Z natáčení filmu Perinbaba 2

Z natáčení filmu Perinbaba 2 | foto: Bontonfilm

V pohádce Perinbaba 2 ožije díky trikům italská hvězda Giulietta Masina

  • 9
Režisér Juraj Jakubisko dokončuje natáčení pohádky Perinbaba 2, která naváže na jeho Perinbabu z roku 1985. Pomocí moderních technologií ožije v novince tvář původní představitelky titulní role, jíž byla italská hvězda Giulietta Masina; zemřela v roce 1994.

Natáčení Perinbaby 2 trvalo několik měsíců, na sto členů štábu a bezmála dvě stě komparzistů završilo své putování ve volné přírodě na slovenské Spiši. Výpravný film nyní čekají náročné dokončovací práce, takže do kin na Slovensku i v Česku vstoupí na konci roku 2019.

Vedle oživení tváře Giulietty Masiny, hrdinky děl Federika Felliniho, s nímž rok po Perinbabě natočila ještě snímek Ginger a Fred, pomůže počítačová grafika pověstné Jakubiskově představivosti i v jiných záběrech.

„Trochu se bojím, jestli už toho není moc. Dáváme tam tolik fantazie, až mám pocit, že se musím začít mírnit. Člověk, když může, si pak totiž začne strašně vymýšlet,“ směje se režisér.

Hlavní postavu nové pohádky hraje mladý slovenský herec a youtuber Lukáš Frlajs. „Hodně lidí si myslí, že když točíme dvojku Perinbaby, hraju Jakuba z jedničky. Ale moje postava se jmenuje Lukáš a je to Jakubův syn,“ prozradil herec. Po jeho boku se objeví Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová nebo Sabina Skalická představující „mladou zubatou“.

„Nechtěli jsme obsazovat herce podle jejich slávy a popularity. Režisér se soustředil na typy, charaktery a osobnosti,“ říká producentka filmu Deana Horváthová-Jakubisková. Hudbu vedle Ondřeje Soukupa píše Jan Jirásek, jehož skladby před deseti lety provázely i Jakubiskův film Bathory.