Z filmu Chlast | foto: Film Europe

Za víkend přišlo do kin bezmála pět tisíc lidí. Nejvíce lákal Chlast

  • 2
První víkend po znovuotevření 122 kin využilo 4785 diváků, kteří v pokladnách zanechali skoro 650 tisíc korun. Bez multiplexů a velkých hollywoodských premiér šlo spíše o zahřívací kolo se staršími tituly.

V čele víkendového žebříčku stanul oscarový vítěz mezinárodní kategorie Chlast, na který přišlo přes osm set zájemců. Druhé a třetí místo patřilo domácím titulům, jež se na podzim dočkaly jen krátké kariéry, jmenovitě snímkům Bábovky a Šarlatán.

Vítěz Berlinale, rumunský film s českým koprodukčním podílem Smolný pich aneb Pitomý porno, zůstal těsně pod hranicí pěti set zájemců. Od tří do čtyř set diváků se pohybovaly novinky Rytíři spravedlnosti, Nadějná mladá žena a Ještě máme čas.

Naproti tomu tuzemské Žáby bez jazyka, které se představily rovněž poprvé, našly v pětadvaceti kinech o víkendu pouze 49 diváků a tržby lehce přes šest tisíc korun. I takový výsledek však stačil, aby se film dostal do nejnavštěvovanější dvacítky víkendu.

K nejstarším návratům patřily třeba rodinný příběh Dolittle nebo životopis Havel, rekord však drží animovaná pohádka Jak vycvičit draka 3, od jejíž distribuční premiéry uplynulo již 119 týdnů.