Jana Plodková a Marek Taclík při natáčení filmu Bábovky

Jana Plodková a Marek Taclík při natáčení filmu Bábovky | foto: CinemArt

Po úspěšné komedii Po čem muži touží teď stejný tandem točí Bábovky

  • 5
Lenka Vlasáková, Bára Poláková, Jana Plodková či Táňa Pauhofová se potkají před kamerou. Režisér Rudolf Havlík točí film Bábovky, jehož scénář s ním psala autorka stejnojmenné knihy Radka Třeštíková. Premiéra bude v září 2020.

Havlík s Třeštíkovou loni stvořili romantickou komedii Po čem muži touží, na niž přišlo přes šest set tisíc diváků. Zájem se čeká i v případě Bábovek, knih se prodalo rekordních 160 tisíc. „O zfilmování Bábovek jsme s režisérem začali mluvit pár měsíců po tom, co kniha vyšla. Tedy v době, kdy jsem vůbec netušila, jak velký bude mít úspěch,“ líčí spisovatelka.

Film se podle tvůrců bude od knihy lišit co nejméně, zachová pavučinu postav se vzájemně propletenými osudy, ale pro zachování srozumitelnosti ubere na počtu postav. Místo dvanácti ženských osudů jich sleduje sedm, obsazení popsal následovně režisér Havlík.

„Lenka Vlasáková hraje Milušku, Bára Poláková zase Karolínu, jejímž partnerem je Rostislav Novák. Táňa Pauhofová coby Renata bude partnerkou Ondřeje Vetchého a Jana Plodková získala roli prostitutky Lindy. V rámci ústředních dvojic jsem počítal od začátku s Vetchým i s Markem Taclíkem, jehož hrdina patří k postavě Lindy, v menší roli nám pomáhá můj kamarád Jiří Langmajer.“

Natáčení potrvá až do začátku října v Praze a okolí, na jeden týden se štáb přesune do Bangkoku, premiéra bude v září 2020.