Kateřina Janečková jako Ošklivka Katka

Kateřina Janečková jako Ošklivka Katka | foto: Milan Nováček, iDNES.cz

Prima bude vysílat Ošklivku Katku jen jednou týdně

  • 33
Televize Prima začne od 27. října vysílat svou adaptaci seriálu Ošklivka Katka (v americké verzi Ošklivka Betty) jednou týdně. Diváci ji nyní budou vídat pouze v pondělí.

Středeční "okno" zaplní zábavný pořad Hádej, kdo jsem!, který se tak začne na obrazovce Primy objevovat dvakrát týdně.

Ve středu v hlavním vysílacím večerním čase kraluje poslední týdny cyklus Novy Soukromé pasti, jehož každý dosud odvysílaný díl zhlédlo v průměru 1,44 milionu diváků.

Prima také popřela informace, že by zastavila další natáčení Ošklivky Katky kvůli nízké sledovanosti, jak uvedl herec Lumír Olšovský.

"Pouze jsme upravili vysílání a posílili středeční vysílací schéma tím, že jsme nasadili Hádej, kdo jsem!" uvedla na dotaz ohledně zastavení natáčení seriálu mluvčí Primy Jana Kocová.

Seriál Ošklivka Katka nyní ale čeká řada změn. "Fanoušci nešťastně zamilované Katky, arogantního Tomáše nebo záletného Marka se v průběhu příštího roku konečně dočkají. Katka se ukáže nejen jako chytrá mladá žena, ale také jako žena velmi atraktivní," uvedla Kocová. Již nyní se na obrazovkách objevují díly, které Katku ukazují údajně v "reálnějším světle".

Průměrná sledovanost každého z dílů Ošklivky Katky v hlavním večerním čase byla podle údajů Primy od 25. srpna do 22. října 669 tisíc diváků. Seriál tak zhlédlo v průměru necelých 18 procent ze všech diváků v tu dobu u obrazovek. Pořad Prima nasadila do svého vysílání na začátku března.

Hádej, kdo jsem! patří podle Primy k jejím nejúspěšnějším pořadům. Pořad letos získal prestižní cenu v divácké anketě TýTý jako Pořad roku 2007 a jeho moderátor Petr Vondráček zvítězil v kategorii Objev roku.

"Každý jeho díl sleduje v průměru více než dvacet procent diváků, kteří mají v době jeho vysílání zapnuté televizory," uvedla Kocová.