Z filmu Duše | foto: Pixar

Z New Yorku rovnou do kosmu. Pixar odtajnil svůj příští film Duše

  • 0
Jamie Foxx a Tina Feyová propůjčí hlasy hlavním postavám animovaného snímku Duše, který do kin přijde v červnu 2020. Ve studiu Pixar jej natočil Pete Docter jako svou čtvrtou režii po titulech Příšerky s.r.o., Vzhůru do oblak a V hlavě.

Společnost Disney, pod niž Pixar spadá, ukázala první detaily Duše na veletrhu v Anaheimu, kde prezentovala rovněž jiné své projekty včetně nových epizod sérií Star Wars a Ledové království. K Duši přidala slogan „cesta z ulic New Yorku do kosmických říší objeví odpovědi na nejdůležitější otázky života“.

Děj novinky vychází z představy, že každý člověk přichází na Zemi s duší, jež byla předem vytvořena, zdokonalena a vložena do jeho budoucí podoby kdesi v tajemném vesmíru. Hlavním hrdinou, kterého v originále mluví Foxx, je středoškolský učitel hudby.

Sní o tom, že by si zahrál v legendárním newyorském jazzovém klubu The Blue Note, ovšem stačí jediný chybný krok, aby se svou duší skončil v úplně jiném světě. A čeká jej hodně úsilí, aby se mohl ocitnout na vytouženém velkém vlastním koncertu.

V produkci Pixaru bude Duše už 23. celovečerním filmem, ovšem jedno prvenství si připíše. Jde totiž do kin pouhé tři měsíce po jiné premiéře Pixaru, rodinné komedii Frčíme, což znamená vůbec nejkratší časový odstup mezi dvěma novinkami studia. Proslýchá se též, že by měla používat znakovou řeč.

Společnost Disney na setkání s fanoušky prezentovala rovněž závěrečnou epizodu Star Wars, v níž upoutal červený světelný meč, druhý díl Ledového království, komiks Black Widow, dobrodružný film založený na podobě zábavního parku Jungle Cruise nebo novou verzi pohádky Mulan.