Diskuze

KOMENTÁŘ: U nás bez nás. Proč už český film nesoutěží ani ve Varech

Berlín, Cannes, Benátky a letos i hlavní soutěž karlovarského festivalu postrádá český film. Co chybí našim tvůrcům pro mezinárodní měření sil?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak proč se na ty "poutavé" snímky nedá koukat, viz třeba Křižáček ? Mezi laureáty Českého lva jsou docela kvalitní snímky, možná by to jen chtělo ubrat na artovosti

0 0
možnosti
PD

no, a opravdu je festival (nejenom Vary) zárukou nějaké kvality? Přirovnal bych to k autotuningu nebo Hot Cuture. Tam také vítězí kreace, které by v případě prvním vůbec nemohly na silnici nebo v případě druhém by na sebe nevzala ani Lady Gaga v dobách svého neujujetějšího období. Nad filmy z festivalů slintají akorát kritici a pozéři z klubu náročného diváka. PS, filmy pana Trošky nesnáším

1 1
možnosti
ZK

Tak samozřejmě, jsou tam k vidění i vyloženě šílená díla, ale řada filmů, které se nejdříve promítají na festivalech, jde pak do normální distribuce. A návštěvnost (ČR) se pohybuje i v řádech desetitisíců (namátkou Amy, Velký Gatsby, Hon, Velká nádhera atd.) Jo a asi máte na mysli "haute couture".

1 0
možnosti
MR

S českým filmem je to podobné jako s potravinami v českém supermarketu. Většinový divák (zákazník) chce levný sajrajt, tak jej po čase má. Nabouchá se svinstvem z produkce Agrofertu a spol., do kina zajde na Babovřesky I až XXX a doma si s maminou pochválí, jak je u nás v Čechách dobře. Hluboké myšlenky koňovi necháme - zpíval kdysi Jaroslav Hutka a měl pravdu.

2 7
možnosti
Foto

No, je to zčásti i proto, že z našich umělecky zaměřených škol se stalo pohodové útočiště pro potomky známých umělců/jmen. Jenže talent se prostě vždy nedědí.

10 0
možnosti
JR

J90a69k52u74b 36R92o59u37s

29. 5. 2019 16:46

Protože už točíme jen odpady. Když už tu v posledních letech výjimečně vzniklo něco kvalitního, stála za tím zahraniční produkce.

3 0
možnosti
IJ

I89v26a13n 13J73i39r55e72š

29. 5. 2019 15:56

Proč? Není třeba hledat složitá vysvětlení. Prostě generace "tvůrců" bez invence, talentu, inteligence.

9 1
možnosti
TT

Hlavní je správný politický postoj.

6 0
možnosti