Mrtví neumírají. Režisér Jarmusch proměnil Iggyho Popa v zombie

  • 9
Režisér Jim Jarmusch natočil hororovou komedii Mrtví neumírají. Kromě Billa Murrayho nebo Adama Drivera do filmu obsadil také zpěváka Iggyho Popa nebo popovou hvězdu Selenu Gomezovou. Film měl premiéru na letošním mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

Už si poradil s duchy, teď ho čekají nemrtví. Herec Bill Murray alias šerif Cliff Robertson si žije v poklidném americkém městečku Centerville, jeho práce je vesměs rutinní. Bohužel jen do doby, než z tamního hřbitova začnou do města směřovat zombie. Hladové mrtvoly, které touží po lidské krvi.

Roli jednoho takového nenasytníka si vyzkoušel také zpěvák Iggy Pop, jehož role se v angličtině jmenuje Coffe Zombie (Kávový zombie). Dále se ve filmu objeví například Tilda Swintonová, Kevin McCormick, Steve Buscemi nebo Chloë Sevigny.

Autorem scénáře je sám režisér Jim Jarmusch. Mezi jeho nejznámější filmy patří Noc na zemi, Ghost Dog - Cesta samuraje nebo Kafe a cigára. V českých kinech bude mít hororová komedie Mrtví neumírají premiéru 4. července 2019.