Jiří Macháček nebude chybět ani v dalším filmu Jiřího Vejdělka (fotografie je z komedie Ženy v pokušení).

Jiří Macháček nebude chybět ani v dalším filmu Jiřího Vejdělka (fotografie je z komedie Ženy v pokušení). | foto: Falcon

Příští rok přinese dobovou detektivku za 70 milionů i komedii s Macháčkem

  • 12
Příští rok se můžeme těšit minimálně na dva české tituly: David Ondříček se má pustit do natáčení napínavé kauzy z 50. let a v plánu je i nová komedie s Jiřím Macháčkem režiséra Jiřího Vejdělka, který letos zabodoval se Ženami v pokušení.

Více než sedmdesát milionů korun sháněl David Ondříček na historickou detektivku podle scénáře Marka Epsteina Ve stínu koně; konečně je má. Po Nově, Barrandovu a RWE se přidal fond Eurimages, takže od března 2011 může točit – a Ivan Trojan v hlavní roli policisty prý "nesleze z plátna".

"Děj z jara 1953 krátce před měnovou reformou si žádá dobové kostýmy, auta, komparz. Ale výsledek by měl působit nadčasově, moderně, atraktivně, napínavě i zábavně," slibuje režisér filmu, který do kin přijde příští podzim.

MFFKV - David Ondříček

David Ondříček

MFFKV 2010 - režisér JIří Vejdělek

JIří Vejdělek

Z premiér roku 2011 se rodí ještě tři další díla s podporou RWE. Předně zářijoví Muži v naději, variace na úspěšné Ženy v pokušení, kterou brzy začne točit opět podle vlastního scénáře Jiří Vejdělek. Hlavní role tu vytvoří Jiří Macháček a Bolek Polívka coby zeť poučovaný tchánem, že nevěra prospívá manželství.

V dubnu přijde do kin Troškova pohádka Čertova nevěsta a v březnu Havlovo Odcházení, podle mluvčího RWE Martina Chalupského "prestižní záležitost, na niž se pomoc neodmítá".

Chalupský dodal, že ročně dávají do českého filmu 25 milionů; zákazníkům nabídnou slevu do kin na domácí tituly a podpoří i nové ceny české filmové kritiky.