Marlon Brando se vrátí na plátno

  • 1
Mnozí už nad ním nadobro lámou hůl, ale Marlon Brando to nevzdává. Naopak. Nemocemi sužovaná herecká legenda připravuje velkolepý comeback na filmová plátna. V chystaném snímku, jehož detaily byly zveřejněny na filmovém festivalu v Cannes, má hrát sám sebe.

Film s názvem Brando and Brando vypráví o mladém chlapci, který se vydá do Spojených států, aby se setkal se slavným hercem.

Brando, který na jaře oslavil osmdesátku, se na plátně naposledy objevil v kriminálním dramatu z roku 2001 Kdo z koho (The Score).

Chystaný nízkorozpočtový projekt bude režírovat tuniský filmař Riza Bahí a natáčení má začít letos v létě. Brando se podílel i na revizi scénáře společně s režisérem.

Scénář patří podle producentky filmu Normy Heymanové k tomu nejlepšímu, co kdy četla: "Marlon Brando všechny filmové nabídky odmítá, ale tento scénář jej zaujal, protože je velmi výjimečný."

Brando vstoupil do filmového světa v roce 1950 a zažil osm nominací na Oscara. Dvakrát proměnil: v roce 1955 za snímek V přístavu a v roce 1972 za slavného Kmotra.

Za poslední roli v thrilleru Kdo z koho s Robertem de Nirem a Edwardem Nortonem inkasoval tři miliony dolarů.