Atentát na prezidenta Jana Krause. Nova uvádí nový krimi seriál

  • 28
Od 12. října nasadí televize Nova premiérový seriál Atentát. Projekt od tvůrců seriálu Expozitura líčí pokus o atentát na prezidenta republiky v podání Jana Krause. V hlavních rolích bývalých policistů se opět potkají Robert Jašków a Hana Vagnerová.

Osmnáctidílný Atentát je volným pokračováním Expozitury. Odhaluje kriminální kauzy a výbušná tajemství, která se týkají prezidenta České republiky v podání Jana Krause, jeho nejbližší ochránkyně, již hraje Hana Vagnerová, a bývalého vyšetřovatele v podání Roberta Jaškówa.

Hrdinové stojící na straně zákona se po konci Expozitury rozešli. Z muže se stal samotář, který marně upozorňuje na podezřelé případy se vztahem k prezidentovi. Nevěří mu ani bývalá kolegyně, která nyní pracuje v ochrance prezidenta. Až po pokusu o atentát na hlavu státu se vydá po stopě.

Prezidentovu manželku hraje Anna Šišková, jeho poradce Marek Taclík, majitele bezpečnostní agentury Jiří Dvořák a muže propuštěného díky prezidentské milosti Jan Dolanský. Na přetřes přijdou podivné zbrojní i stavební zakázky, prodej vysokoškolských diplomů či nelegální financování stran.

Původně Nova pokračování Expozitury na letošní podzim nehlásila, již dlouho dokončený seriál si zjevně šetřila na jarní sezonu. Nicméně pondělní krimiseriál Labyrint na ČT 1 vyhrává, jeho nejnovější díl ve sledovanosti porazil i komedii Kameňák na Nově. Proto se Atentát pokusí oslovit diváky stejným žánrem; na ČT přijde po Labyrintu Místo zločinu Plzeň.