Polívková: Jsem valašská princezna

  • 1
Valašská princezna Anna hraje divadlo, tancuje, zpívá i vesluje. Teď hraje ve svém prvním filmu Bolero. V názorech na divadlo dá hlavně na tátu. "Mamince se vždycky všechno líbí, občas má nějakou jemnou kritiku. Táta je odměřenější. Nejradši má když mě chválí ostatní," říká Polívkova čtyřiadvacetiletá dcera.

ČTĚTE ODPOVĚDI
ANNY POLÍVKOVÉ

Ve filmu Bolero režiséra a kameramana F. A. Brabce hraje jedinou dívku v partě mladých vrahů. 

Dřív jí prý sláva rodičů byla dost na obtíž. "Teď už to beru jako výhodu. Zkrátka, když už je jednou mám, tak s tím nic nenadělám," říká sympatická blondýna, která už má zkušenosti s divadlem.

Podle maminky Evelyny Steinmarové měla jít Anna na gymnázium a na herectví zapomenout. Jenže geny byly silnější a když jí navíc pomohla babička Jiřina Steinmarová s přípravou na pražskou konzervatoř, měla jasno.

Navzdory přání své matky vystudovala v Praze herectví a má za sebou i dva roky studia na legendární pařížské škole pohybového divadla Jaquea Lecoqua.

Českým divákům se představila v menší roličce v úspěšném snímku Saši Gedeona Návrat idiota, kde hrála jednu ze dvou děvčat, které zaviní vyhození Františka z taneční zábavy.

Vloni zazářila jako jedna ze tří tváří inscenace skandální divadelní hry Eve Enslerové Vagina Monology, kterou v režii Ireny Žantovské uvedlo divadlo Principle v pražském Nosticově divadle.

Kritiky nejvíc zaujala právě Anna. Podobně výrazná a talentovaná je také v Boleru, kde hraje dceru vlastního otce Boleslava Polívky. Ve filmu přijala roli také maminka Evelyna. - více zde 

Vyštřovatel major Hrazdíra (Martin Stropnický) zpovídá ve filmu Bolero podezřelou studentku Ilonu Fetkovou (Anna Polívková).

Herečka Anna Polívková, dcera herce Bolka Polívky.