokojivě a myslel si o sobě, že je hrdina,“ upozorňuje Rami Malek na charakter svého hrdiny, který ve filmu ohrožuje bezpečnost Jamese Bonda i celého světa. Agenta 007, kterého znovu ztvárnil britský herec Daniel Craig, tak podle Maleka čeká tentokrát vskutku impozantní protivník, který se nebojí zabít miliony lidí. 

Film však začíná poklidně – na Jamajce, kde si Bond užívá zasloužený odpočinek po dlouholeté aktivní službě. Na scéně se však objevuje jeho starý kamarád ze CIA Felix Leiter, který jej žádá o pomoc se záchranou uneseného vědce. Jako vždy se však situace zamotá trochu více, než se čekalo a Bond vstane tváří v tvář Safinovi, který disponuje nebezpečnou technologií.

Bondovku Není čas zemřít režíroval Cary Joji Fukunaga, který natočil snímek Jane Eyrová nebo seriál Maniak. Kromě Craiga a Maleka se v dalších rolích objeví Ana de Armas, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Jeffrey Wright nebo Naomie Harrisová. Hudbu tentokrát složil Hans Zimmer a na scenáři mimo jiné spolupracovala Phoebe Waller-Bridge. Do českých kin snímek vstoupí 19. listopadu.