KRÁL KRÁLEM. Hvězdou večera se stal bezpochyby herec Colin Firth, který si odnesl Oscara za ztvárnění britského panovníka ve filmu Králova řeč.

KRÁL KRÁLEM. Hvězdou večera se stal bezpochyby herec Colin Firth, který si odnesl Oscara za ztvárnění britského panovníka ve filmu Králova řeč. | foto: AP

Oscary mají datum příštího ceremoniálu, udělovat se budou opět v únoru

  • 1
Od letošního udílení Oscarů uplynuly přesně dva měsíce a předseda americké Akademie filmových věd a umění Tom Sherak už vyrukoval s datem pro následující rok. Příští ceremoniál se uskuteční v neděli 26. února 2012.

Slavnostní předávání nejprestižnějších filmových cen se stejně jako letos uskuteční v losangeleském Kodak Theatre a naživo je bude vysílat televizní stanice ABC.

Nominace v pořadí 84. ročníku budou vyhlášeny 24. ledna 2012. Odevzdat lístky se jmény favoritů bude mít 6 000 členů Akademie možnost do 21. února.

Ceny Oscar se letos rozdávaly v neděli 27. února. Nejvíce sošek si odnesl britský film Králova řeč režiséra Toma Hoopera. Z 12 nominací proměnil čtyři, včetně hlavních kategorií nejlepší film a nejlepší režie. Jednu získal i představitel hlavní role Colin Firth.

,