Ze seriálu Pan profesor (2021) | foto: Nova

Nova chystá Pana profesora. Kromě Dyka si v seriálu zahraje i Ruml

  • 6
Na podzim začne televize Nova vysílat seriál z gymnaziálního prostředí Pan profesor. Kromě Vojtěcha Dyka si v něm zahraje i Matouš Ruml, který pedagoga ztvárnil už v nekonečném seriálu Ulice. Natáčení začalo letos na jaře.

Hlavní postavu osobitého a nekonvenčního učitele Marka Vlčka, který vyučuje fyziku, chemii a tělesnou výchovu, ztvární v seriálu Vojtěch Dyk. Matouš Ruml dostal roli pedagoga Jakuba Valenty, který jako jeden z mála Vlčkovým svérázným metodám fandí. Dokonce by je rád přijal za vlastní, jenže je opatrný a navíc suchar, jak podotýká i Matouš Ruml.

„Jakub je takový suchar. Občas se snaží dělat vtipy, což se mu moc nevede. Zároveň to je člověk, který chce být se všemi zadobře. Když se objeví problém, tak od něj utíká. On problémy prostě neřeší, na rozdíl od Marka,“ prozrazuje herec.

Kromě příběhů vyučujících se seriál zaměří i na osudy studentů gymnázia. Režisérem připravovaného televizního díla je Martin Kopp, který stojí za seriálem Vyšehrad nebo filmy 3Bobule a Bajkeři. Kromě Vojtěcha Dyka a Matouše Rumla si v Panu profesorovi zahraje ještě Beáta Kaňoková nebo David Švehlík.

Seriál nazvaný Pán profesor vznikl loni i na Slovensku. V hlavních rolích se objevil Tomáš Maštalír, Gabriela Marcinková a Roman Luknár. Vysílala jej TV Markíza.