Z filmu Shrek: Zvonec a konec | foto: Bontonfilm

Chystá se Shrek číslo 5, vzkřísí ho producent série Já, padouch

  • 5
Čtyři animované filmy se zeleným zlobrem a jeho přáteli utržily celosvětově v kinech dohromady přes tři a půl miliardy dolarů. To je hlavní důvod, proč se šest let po posledním dílu rodí Shrek 5.

Steve Burke ze společnosti NBCUniversal prohlásil, že by chtěli uvést ročně do kin alespoň čtyři animované novinky, a to včetně pátého Shreka. Neupřesnil však, zda půjde o pokračování, nebo o zrod nové, zcela přepracované série.

Firma NBCUniversal koupila za bezmála čtyři miliardy dolarů společnost DreamWorks Animation, ze které kromě Shreka vzešly například úspěšné filmové série Kung Fu Panda nebo Jak vycvičit draka.

Burke jejím jménem potvrdil, že se vzkříšením Shreka firmě pomůže Christopher Meledandri, producent Doby ledové či obou dílů snímku Já, padouch: „Bude se tvořivě podílet na pokračováních titulů DreamWorks i nových nápadech.“

NBCUniversal chce rozvíjet také zábavní parky a proměnit obchodování s předměty odvozenými z filmů, takzvaný merchandising. O datu, kdy by se měl Shrek vrátit na plátna kin, zatím nedali producenti žádné bližší informace.