Z filmu Sh_t Happens

Z filmu Sh_t Happens | foto: FAMU

V online galerii pobaví experti v oboru sezení doma na zadku

  • 0
Pod názvem Domased vznikla za karantény online galerie, u jejíhož zrodu stáli i lidé z animace. Pětice tvůrců oslovila desítky českých i slovenských ilustrátorů a animátorů, aby zvěčnili své vlastní vysedávání doma.

Každý den tak Domased na sociálních sítích a na svém webu zveřejňuje nové příspěvky, které by podle autorů mohly svou lehkostí přinést úlevu od současných omezení. 

„Samozřejmě jsme měli chuť vyjádřit se obrazově k nynější situaci a věděli jsme, že stejnou potřebu pociťuje spousta kolegů,“ vysvětlují za iniciátory nápadu mimo jiné Michaela Mihályiová a David Štumpf, autoři animovaného filmu Sh_t Happens, který pronikl na festival v Benátkách či na Sundance.

 „Protože většina animátorů, ilustrátorů a grafických designérů jsou díky své profesi přímo experty v sezení doma na zadku, mohli tak přispět zajímavými postřehy z vlastních domovů,“ dodávají.

Online galerie z nuceného vysedávání v soukromí jim připadala jako příjemné rozptýlení pro autory i veřejnost. Svými animacemi či ilustracemi se už zapojilo přes padesát mladých tvůrců a další přibudou během května.