Charlize Theronová ve filmu Sněhurka a lovec (2012)

Charlize Theronová ve filmu Sněhurka a lovec (2012) | foto: Bontonfilm

David Fincher jde už podruhé se svým seriálem na Netflix

  • 2
Seriál Mindhunter, který režisér David Fincher a herečka Charlize Theronová vytvořili podle faktografické knihy Johna Douglase a Marka Olshaka ze zákulisí FBI, se objeví v nabídce internetové televize Netflix.

Kniha popisuje Douglasovu osobní zkušenost a zážitky z práce pro FBI, kde se specializoval na vyšetřování případů znásilnění a sériových vrahů. Původní scénář napsal Scott Buck, ale verze pro Netflix se ujal Brit Joe Penhall.

S projektem se nejprve počítalo pro stanici HBO, ve které Fincher chystal už dvě látky, včetně příběhu Utopia, v němž měla hlavní roli Rooney Mara. Těsně před zahájením výroby však byly zakázky zrušeny.

David Fincher

Fincher a Theronová jsou výkonnými producenty seriálu, jenž vylíčí skutečné kriminální případy počínaje lovcem prostitutek na Aljašce přes vraha dětí v Atlantě až po zabijáka ze Seattlu.

Mindhunters, doslova lovci myšlenek, si říkají policisté, kteří se snaží vžít do uvažování sériových vrahů. Očekává se, že se Fincher ujme i režie jako ve svém cyklu ze zákulisí politiky Dům z karet, který po Novém roce uvede ČT.

Rovněž Dům z karet vyvíjel režisér s hercem, v tomto případě Kevinem Spaceym, a také jej nakonec svěřil Netflixu, který netrval na zkušebním pilotním dílu. Za dva roky seriál nasbíral řadu cen včetně dvou Zlatých glóbů.