Simba dál vládne českým kinům. O víkendu zlákal padesát tisíc diváků

  • 0
V čele víkendové návštěvnosti českých kin zůstal i druhý týden od premiéry animovaný film Lví král od studia Disney. Od předchozího týdne se nezměnila ani následující místa. Druhá pozice patří snímku Spider-Man: Daleko od domova a třetí komedii Tajný život mazlíčků 2.

Film s hlavním hrdinou lvem Simbou o tomto víkendu přilákal do kin 49 tisíc diváků a vydělal dalších téměř osm milionů korun, za dva týdny od uvedení tak má na kontě 27,5 milionu korun. 

Nový příběh o Spider-Manovi, který se natáčel i v Česku, o víkendu vidělo v tuzemských kinech 22 tisíc lidí a jeho tržby za čtyři týdny od premiéry činí 54 milionů korun. 

Tajný život mazlíčků 2 měl premiéru před šesti týdny a za tu dobu dostal za vstupenky v českých kinech téměř 38 milionů korun. Uplynulý víkend si ho v kinech nenechalo ujít téměř 14 tisíc lidí.

Na čtvrté místo se dostala novinka v podobě amerického hororu Dětská hra, který po víkendu zaznamenal milionovou tržbu. 

Na páté místo spadla z předchozího čtvrtého německá komedie Bez věcí nad věcí! Za dva týdny od premiéry má na účtu téměř tři miliony korun.

Z české kinematografie se ve dvacítce nejnavštěvovanějších filmů drží na desáté příčce komedie režiséra Martina Horského Ženy v běhu a žebříček uzavírá snímek Teroristka režiséra Radka Bajgara.

Ve čtvrtek do kin v ČR přijde americká komedie Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, britský horor Slunovrat nebo animovaný americko-kanadský snímek Tlapková patrola.

,