Pětiletá Nova si vystačila sama

- Horních deset tisíc si zve na soukromé oslavy břišní tanečnici a hvězdičky pop-music, dětem pak připlatí klauna s kouzelníkem. Čtyři miliony hostů oslav pětiletí televize Nova - což je odhad vycházející ze zhruba polovičního podílu této stanice na "trhu" diváků - dostaly ve čtvrteční estrádě dárek z nejlevnějších. Dvojice Hůlka - Bartošová se stáhla k průvodnímu slovu a sami zaměstnanci Novy bujaře předvedli, že dveře tamního personálního oddělení zřejmě otvírá průprava varietního umělce.

Nic ve zlém, ale na počátku téhle novácké podívané bývaly hospodské produkce s výzvou Kdo chce, ať odloží sklenku a zkusí ostatní pobavit - nanejvýš se ztrapní. Za předlistopadové televize bavil na podobném principu založený pořad Zpívá celá rodina; ten pak Prima oprášila v Carusošou a Nova rychle přetavila v Do-re-mi.
Švanda založená na amatérství - zpívá, kdo zpívat neumí, hraje, kdo hrát neumí - probleskovala už silvestrovskou revue Novy, show k pátému výročí pak propadla takové zábavě docela.
Postavit k mikrofonu vlastní pracovníky vyjde laciněji než kupovat stádo profesionálů, a pak: utužují se vztahy s divákem, jenž dvě oktávy asi také čistě nevyzpívá. Jsme jedna velká radostná rodina, umíme se odvázat a nestydíme se za chyby, vzkázala Nova. Vystačí si zkrátka sama - dokud se tomu bude někdo smát.