James Bond: Kvantum útěchy - Daniel Craig

James Bond: Kvantum útěchy - Daniel Craig - Siena, Itálie (duben 2008) | foto: Profimedia.cz

Natáčení nové bondovky komplikují autohavárie

  • 4
Jako by s příchodem Daniela Craiga provázela sérii bondovek smůla. Při natáčení Casina Royale se sám herec několikrát ošklivě zranil, novinku Quantum of Solace provází jedna autohavárie za druhou.

Pouhé čtyři dny poté, co auto agenta 007 Aston Martin skončilo během natáčení v Itálii díky neopatrnosti řidiče v Gardském jezeře, se "na place" zranili dva kaskadéři. A opět za tím byl onen slavný vůz.

James Bond: Kvantum útěchy - vytahování havarovaného autaAston Martin, v němž oba kaskadéři jeli, totiž nejprve narazil do automobilu filmařů a pak do zdi. Jeden z mužů, řecký kaskadér, leží na resuscitačním oddělení veronské nemocnice Borgo Trento na severu země a jeho stav je podle agentury ANSA vážný.

Na začátku dubna byl během natáčení v Chile místní politik Carlos López zatčen poté, co vjel autem na scénu. Tímto svérázným způsobem chtěl protestovat proti filmování. - více zde

James Bond: Kvantum útěchy - Daniel Craig a Gemma ArtertonI přes všechny problémy se ale snímek nazvaný - podle mnohých velmi nešikovně - Kvantum útěchy objeví na konci roku v kinech po celém světě. A už teď se dá z dostupných informací leccos vytušit.

Hlavního padoucha jménem Dominic Greene ve filmu, který vzniká pod taktovkou tvůrce ceněného dramatu Ples příšer Marca Forstera, ztvární francouzský herec Mathieu Amalric.

Greene by měl být podle neověřených zdrojů homosexuál. To režisér nepotvrdil ani nevyvrátil, ale naznačil, že Greene bude mít sexuální problémy.

James Bond: Kvantum útěchy - Daniel CraigDěj Quantum of Solace navazuje na Casino Royale a Bond se bude snažit odhalit pravdu o Vesper Lyndové, která ho zřejmě zradila. Jeho novou partnerku Camille hraje Ukrajinka Olga Kurylenková.

"James Bond jde za pomstou, stejně jako Camille. Mají trochu odlišné cíle, ale nakonec budou muset spolupracovat," prozradila Kurylenková.

Otázka, která dráždí zejména fanynky - tedy zda se Daniel Craig objeví v nové bondovce v rouše Adamově - také zůstává nezodpovězena.

Představitelé nového filmu o Jamesi Bondovi Kvantum útěchyProducentka Barbara Broccoli sice podotýká, že dělala vše, aby si dámy přišly na své, ale Bondovy totální nahoty se jí zatím dosáhnout nepodařilo.

Mezi fanoušky pak kolovaly zvěsti, že Kvantum útěchy bude pro mládež nepřístupné. To ale podle Craiga pravda rozhodně není. "Kromě násilí chceme ukázat i jeho následky," upřesňuje herec.

Ve vzduchu také visí otázka, kdo nazpívá titulní píseň. Před časem se spekulovalo o britské zpěvačce Amy Winehouse, nyní se objevují zprávy o Miss Shirley Bassey, která už zpívala písně k filmům Moonraker, Goldfinger a Diamonds Are Forever.

,