Tým seriálu Hra o trůny s cenami Emmy | foto: AP

Autoři seriálu Hra o trůny vytvoří nové pokračování Star Wars

  • 11
Dvě divácké legendy se propojí. David Benioff a D. B. Weiss, kteří se podepsali pod seriál Hra o trůny, budou scenáristy a producenty nové série vesmírné ságy Star Wars. Potvrdila to společnost Lucasfilm.

Chystané pokračování Hvězdných válek z dílny autorského tandemu Hry o trůny však vznikne odděleně od původních epizod a také od ohlášené trilogie, na níž podle dřívějších zpráv již pracuje Rian Johnson, scenárista a režisér snímku Star Wars: Poslední z Jediů.

“David Benioff a D. B. Weiss patří k nejlepším současným vypravěčům,“ prohlásila Kathleen Kennedyová, která stojí v čele společnosti Lucasfilm. Dodala, že jejich smysl pro charaktery postav, příběh a mytologii dají nový základ vzrušující budoucnosti Star Wars.

„Od roku 1977, kdy začala cesta do vzdálené galaxie, jsme o ní snili,“ uvedli ve svém prohlášení Benioff a Weiss. „Jsme poctěni šancí, kterou jsme dostali, i když se trochu bojíme zodpovědnosti, a těšíme se, že začneme pracovat hned, jak bude hotová poslední řada Hry o trůny.“

Data premiér nových filmů z rodu Star Wars zatím nebyla oznámena, nejnověji se chystá doplňkový příběh z mládí pilota Hana Sola. Finále Hry o trůny, pro kterou oba tvůrci od roku 2011 napsali přes sedmdesát epizod a za niž získali čtyři televizní ceny Emmy, se má vysílat v roce 2019.