Z filmu Ambiancé

Z filmu Ambiancé | foto: Vimeo/Anders Weberg

Vzniká nejdelší film na světě. Ambiancé bude trvat celý měsíc

  • 19
Švédský režisér Anders Weberg se rozhodl natočit film, který bude trvat neuvěřitelných třicet dnů. Měl by se tak stát nejdelším filmovým počinem na světě. Před jeho premiérou, která se plánuje na rok 2020, nyní do světa vypustil sedm hodin a dvacet minut dlouhý trailer.

Jednozáběrová „krátká ukázka“, která vznikla loni v říjnu, je natočena v jižním Švédsku v lokalitě Hovs Hallar, kde vznikala také slavná šachová scéna z filmu Sedmá pečeť z roku 1957 Ingmara Bergmana.

Trailer byl zveřejněn na serveru Vimeo a v současné chvíli má téměř sto tisíc zhlédnutí. Předcházel mu ještě teaser, který režisér na internet umístil před dvěma lety. Trval celkem 72 minut.

Film s názvem Ambiancé Weberg popisuje jako proplétání času a prostoru do surreální snové cesty mezi různými místy. Po první projekci bude veškerý jeho záznam okamžitě zničen.

Ještě před premiérou, která je plánována na 31. prosince 2020, bude v roce 2018 zveřejněn 72hodinový trailer. Ambiancé bude Webergovým rozloučením s filmovým řemeslem, žádná další díla už poté tvořit nechce.