Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha - Fotografie z filmu Parfém: Příběh vraha (2006) | foto: S.P.I. International

Pozor na televizní klony, nespoutané příšery

Arnie i Michael Keaton budou mít oba problémy se svými klony, mladé dívky pocítí cenu originálního parfému a o zbytek zdravého rozumu se podělí snílci všeho druhu.

FILMOVÉ PREMIÉRY
Ve čtvrtek 30. listopadu mají premiéru tyto filmy:

TransylvaniaZingarina je spontánní mladá žena, která se řídí predevším svým instinktem a citem. Se svou přítelkyní Marií se vydá do Transylvánie najít muzikanta, do kterého se ve Francii zamilovala a čeká s ním dítě. Po odmítnutí se trhne od kamarádky a postupně nachází nový smysl života v cizí zemi, v jejích svérázných obyvatelích a romské mentalitě, s níž se ztotožňuje. Na cestě potkává zachmuřeného tuláka Cangala, muže mnoha jazyků a svobody bez hranic...

Joseph Fiennes - Kupec benátskýFilmové zpracování slavné hry Williama Shakespeara Kupec benátský sleduje dramatické i komické zvraty osudu a štěstěny skupiny křesťanských šlechticů, kteří se zadluží židovskému lichváři. V hlavních rolích Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes a Lynn Collinsová.

SpláchnutejKdyž Shrek potkal Wallace s Gromitem, respektive když spojila své síly animační studia DreamWorks a Aardman, vznikla animovaná komedie Spláchnutej, stojící na americké počítačové animaci a britském humoru o rozmazleném myšákovi, kanálové kryse a městečku, do kterého se dostanete skrze záchodovou mísu...

Jiří Langmajer - Pravidla lžiPravidla lži je filmem Roberta Sedláčka o tuctu lidí, kteří se nechali dobrovolně zavřít na statku na Šumavě. Dobrovolně se zřekli svobody. Manuálně pracují a navzájem si pomáhají překročit svou minulost. Na jeden rok. Vztahy jsou rovnoprávné; nikdo nemůže mít hlavní slovo. Zakázány jsou erotické vztahy. Ale vydržte to, když muži a ženy jsou po hromadě a témat k hovoru je tak málo! Zvláště když se na scéně objeví mrtvola.

Gael García Bernal - Nauka o snechScénaristou a režisérem snímku Nauka o snech je Michel Gondry, tvůrce ceněných filmů, mezi něž patří například Věčný svit neposkvrněné mysli. Film je podivínským výletem do kolážové říše divů, která je vyrobena z papíru, celofánu a představ a odehrává se v chaotickém mozku Stephana Mirouxa, mladého výstředního muže, jehož sny mu neustále napadají reálný svět.

Ben Whishaw - Parfém: Příběh vrahaParfém: Příběh vraha se točí okolo Jeana-Baptista Grenouilla, který se narodil za podivných okolností na pařížském trhu roku 1738. Od ostatních dětí se výrazně lišil. Byl obdařen velmi vytříbeným čichem. Coby parfumér brzy v umění míchání vůní předčil svého mistra, ale toto umění se záhy stalo jeho posedlostí. Neotřelé vůně si totiž bere přímo z těl zavražděných dívek...

Sprejeři "Dědic" a "Zbytečnej" patří mezi nejaktivnější a nejtalentovanější malíře graffiti v San Franciské čtvrti Mission. Během deseti let se z nich stane výborný tým pouličních umělců. Nicméně, když jsou za své malby Dědic i Zbytečnej zatčeni, odhalí se jejich tajné identity a jejich umělecké výtvory jsou náhle poškozeny. I když mají oba nahradit škody a mohou skončit ve vězení, bojují za prosazení svých výtvarných představ. Hrozí jim, že cesty, které si vybrali, zničí celoživotní přátelství a nakonec i jejich životy...

Tento týden měly premiéru tyto filmy:
BoratBorat - více ZDE, recenze ZDE
V pasti
Všichni možní sběrači a já
Lovecká sezóna
O Ječmínkovi

TELEVIZNÍ VÍKEND
Michael Clayton - natáčení, George ClooneyV pátek se s iráckou armádou zapletou Tři králové (Prima, 22:25) George Clooney, Ice Cube a Mark Wahlberg.

V sobotu se Michael Keaton a jeho klony budou podobat Jako vejce vejci (Nova, 14:25), Nataša Gollová zdědí Hotel Modrá hvězda (Prima, 17:15), děti potěší animovaný film Scooby Doo 2: Nespoutané příšery (Prima, 20:00). Bruce Willis bude mít potíže s geniálním chlapečkem, co rozluštil šifru Mercury (Nova, 21:35), Arnie Schwarzenegger prožije pekelný Šestý den (Prima, 22:05) a Kevin Spacey nastíní, jaký je Svět podle Prota (ČT1, 23:20).  

Nicolas Cage, premiéra filmu World Trade CenterV neděli si Burt Reynolds dojede pro 100 pušek (Prima, 14:30), Nicolas Cage zdědí čtyři miliony dolarů, což Může to potkat i vás (Nova, 15:45), Tomáš Vorel ukáže svého Skřítka (ČT1, 20:00) a Bruce Willis pocítí Šestý smysl (Prima, 21:20).

VŠEDNÍ DNY NA OBRAZOVCE
V pondělí představí Jean-Luc Godard Bandu pro sebe (ČT2, 21:25).

V úterý prožijí sex, lásku a barikády Snílci (ČT2, 23:30) Bernarda Bertolucciho. 

Ve středu se chystá v Gosford Parku (ČT2, 20:00) Roberta Altmana čaj o čtvrté, večeře v osm a vražda o půlnoci.

Ve čtvrtek v jednom francouzském manželství Jeden zůstává, druhý odchází (ČT2, 23:00), kdežto v jiném, americkém manželství Přichází Satan - Procitnutí (Prima, 0:35).

POKOUKÁNÍČKO (a posloucháníčko)
Michal PavlíčekV pátek vás čeká ČT Live - Michal Pavlíček (ČT2, 21:50) a profil Carla Bley: Hudba okamžiku (ČT2, 0:40). V neděli se podívejte na Notes (ČT2, 21:55), ve kterém uvidíte animovanou operu Mluvící dobytek či workshop s kubánským bubeníkem Ignaciem Berroou.