Halloween

Halloween | foto: Palace Pictures

Mistr hororu John Carpenter se po deseti letech vrací ke strašení

  • 13
Po desetileté pauze se k natáčení hororů vrátil kultovní hororový režisér John Carpenter, který se do povědomí diváků zapsal mimo jiné jako tvůrce filmu Halloween z roku 1978. Jeho nový snímek The Ward bude mít premiéru 8. července.

Nový kousek amerického mistra strašení se vrací do 60. let minulého století. Hlavní hrdinka v podání Amber Heardové se ocitá v ústavu pro duševně choré, aniž si pamatuje cokoli ze svého předchozího života.

Slavné horory

Vládce temnot (1987)
Christine (1983)
Věc (1982)
Mlha (1980)
Halloween (1978)

Pro třiašedesátiletého Carpentera představuje The Ward první příležitost na velký film, která se mu naskytla od roku 2001. "Pracovali jsme se skromnou technikou, lokacemi i obsazením," přiznává režisér, který si naordinoval pracovní pauzu po filmu Duchové Marsu z roku 2001. Podle vlastních slov se tehdy cítil "vyhořelý". "Už jsem byl opravdu unavený. Řekl jsem si, že musím na chvilku přestat a veřejnost se mnou souhlasila," dodal s narážkou na neúspěch u diváků a nepříznivé kritiky, které jeho poslední film sklidil.

Nyní se k natáčení a žánru hororu vrací a trvá na tom, že lidský strach je emoce, která překračuje hranice států i společenských tříd. "Každý člověk v každé zemi, každá živá lidská bytost cítí a má stejné strachy," tvrdí s tím, že zatímco humor, respektive komedie mohou být do jisté míry nepřenosné, emoce, kterou vyvolává horor, fungují všude stejně. 

,