Záběr z třetí řady amerického seriálu Stranger Things

Záběr z třetí řady amerického seriálu Stranger Things | foto: Netflix

Horor V pasti a seriál Stranger Things, celosvětoví vítězové z Netflixu

  • 14
Celosvětově nejžádanějším filmem streamovací služby Netflix je horor V pasti spolu se seriálem Stranger Things. Stejné tituly vévodí i zájmu českých zákazníků, na dalších příčkách se však pořadí liší.

Hororový seriál Stranger Things, ve kterém zmizení jednoho z party spolužáků odstartuje v zapadlém městečku sérii záhadných jevů včetně věčných výpadků elektřiny, je jasným vítězem kolekce Netflixu. Na první místo popularity se dostal v 97 zemích světa včetně Česka.

Druhé místo mezinárodní statistiky drží komediální série o partnerském vztahu Love, která boduje v 45 zemích, o třetí příčku se dělí se shodnou oblibou ve dvou státech kontroverzní projekt Proč? 13x proto, v němž někteří spatřují návod k sebevraždám teenagerů, a indický krimithriller Posvátné hry.

Pokud jde o filmy z produkce Netlixu, v 52 zemích vítězí horor V pasti, ve kterém svět zachvátí série sebevražd páchaných pod vlivem tajemné síly a hrdinka v podání Sandry Bullockové se pokusí zachránit své děti plavbou po zrádné řece, navíc se zakrytýma očima.

Pomyslné stříbro mezi filmy drží Irčan, hvězdně obsazená mafiánská kronika režiséra Martina Scorseseho, která slaví úspěch v 33 státech. A jen o jednu zemi méně si získala Roma, oscarový návrat do dětství v Mexiku, jímž vzdal Alfonso Cuarón hold nenápadné síle žen.

V Česku se vkus diváků liší u seriálů jen nepatrně, nejžádanější trojici titulů tvoří Stranger Things, Proč? 13x proto a pouze na bronzové pozici znamená změnu drama z prostředí drogových kartelů Narcos.

Mezi filmy také u nás vede horor V pasti, ovšem pak už následující jiní favorité. Jmenovitě středoškolský romantický příběh Všem klukům, které jsem milovala a rovněž romantická teenagerská komedie The Kissing Booth.